Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministerul Economiei: România ar putea deschide o noua mina de uraniu


Romania ar putea deschide o noua mina de uraniu in judetul Suceava, a declarat Maricel Popa, secretar de stat la Ministerul Economiei, citat intr-un comunicat al institutiei remis, luni, AGERPRES.
Prezent la Suceava la un eveniment al Companiei Nationale a Uraniului, Popa a apreciat ca, in contextul actual international, Romania trebuie sa dezvolte acest sector.
'Astfel, va pot spune ca sunt sanse de foarte mari de a gasi finantare pentru deschiderea zacamantului de la Tulghes-Grinties. Nu se va inchide mina de la Crucea, ci se va dezvolta un alt perimetru care va ingloba resursa umana si profesionalismul angajatilor de la Sucursala Suceava', a spus secretarul de stat.
Compania Nationala a Uraniului, aflata in portofoliul Ministerului Economiei - Departamentul pentru Energie, a fost infiintata in anul 1997 si are in administrare resursele minerale de uraniu existente in Romania.
Romania utilizeaza uraniu drept combustibil pentru cele doua reactoare nucleare de la Cernavoda care sunt functionale in prezent. Romania are in vedere realizarea altor doua reactoare la Cernavoda pana in 2020. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Cioaca, editor: Andreea Marinescu)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page