Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1092)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

 Dintre multele cerebralitati pe care omenirea a avut sansa de a le avea printre noi, in secolul al XVII-lea, mi-a atras atentia poetul si politicianul englez, John Milton (1608-1674). Se spune ca la data casatoriei a scris capodopera Paradise Lost-Paradisul Pierdut; la data trecerii in nefiinta a sotiei sale, a scris Paradise Regained-Paradisul Regasit. Personal am intemeiate dubii asupra acestor speculatii, ambele carti avand conotatii crestine si multe fragmente Biblice.
 Daca prin absurd John Milton ar fi trait timpurile curente sunt sigur ca Paradise Lost-Paradisul Pierdut ar fi corespuns cu data de 20 Ianuarie, 2009, zi la care mesianica faptura a preluat sceptrul prezidential, iar Paradise Regained-Paradisul Regasit s-ar referi la data de 20 Ianuarie 2017, cand conform Constitutiei existente inca din 1787, Casa Alba ar trebui sa aiba un nou ocupant. Intrucat Legea Suprema a tarii - Constitutia USA continua sa fie ignorata in totalitate de actuala administratie, ma astept ca dupa cele 27 Amendamente din perioada Iunie 1788, pana in prezent, sa se mai promulge un nou amendament prin care la al... XVIII-lea (28) Congress-Amendament, titanicul Pontifus Maximus sa fie reales presedinte pe tot parcursul existentei sale fizice. Chiar daca vi se pare absurd, iluzoriu, imposibil, va reasigur ca daca cei "din spatele usilor inchise-guvernul invizibil", doresc acest lucru, nimic si nimeni nu poate impiedica materializarea lui!?!
Tuturor pretinsilor politicieni de pe malul Potomacului si... alte maluri, imi permit sa le reamintesc cuvintele lui Tammy Bruce, comentator politic "vertical", cerebral si independent: "nu conteaza cat de nobile au fost intentiile originale, seductia-atractia de putere poate schimba orice miscare din una care doreste drepturi egale pentru fiecare, intr-una care nu le acorda altora - No matter how noble the original intention, the seduction of power can turn any movement from one seeking equal rights to one that would deny them to others". Pentru a va convinge de veridicitatea celor de mai sus, nu va ramane decat a face o analiza a discursurilor politicienilor si modul lor de materializare. Parafrazand pe Eugene McCarthy, politician american, "singurul lucru care ne salveaza de birocratie, este ineficienta.   O eficienta birocratie este cea mai mare amenintare a libertatii - The only thing that saves us from bureaucracy is inefficiency. An efficient bureaucracy is the greatest threat to  liberty".
Aversiunea fata de Congress si politicieni nu este ceva nou. Mark Twain, numele sub care este cunoscut scriitorul american Samuel Langhorne Clemens (1835-1910), a trimis in 1873 o scrisoare editorului ziarului New York, in care spune ca "Iuda Iscariotul nu a fost altceva decat un congressman nascut prematur-inainte de termen- Judas Iscariot was nothing but a premature congressman". Nici dupa 24 de ani de la aceasta reala caracterizare, opinia lui Mark Twain despre politicienii care ne reprezinta nu s-a schimbat, in anul 1897 afirmand: "Congress-ul este singura clasa distincta de criminali nativi americani - Congress was the only distinctly native american criminal class".
Ridicularizarea Congresului si a Guvernului USA si referirile deloc magulitoare la onestitatea si inteligenta celor trimisi sa ne reprezinte la Washington a fost o practica curenta a celor care n-au admis, nu admit si nu vor sa admita primatul non-valorii, desi, la nivel planetar, ne confruntam cu el. Ultimele cuvinte de duh, ramase de la Mark Twain si adresate prietenului si biografului Albert B. Paine, au fost: "Presupun c-ai fost un idiot si presupun c-ai fost membru al Congresului. Dar ma repet - Suppose you were an idiot. And you were a member of Congress. But I repeat myself".

Ceea ce se intampla in Congresul USA este foarte aproape de a deveni o gluma, Congresul numarul 113- numar predestinat - va intra in istorie drept cel mai nepopular Congres.Venerabilul sondaj Gallup, ne arata ca poporul american are un dispret fara precedent pentru "alesii" trimisi la Washington, DC, 81% din populatie dezaproba prestatia Congresului, cei favorabili sunt cca 14%!?!
Tragedia consta in faptul ca de patru ani la rand, sub inteleapta mesianico-titanica conducere, Congresul inregistreaza o cota de favorabilitate sub 20%; pana si colonoscopia are o rata de favorabilitate mai mare!
Nimic, referitor la perioada actuala, nu este mai relevant pentru a caracteriza prestatia alesilor, decat cuvintele jurnalistului Henry Louis Mencken, unul dintre cei mai acerbi critici ai stilului de viata american si considerat cel mai influent scriitor american al primei jumatati a secolului al XX-lea: "un politician tipic al zilelor noastre este un om lipsit de principii, o simpla fisa intr-un joc grotesc si ticalos. Daca se pot aplica presiuni asupra lui, el va trece voios in favoarea poligamiei, astrologiei sau canibalismului - The tipical lawmaker of today is a man devoid of principle, a mere counter in a grotesque and knavish game. If the right pressure could be applied to him he would cheerfully in favor of polygamy, astrology or canibalism".
Apropos, de canibalism: 7 din cele 9 grupari care lupta impotriva regimului Sirian al presedintelui Bashar Al-Assad sunt formate din luptatori ai gruparii teroriste Al-Quaida, sprijiniti de Arabia Saudita si Quatar; soldatii trupelor guvernamentale cazuti prizonieri sunt spintecati si li se mananca inima!?! Mesianica faptura, sub oprobiul opiniei publice mondiale, doreste sa intervina in Siria, pentru a fi pe placul guvernelor de la Riyadh si Doha. Trebuie sa-i reamintesc Titanicului Pontifus Maximus ca stabilitatea lumii depinde de relatiile cu Rusia, respectiv cu Vladimir Putin si nu de nivelul plecaciunilor facute in fata monarhilor Arabi; daca nu se invata acest lucru, un razboi termonuclear este iminent!?! Ca o umila paranteza, probabil a trecut sub o nemeritata tacere faptul ca la 8 Aprilie, 2009, la mai putin de trei luni de la inaugurare, in cadrul Conferintei de la Londra a G 20, mesianica faptura a facut o plecaciune in fata Regelui Abdullah al Arabiei Saudite, pana sub nivelul centurii monarhului, lucru care demonstreaza obedinta titanicului fata de... (trageti singuri concluziile).

Un lucru este mai mult decat evident: America s-a indepartat total de standardele stipulate de "Parintii Fondatori" in Declaratia de Independenta din 1776 si Constitutia din 1787, iar din 20 Ianuarie 2009 se afla in.... cadere libera. Eseistul Edward Abbey a lasat celor familiarizati cu notiunea de patriotism, urmatoarele: "Un patriot trebuie intotdeauna sa fie gata sa apere tara sa impotriva guvernului - A patriot must always be ready to defend his country against his government". Asta, pentru cine are urechi de auzit, sa auda!
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page