Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak a fost transferat de la închisoare la un spital militar


Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak a fost transferat joi de la inchisoare la un spital medical din Cairo unde va primi ingrijiri medicale, dupa ce un tribunal a decis eliberarea sa conditionata, a informat Ministerul egiptean de Interne, relateaza Reuters si AFP.
El a fost transferat la bordul unui elicopter, de la inchisoarea Tora din Cairo la spitalul militar din Maadi, o suburbie a capitalei, a declarat un general din Ministerul de Interne. Informatia a fost confirmata de un important oficial din domeniul securitatii.
Miercuri, autoritatile militare investite cu puteri judiciare din cauza starii de urgenta a anuntat ca fostul presedinte inlaturat de la putere la inceputul anului 2011 dupa 30 de ani la conducere, va fi plasat in arest la domiciliu la iesirea sa din inchisoare.
Cu cateva ore mai devreme, un tribunal a ordonat punerea sa in libertate intr-un dosar de coruptie in care Hosni Mubarak a fost acuzat ca a primit cadouri din partea unui ziar de stat.
Mubarak mai este judecat si pentru complicitate la uciderea unor protestatari in timpul revoltei din anul 2011, in urma careia a fost inlaturat de la putere. Urmatoarea audiere in acest proces este programata pentru 25 august. Fostul sef al statului egiptean a fost deja condamnat la inchisoare pe viata in acest dosar, dar Curtea de Casatie a decis rejudecarea cazului.AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Moise, editor: Tudor Martalogu)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page