Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Eveniment gratuit in Orange County de familiarizare cu programe guvernamentale de reducere a mortgage-ului organizat de Congresmena Loretta Sanchez

La initiativa Congresmenei Loretta Sanchez din Anaheim, sambata, 17 august, va fi organizat un workshop gratuit unde, cei care sunt pe cale sa isi piarda casele (foreclosure) sau doresc sa isi reduca rata lunara (mortgage) pot fi consiliati in particular de specialisti acreditati care sa le prezinte programe finantate de Guvernul American ce sa-i ajute sa iasa din aceasta situatie dificila.

INTALNIREA: Sambata, 17 August, 2013, intre 8:30am - 1:00pm

LOCATIA: First Presbyterian Church of Orange County, 8500 Bolsa Ave, Westminster, CA 92683

"O casa este mai mult decat un acoperis deasupra capului, este visul American”, de aceea "m-am zbatut in Washington pentru a pastra programe care sa ajute familiile sa stea in casele lor", a spus Congresmena Loretta Sanchez.

"Cu o rata a foreclosure-urilor inca mare in Orange County, cred ca este imperativ sa-i informam pe proprietarii de case despre programe care le pot face ratele mai accesibile sau ii pot ajuta sa evite pierderea casei", a adaugat aceasta.

In acest sens, sambata, 17 august, la ora si locatia mai sus amintita, membrii staff-ului Congresmenei Sanchez vor co-organiza aceasta intalnire la care cei interesati vor putea fi consiliati gratuit in particular de specialisti acreditati din partea HUD (U.S. Department of Housing and Urban Development).

Cu aceasta ocazie, cei interesati pot afla mai multe despre programe de finantare ca “HARP Refinance”, “Keep Your Home California”, “Making Home Affordable Loan Modification” si altele.

Pentru intalnirea privata cu specialistii respectivi, cei interesati trebuie sa aduca urmatoarele documente:

1. Cel mai recent “mortgage statement”.
2. Ultimele doua check-uri de la locul de munca.
3. Formele W2 de pe ultimii doi ani.
4. Taxele de pe ultimii 2 ani.
5. O lista cu cheltuielile lunare.
6. Un bill de utilitati recent.

Congresmena Loretta Sanchez reprezinta districtul 46 din California, care include orasele Anaheim, Orange si Santa Ana. Ea este, de asemenea, si co-presedinta grupului de prietenie Romania-America din Congresul Statelor Unite.

Intalnirea este gratuita si deschisa oricarei persoane, indiferent daca locuieste sau nu in districtul Congresmenei Loretta Sanchez.

"O astfel de initiativa este binevenita inclusiv pentru romanii-americani din Orange County deoarece criza economica a lovit pe toata lumea, mai ales pe emigranti", a spus Preotul Chris Terhes de la misiunea romaneasca "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin.

"Invit cu aceasta ocazie orice roman care are probleme cu mortage-ul, doreste sa isi scada rata lunara sau, simplu, vrea sa se familiarizeze cu aceste programe sa participe la acest eveniment”, a spus Pr. Terhes.

Participarea este libera, gratuita si fara restrictie. Prezenta la acest eveniment va fi mare, fiecare comunitate etnica incarcand sa se prezinte intr-un mod organizat pentru a fi luata in seama.

Cei care doresc sa participe intr-un mod organizat sunt rugati sa-l contacteze pe pr. Terhes la cterhes@gmail.com sau 714-746-0623 pentru ca organizatorii sa fie informati din timp despre prezenta grupului de romani.

Misiunea "Sf. Ioan Botezatorul"
www.sfioan.org

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page