Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Petitieonline - Retragerea Ordinului ”Steaua României“ acordat lui Laszlo Tokes 

Domnule Presedinte,

Declaratiile publice ale europarlamentarului Laszlo Tokes sunt subiectul a numeroase reactii publice si au fost taxate de toata clasa politica din Romania ca fiind extermiste si in contradictie totala cu legea fundamentala a statului roman, Constitutia.

Aceste declaratii nu numai ca promoveaza nerespectarea legilor statului roman si a tratatelor internationale, dar incita cetatenii romani de etnie maghiara sa ceara destramarea statului roman unitar si provoaca tensiuni in cadrul comunitatilor din judetele Covasna si Harghita si nu numai.

Initiatorii petitiei considera ca  sunt  necesare masuri ferme ale autoritatilor statului roman impotriva unor astfel de demersuri, masuri care sa fie indreptate nu contra comunitatii etnicilor maghiari, o comunitate respectata si cu o atitudine corecta, ci impotriva celor ce promoveaza, prin declaratii si discursuri extermiste incalcarea suveranitatii statale si conflictul intre romani si maghiari.

Europarlamentarul Lazlo Tokes este un exemplu de extremist care, din postura sa de vicepresedinte al Parlamentului European, isi permite sa promoveze public intoleranta, xenofobia si mai ales ura interetnica sub pretextul  unui discurs fals de aparare a valorilor europene. Declaratiile sale au declansat  si incurajat pozitii extremiste din partea reprezentantilor partidului Jobbik, care au generat la randul lor nemultumire si tensiune in randul opiniei publice.

Solicitam public Presedintelui Romaniei sa ii retraga acestui personaj Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de cavaler, acordat in anul 2009 pentru implicarea sa in declansarea revoltei anticomuniste din decembrie 1989.

Reamintim pe aceasta cale, ca principalul scop al revoltei populare de la Timisoara a fost indepartarea unui regim care opresa in aceeasi masura pe toti cetatenii Romaniei, indiferent ca erau de etnie romana, maghiara, germana sau sarba si in nici un caz modificarea  granitelor statului roman, prin diverse tertipuri sau jocuri politice ascunse in spatele asa zisei autonomii pe criterii etnice.  Precizam ca la ora actuala, Romania este un model recunoscut de respectare a drepturilor  minoritatilor etnice,  in conformitate cu toate valorile asumate si promovate de statele Uniunii Europene.

Acest gest ar trebui sa fie o urmare fireasca a  pozitiei Presedintelui Romaniei, care a declarat public ca o persoana care face afirmatii de felul celor facute de Tokes Laszlo nu merita cetatenia romana si vine in intampinarea pozitiilor publice ale Primului Ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta si ale Presedintelui Senatului, domnul Crin  Antonescu.

Avand in vedere faptul ca reprezentantii institutiilor fundamentale ale statului roman s-au exprimat fara echivoc in privinta demersurilor domnului Lazlo Tokes, va solicitam, domnule Presedinte, sa retrageti in regim de urgenta aceasta decoratie, gest care va demonstra in mod clar ca reprezentantii statului roman reactioneaza ferm impotriva etremistilor de orice fel, indiferent de functiile politice detinute sau sutinerea de care se bucura in diverse cercuri de putere.

Mentionam ca aceasta petitie nu urmareste in nici un fel sa lezeze drepturile minoritatii ungare din Romania, minoritate protejata si incurajata de legile statului roman in vederea  prezervarii identitatii culturale. Acest demers este un indemn la NORMALITATE, care presupune taxarea oricaror declaratii sau gesturi extermiste care se pozitioneaza in contradictie cu legile statului roman si valorile de drept ale unei democratii autentice.

Domnului Presedinte al Romaniei

Traian Basescu
Cristi Dumitru   
Contacteaza autorul petitiei

Petitie pentru retragerea Ordinului ”Steaua Romaniei“ acordat lui Laszlo Tokes

Va rugam, in cazul in care sunteti de acord cu textul petitiei, sa ne sustineti in scopul promovarii acesteia in randul opiniei publice. Consideram ca este momentul ca societatea civila din Romania sa dea un semnal clar ca nu accepta si taxeaza orice forma de extremism. Textul petitiei pentru retragerea Ordinului National “Steaua Romaniei”, acordat lui Laszlo Tokes, il puteti vizualiza aici:


Vizualizeaza Petitia

 
 
Va multumim!
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page