Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1091)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

Un ultim sondaj Gallup ne arata ca peste 30% dintre americani n-au incredere in sistemul de invatamant din USA, considerand activitatea scolara o activitate inutila pentru obtinerea unui statut social adecvat. California Departament of Education ne relateaza ca, in ciuda unor investitii fara precedent, numai 43% dintre elevii claselor 1-12 au trecut examenul STAR-Standardized Testings and Reporting la limba engleza, la matematica procentul ridicandu-se la 50%. Cu un asemenea prezent, viitorul este mai mult decat previzibil, multi absolventi de Colegii si Universitati au un nivel educational alarmant de precar.
Mesianicul Pontifus Maximus, trecut, printre multe altele, si pe la Harvard Law School, intr-un recent discurs privitor la foraje la mare adancime, facea referire la orasele Charleston, Savannah si Jacksonville, care, chipurile, s-ar afla in Golful Mexic. Cu tot respectul pentru incomensurabilul volum de cunostinte ale ocupantului Biroului aflat pe 1600 Avenida Pennsylvania din Washington DC, cu un nemarginit respect si indubitabila elocinta, imi permit sa-i spun ca orasul Charleston se afla in statul North Carolina, pitorescul oras Savannah se afla in statul Georgia din USA - nu Republica Georgia cu capitala la Tbilisi, aflata in S-V Rusiei, iar frumosul oras Jacksonville se afla in insoritul stat Florida, deci toate sunt locate geografic pe coasta de est a USA, nici vorba de Golful Mexic!?! Ma gandesc ca forajele vor fi amanate sine die, pana ce dupa sapaturi arheologice de durata, orasele mentionate vor fi... mutate in Golf.
Gafele titanicului personaj, in toate domeniile de activitate au devenit o practica curenta si, din nefericire, trec neobservate, auditoriul fiind de acelasi calibru cerebral. Ce multa dreptate a avut Mark Twain, cand a spus ca, "n-a lasat niciodata ca educatia lui sa se opreasca la anii de scoala - I have never let my schooling interfere with my education". Foarte probabil, putini dintre dumneavoastra - asta, ca sa nu zic nimeni, nu-si aminteste afirmatia mesianica, referitoare la faptul ca a fost in toate cele 57 de state americane - "I had been to all 57 states", desi USA are numai 50 de state, ultimele admise in Uniunea Statelor Americane, au fost statul Alaska, la 3 Ianuarie, 1959 si statul in care titanicul personaj pretinde ca s-ar fi nascut, Hawaii, admis in Uniune, la 21 August 1959. Atat de aprofundate cunostinte poseda titanicul pontifus si maximus pe deasupra, incat aflat in Hawaii a spus ca se afla in Asia. Sa nu cunosti nici coordonatele geografice ale statului - tarii in care te-ai nascut, mi se pare impardonabil; atunci sa nu ne mai miram ca unii plaseaza locul de nastere al lui BHO, undeva in vecinatatea orasului Nairobi, Kenia!!!  Cand nu cunosti coordonatele geografice ale statului de bastina, sa nu ne mai mire faptul ca nu stia ca statul Kentucky, vestit prin inegalabile... Bourbonuri, este vecin cu statul care l-a propulsat pe arena politica mondiala, statul Illinois.
Implicandu-se in problema Insulelor Falkland, subiect de disputa si conflict militar intre Anglia si Argentina, BHO le-a rebotezat Maldive, desi aceste insule se afla la sud-est de India si nu in Oceanul Atlantic, botezate  insulele Malvine de catre Argentina. Nici in domeniul lingvistic, BHO nu exceleaza, nestiind ca in Austria se vorbeste limba germana si nu limba Austriaca si nici faptul ca translatorii de limba Araba din US Army nu pot fi folositi in Afganistan, care nu este tara araba, populatia vorbind limba farsi, urdu, pashtun etc.  Oricum, ignoranta prezidentiala in multe domenii vitale de activitate, este o reflectie si un simtom al ignorantei generalizate, care a cuprins nu numai America, dar si Mapamondul.
Fiind un ardent admirator al Statului Texas, singurul Stat American in care Declaratia de Independenta din 4 Iulie 1776 si Constitutia USA din 1787, sunt respectate in totalitate, nu pot sa trec cu vederea afirmatia lui BHO ca, istoric, Statul Texas este republican. Nimic mai neadevarat, Statul Texas fiind definit ca Jim Crow Democratic State, in perioada 1876-1965, republicanii preluand controlul numai dupa 1980. Pentru cei interesati, Jim Crow Laws, existenta intre 1876-1965, impunea de jure segregatia rasiala in locurile publice din statele din sudul USA.
La 25 Iulie, 2013, BHO a mai scos "o perla" prezidentiala. La intalnirea avuta cu Troung Tan Sang, presedintele statului Vietnamez, a afirmat ca dictatorul Ho Chi Minh, secretarul general al PC Vietnamez, persoana care are pe constiinta peste 200 000 de victime din randul oponentilor politici, a fost de fapt inspirat din Declaratia de Independenta, Constitutia USA si de cuvintele presedintelui Thomas Jefferson!?!
Va mai amintiti de audierile din Senat, cand Lois Lerner functionar superior al IRS-ului, retribuita cu 175.000 de dolari anual, a afirmat foarte candid ca nu este buna la matematica si nu stie ca 1/4 din 300, reprezinta numarul 75!!!
Cu asemenea "genii" ajunse factori decizionali sa nu ne mai mire "perlele" debitate de studentii de la California State University si facute public de Richard Nehrbass, profesor de management la Cal State-Dominguez Hills: "America si-a castigat independenta in secolul al XIX-lea, in urma unui razboi cu Germania; Fidel Castro a fost primul conducator al Uniunii Sovietice; Lev Tolstoi a fost un reputat cantaret de opera; presedintele Gerald Ford este inventatorul automobilului; nimeni n-a stiut de atacul de la Pearl Harbor, 7 Decembrie 1941, considerata "Shame Day".
Dragilor, daca acesta este stadiul la care a ajuns sistemul educational, sfarsitul este "around the corner".
Socrate, filosof grec (469-399 I.Cr.) considerat cel mai intelept produs al umanitatii, omul care este  de drept fondator al filosofiei, ne-a lasat urmatoarele; "exista un singur lucru bun, cunoasterea, si un singur lucru rau, ignoranta - There is only one good, knowledge, and one evil, ignorance". Cunoasterea se obtine prin studii, lectura, citit; la nivelul alarmant de incultura in care se afla omenirea, cand cititul, inclusiv al presei, devine o insuportabila povara, cand pana si limba stramoseasca are influente Punjavice, ignoranta este caracteristica majora a omenirii. Foarte probabil, pretinsii politicieni ai lumii, confirma ceea ce poetul satiric Roman, Decimus Iunius Iuvenalis-Juvenal ne-a lasat inca din anul 100 AD, in "Satire": masele pot fi controlate, numai tinute in ignoranta! Deci, Traiasca Ignoranta si ignorantii!
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page