Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

SALVAREA OMENIRII SECOLULUI XI LA RASCRUCE ESTE: SPRE MANTUIREA ÎN HRISTOSPreot Aurel Sas, Las Vegas

„Filip a gasit pe Natanael si i-a zis: Am aflat pe Acela despre Care au scris Moise in Lege si proorocii, pe Iisus, fiul lui Iosif din Nazaret. Si i-a zis Natanael: Din Nazaret poate fi ceva bun? Filip i-a zis: Vino si vezi. ”  (Ioan 1, 45)
„… venisera dupa Iisus era Andrei, fratele lui Simon Petru. Acesta a gasit intai pe Simon, fratele sau, si i-a zis: am gasit pe Mesia (care se talcuieste: Hristos)” (Ioan 1, 40-41)
„Si (Iisus) le-a zis: Veniti dupa Mine si va voi face pescari de oameni. Iar ei, indata lasand mrejele, au mers dupa El…, mergand mai departe, a vazut alti doi frati, pe Iacov al lui Zevedeu si pe Ioan fratele lui, in corabie cu Zevedeu, tatal lor, dregandu-si mrejele si i-a chemat. Iar ei indata, lasand corabia si pe tatal lor, au mers dupa El” (Matei 4, 19-22).
„Simon Petru I-a raspuns: Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vietii celei vesnice. Si noi am crezut si am cunoscut ca Tu esti Hristosul, Fiul Dumnezeului Celui viu” (Ioan 6, 68-69)
„Ce sa fac, Doamne? Iar Domnul a zis catre mine: Ridica-te si mergi in Damasc si acolo ti se va spune despre toate cele ce ti s-au randuit sa faci” (Fapte 22, 10).


(Continuare din editia precedenta)


Fiica femeii cananience, care era demonizata si a alergat cu ea la Iisus pentru izbavirea ei, iar Domnul vazand credinta ei, i-a zis: „O, femeie, mare este credinta ta; fie tie dupa cum voiesti. Si s-a tamaduit fiica ei in ceasul acela” (Matei 15, 21-28). Inmultirea celor cinci paini si doi pesti, pentru multimile flamande, care au alergat la mantuirea in Hristos, si au mancat si s-au saturat „la cinci mii de barbati, afara de femei si de copii”, si au „strans ramasitele de faramituri, douasprezece cosuri pline” (Matei 14, 15-21), iar multimile au vrut sa-L declare rege pe Iisus, dar El a plecat la munte (Ioan 6, 15) dintre ei.
Surorile lui Lazar din Betania, au alergat la Iisus, iar El le-a inviat fratele mort de patru zile! (Ioan 11, 1-45). Mai-marele sinagogii Iair a mers la Domnul pentru fiica lui bolnava, care intre timp murise, iar Iisus ascultand rugaciunea lui Iair cu credinta a mers si i-a inviat fiica din morti! Mergand pe drum la casa lui Iair a tamaduit si o femeie, cu scurgere de sange de doisprezece ani! (Luca 8, 41-56). Intrand Iisus in orasul Nain si vazand marele cortegiu funebru, ce duceau la groapa un mort pe singurul fiu al mamei sale vaduve, I S-a facut mila si zicand: „Nu plange!”, i-a inviat fiul! Apoi, toti au slavit pe Dumnezeu, zicand: „… Prooroc mare s-a ridicat intre noi si Dumnezeu a cercetat pe poporul Sau” (Luca 7, 11-16).
Alta dovada, a mantuirii prin urmarea lui Hristos cu credinta, sunt Sfintii si credinciosii Bisericii de doua mii de anii, ce au ales salvarea vietii prin alergarea cu credinta – Spre Mantuirea in Hristos -, incepand cu Sf. Arhidiacon Stefan, care ucis fiind cu pietre a zis: „… Iata, vad cerurile deschise si pe Fiul Omului stand de-a dreapta lui Dumnezeu!” (Fapte 7, 2-60), si-au dobandit cu adevarat mantuirea si Viata Vesnica. „Hristos Mantuitorul lumii” (Ioan 4, 42) Ii i-a in corabia Bisericii mantuirii Sale, de doua mii de ani, pe toti cei ce aleg izbavirea cu credinta, spre Mantuirea in numele Lui. Corabia Bisericii Sale mantuitoare este aceea, pe care nici „portile iadului nu o vor birui” (Matei 16, 18).

Dintre cei din trecut ce au ales salvarea prin credinta in Dumnezeu
Exemplu cel mai viu, ce sta marturie in istoria omenirii este poporul Israel, care a ales directia salvarii lui – prin credinta in Dumnezeu, din robia si crizele Egiptului, dupa ce a aflat aceasta cale de mantuire, prin descoperirea de catre Dumnezeu prin Moise. Dovada izbavii poporului a fost trecerea apoi prin Marea Rosie, spre pamantul fagaduintei Canaan, patria data de Dumnezeu parintilor natiunii lui Israel: Avraam, Isaac si Iacov (Iesire capitolele de la 3 la 15).
Cel prin Care Dumnezeu a salvat omenirea si in trecut a fost tot Mesia, Hristos, Cel fagaduit, prin Care toate s-au facut (Ioan 1, 1-5), in revelarea Scripturii: „Ca daca ati fi crezut lui Moise, ati fi crezut si Mie, caci despre Mine a scris acela” (Ioan 5, 46). „Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc despre Mine” (Ioan 5, 39). Asadar, Scripturi V. Testament marturiseau despre Mesia, Hristos, Cele ce avea sa vina. Fericit este acela ce crede izbavirea in Hristos.
Precum poporul Israel a avut atunci nevoie de conducator, prin care Dumnezeu sa-l scoata din robia Egiptului, tot asa popoarele lumii au nevoie in toate vremurile istorice de un conducator ca Moise si regele David (1 Regi 13, 14), dupa inima lui Dumnezeu, nu dupa inima oamenilor necredinciosi, care cer aprobarea pacatului ca in vremurile de azi, iar conducatorii sa placa poporului si sa-i aleaga le aproba pacatul, ce ii duce apoi la pierzare. Scriptura ne descopera ca Dumnezeu nu se uita la fata omului si a conducatorului sa fie milionar ca cei de azi, ce ajung in conducere, ci la inima omului cat este de credincioasa si curata, zicand: „Dar Domnul a zis catre Samuel: „Nu te uita la infatisarea lui si la inaltimea staturii lui; Eu nu Ma uit ca omul; caci omul se uita la fata, iar Domnul se uita la inima” (1 Regi 16, 7).
Poporul din marea capitala Ninive a fost salvat de la pieire, pentru ca a ales credinta in Dumnezeu cu pocainta, impreuna cu regele, dupa ce proorocul Iona trimis de Dumnezeu le-a vestit, zicand: „Patruzeci de zile mai sunt, si Ninive va fi distrusa!”. Atunci poporul intrand in post si rugaciune cu regele impreuna, Dumnezeu vazand faptele lor de pocainta i-a iertat (Iona 3, 1-10). Dumnezeu are nevoie azi, de propovaduitori ai cuvantul lui Dumnezeu, ca pe vremea lui Iona, sa ii trimita si sa mearga la locuitori din toate orasele lumii si sa vesteasca faradelegile in care traiesc si salvarea prin intoarcerea cu pocainta – Spre Mantuirea in Hristos – „Mantuitorul luimii” (Ioan 4, 42).

Dintre cei care nu au ales salvarea prin credinta in Dumnezeu
Popoarele lumii, dinaintea potopului din vremea lui Noe, nu au vrut sa aleaga salvarea lor prin credinta in Dumnezeu, desi Domnul le-a dat o suta douazeci si cinci de ani (Facere 5, 32; 7, 6), vreme de intoarcere la pocainta, cat timp Noe a lucrat la construirea Corabiei. Astfel, neintorcandu-se poporul la pocainta, Dumnezeu a trebuit sa lase pedeapsa urmarii pacatelor anuntata lui Noe la inceputul poruncii construirii Corabiei, cand i-a zis: „… Nu va ramane Duhul Meu pururea in oamenii acestia, pentru ca sunt numai trup… Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: „Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si iata Eu ii voi pierde de pe pamant. Tu insa fa-ti o corabie de lemn de salcam…” (Facere 6, 1-22).
Locuitorii celor doua orase mari Sodoma si Gomora, care traiau in pacatul homosexualitati, neintorcandu-se la pocainta sa aleaga salvarea prin credinta in Dumnezeu, au sfarsit in consecintele pacatului sodomit, cand orasele au fost arse, dupa Scripturile care descopera tuturor generatiilor, astfel: „Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma si Gomora ploaie de pucioasa si foc din cer de la Domnul. si a stricat cetatile acestea, toate imprejurimile lor, pe toti locuitorii cetatilor si toate plantele tinutului aceluia. Femeia lui Lot insa s-a uitat inapoi si s-a prefacut in stalp de sare” (Facere 19, 24-26). Am vazut Marea Moarta, in vizita din anul 2011, rezultata din orasele cu pacatul sodomit si stalpul de sare din femeia lui Lot, care nu a ascultat de Dumnezeu,
 Si cate alte exemple ar mai fie de amintit din istoria trecuta a lumii, cu cei ce au murit si orase care au disparut in urmarea pacatelor, fiindca nu au ales mantuirea lor prin credinta in Dumnezeu. Si cate dezastre ar mai fi de amintit in istoria omenirii de doua mii de ani, deoarece nu au vrut sa aleaga intoarcerea la pocainta din pacatele lor prin credinta – Spre Mantuirea in Hristos -  „Mantuitorul lumii” (Ioan 4, 42), dar ne oprim aici, ca fiind suficiente dovezi pentru omul de buna credinta.
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page