Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

GRIGORE VIERU LA ÎNTÂLNIREA CU EMINESCU
Pe esplanada din fata Centrului de Cultura „Mihai Eminescu”, prin grija primarului dr. Dorin Florea, a fost amplsat provizoriu bustul lui Grigore Vieru. Bustul este o lucrare in bronz, opera sculptorului albaiulian Romi Adam. El a fost donat municipiului Targu-Mures de Consiliul Judetean Alba, presedinte Ion Dumitrel, la solicitarea scriitorului Nicolae Baciut.
A fost solicitata Consiliului local avizarea amplasarii sale intr-un spatiu de pe Bd. Cetatii, in fata Centrului de Studii Literare „Grigore Vieru”, presedinte Valentin Marica.
Nici pana la aceasta data nu a fost avizata insa aceasta amplasare.
In contextul manifestarilor culturale organizate de municipalitate la sfarsitul lunii august, s-a solicitat amplasarea bustului lui Grigore Vieru in fata Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, pana la avizarea implementarii proiectului „Rotonda Cenaculum”, care va cuprinde, de o parte si de alta statuii lui Mihai Eminescu, intr-o prima etapa, opt busturi ale unoror personalitati ale vietii culturale muresene si nationale, care si-au legat numele de cultura mureseana: Romulus Guga, Serafim Duicu, Vasile Netea, Ion Vlasiu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Romulus Fenes, Ion Fiscutean si Grigore Vieru.
Acest din urma bust, al lui Grigore Vieru, a fost amplasat provizoriu, iar in 31 august, de „Ziua Limbii”, aici vor avea loc manifestari cultural-artistice.
N. BACIUT

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page