Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Distrugatorul de mituri

Eduard Ovidiu Ohanesian

Zilele acestea, Victor Athanasie Stanculescu a ingropat definitiv un mit. Si anume, onoarea si demnitatea din Armata romana. Cu sase luni in urma, fostul general s-a dus la inchisoare amenintand voalat cu inregistrari despre adevarurile Revolutiei puse bine in banci straine. A iesit pentru tratament ca ceilalti infractori de drept comun (Hayssam sau Gorbunov), spunand ca i-a dat ordin nevestei sa distruga casetele compromitatoare. Pentru linistea noastra! Sa mori de ras nu alta. Eroul trustului Intact nu vrea sa provoace dezordine in tara prin dezvaluirile sale fulminante.

Minciuna ordinara a iesit la iveala imediat ce "marele strateg din ‘68" (cum se autoproclama Stanculescu in interviurile acordate televiziunilor din infirmeria de la Jilava) a dovedit ca nu stie nimic despre lovitura de stat din decembrie. A executat umil ordinele PCR la Timisoara, dupa care, alaturi de adevaratii conspiratori, i-a trimis pe ceausesti in fata plutonului de executie. A acoperit astfel, urmele crimelor unui sistem din care facuse parte. A pozat in victima a regimului Basescu si nu s-a sfiit sa se compare chiar cu generalul Antonescu. Presa motanului Felix i-a cantat in struna. Judecatorii au dat semne de bunavointa si l-au eliberat conditionat. De ce ? Pentru ca a inceput sa scoata de la ciorap alte adevaruri mai suparatoare pentru puterea actuala decat mortii de la Timisoara.

In calitate de fost sef al Directiei de Inzestrare a Armatei, Stanculescu stie exact cat armament de contrabanda a dat statul roman prin fosta firma de comert exterior Dunarea si mai ales unde. Armata si Securitatea au alimentat toate carnagiile importante incepand cu Africa de Nord si terminand cu Orientul Mijlociu. In poligoanele noastre s-au antrenat echipele mortii in frunte cu celebrul terorist Carlos Sacalul. Oameni ca Stanculescu au fost trimisi sa organizeze si sa antreneze armatele dictatorului Mugabe in Zimbabwe. Din cele declarate de fostul general, numai in Libia, industria de aparare a Romaniei avea contracte de 350 de milioane de dolari anual. Ani la rand, organizatii si presa internationale au semnalat armament, munitie si alte echipamente ale mortii fabricate in Romania, in toate zonele de conflict importante de pe glob. Congo, Nigeria, Mauritania, Mauritius, Kenya au fost zone fierbinti de tranzit al echipamentelor militare furnizate de spionajul romanesc spre tari care fac acum parte din "axa raului", cum ar fi Iran, Afganistan sau Irak. Astea sunt adevaratele " secrete " ale detinutului Victor Atanasie Stanculescu. Nu au legatura nici cu Revolutia, nici cu demnitatea sau onoarea militara.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page