Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Victor Ponta:Am solicitat presedintelui în scris retragerea ordinului Steaua României pentru Laszlo Tokes


Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la postul de televiziune B1, ca a transmis o scrisoare presedintelui Traian Basescu prin care-i solicita, la cererea unor ONG-uri, retragerea ordinului Steaua Romaniei pentru europarlamentarul Lazslo Tokes.
"Am primit si eu, nu stiu daca si presedintele a primit, solicitarea din partea unor ONG-uri, cele care au participat la acea scoala de la Izvorul Muresului, si prin care mi se cerea declansarea procedurii. Eu nu am facut altceva decat sa ma adresez celui care are dreptul conform legii, presedintele tarii. E un Consiliu de Onoare al celor care detin acest Ordin (Steaua Romaniei - n.r.), insa presedintele este cel care-l sesizeaza. Eu am transmis mai departe, iar din punct de vedere politic, ca sa nu para un joc, sa arunc la presedinte problema, am anuntat foarte clar si anunt si acum: daca presedintele va declansa procedura si va emite decretul de retragere a decoratiei, eu il voi contrasemna. Conform legii, decretele semnate de presedinte trebuie contrasemnate de primul-ministru. Ori eu anunt si public faptul ca nu voi bloca in niciun caz un asemenea decret", a declarat primul-ministru.
In decembrie 2009, presedintele Traian Basescu l-a decorat cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler pe Laszlo Tokes. Potrivit decretului semnat de seful statului la acea data, conferirea decoratiei s-a facut ''cu prilejul implinirii a 20 de ani de la Revolutia din Decembrie, in semn de inalta apreciere a curajului si a demnitatii de care a dat dovada, declansand, prin exemplul personal, revolta istorica a poporului roman impotriva dictaturii comuniste''. AGERPRES / (A,AS-autor:Daniel Florea, editor: Karina Olteanu)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page