Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

HP muta în România 50 de locuri de munca din Slovacia


Filiala din Slovacia a gigantul american Hewlett-Packard a decis sa mute in Romania o parte din locurile de munca de la centrul sau de sprijin din Bratislava, informeaza un articol publicat luni in cotidianul Hospodarske noviny, preluat de TASR.
O sursa apropiata companiei a declarat pentru Hospodarske noviny ca disponibilizarile vor afecta aproximativ 50 de persoane. Salariul mediu in Slovacia este de doar 822 de euro pe luna, insa suma este mult mai mare decat salariul de 474 euro pe luna in Romania.
Hospodarske noviny precizeaza ca, daca in urma cu cativa ani Slovacia era cea care 'fura' joburi in IT din Europa Occidentala, in prezent a inceput o noua faza in care locurile de munca au inceput sa mearga si mai departe in est. Recent, compania chineza Lenovo a decis sa mute 80 de locuri de munca de la biroul din Slovacia in China.
'Trebuie sa fim constienti ca perioada in care Slovacia a avut un avantaj competitiv la capitolul salarii a trecut', a declarat presedintele asociatiei industriei IT din Slovacia, Gustav Budinsky.
In schimb, HP se apara si sustine ca va continua sa creeze noi locuri de munca in Slovacia, dar in alte domenii. Directorul de PR pentru Cehia si Slovacia, Karel Taschner, a subliniat ca HP a infiintat anul trecut un nou centru de supply-chain management
adaugand ca numarul angajatilor HP din Slovacia va creste in acest an.
HP este cea mai mare companie de tehnologie din lume, cu un portofoliu extins de echipamente de imprimare, computere personale, software, servicii si infrastructura IT. AGERPRES/(AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page