Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Spionarea GermanieiSpionarea economiei germane de catre anglo-americani, desconspirata de agentul NSA Edward Snowden, ne readuce aminte de secole de conflict latent intre Europa Centrala, continentala si cultura anglo-mozaica, imperiul anglo-saxon, maritim.
1815 la Waterloo generalul Wellington castiga batalia iar bancherul Rothschild o avere. Avantul Imperiului German II este dezavuat de strategii Amiralitatii britance cu aceleasi mijloace ca cele ale complexului militar-industrial anglo-saxon de azi.
1905/8 agresiunea economico-financiara organizata la Londra – la acea vreme centru finanaciar si de asigurari al lumii - a fost atat de dezastruosa pentru nemti ca s-a ajuns la un razboi mondial, cu despagubiri astronomice pentru Berlin.
1938/9 se repeta scenariul de dinainte de razboi. Primul lord al Amiralitatii britanice Winston Churchill, “Partidul razboinicilor” si organizatia Focus imping din nou, cu sprijinul Poloniei, Germania in razboiul mondial II si din nou nemtii pierd. Rusii sunt fireste mereu de partea anglo-saxonilor impotriva Europei Centrale, romano-catolice.
1945 Imperiul German III invins, n-a fost lichidat pentru ca despagubirile de razboi erau incerte, asa ca ele au fost amanate pana la un Tratat de Pace, care nu s-a mai incheiat. Anglo-americanii au si astazi trupe si centre de spionaj in Germania. Se vor retrage numai dupa Tratatul de Pace si mai ales a platii despagubirilor de razboi?
2013 Cat vor fi despagubirile? Daca grecii cer 160 miliarde euro si romanii 20 de miliarde, cat vor anglo-franco-americanii si rusii? Sunt germanii in stare de plata conflictelor generatiilor de mult apuse, mai ales ca acuma este clar ca vina nu este nici pe departe numai a celor invinsi? Istorie e scrisa de invingatori.
Pentru cei care vor sa cunoasca detalii ale schitei de mai sus, recomand scrierile prof. dr. Harald James, Princeton University si dr. Michael Scheil, Duncker & Humblot.
www.viorel-roman.ro

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page