Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Antonescu: Cred ca un gest care sa amendeze atitudinea antiromâneasca a lui Tokes ar fi retragerea distinctiei `Steaua României`


Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti ca Traian Basescu ar trebui sa-i retraga europarlamentarului Laszlo Tokes ''Steaua Romaniei'' in grad de cavaler ca gest care sa "amendeze" atitudinea antiromaneasca a acestuia.
"Cred ca inainte de a-si pune problema asa cum a facut-o Traian Basescu daca mai merita sau nu cetatenia romana cam asa a lasat a se intelege, cu dl Lazaroiu probabil ca o sa analizeze daca mai merita sau nu Tokes, cred ca un gest care sa amendeze atitudinea statornica si revoltator antiromaneasca a acestui cetatean roman, a acestui europarlamentar roman, care este Laszlo Tokes, ar fi macar retragerea inaltei distinctii pe care a primit-o", a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa.
Liderul PNL a facut aceste afirmatii in contextul in care a fost intrebat daca liderul partidului extremist maghiar Jobbik, Gabor Vona, ar trebui sa fie declarat persoana indezirabila.
"Da (n.r. Gabor Vona sa fie declarat persoana indizerabila), numai ca mai avem o problema dl Tokes Laszlo. Chiar daca am adoptat cred ca de fiecare data si inainte de a fi presedinte de partid (...) pozitii ferme, clare fata de declaratiile sale nu am avut niciodata ce se cheama o atitudine isterica in raport cu dl Tokes. Nu am incercat niciodata sa contribui la incitarea impotriva sa sau la diabolizarea acestei persoane. Nu am pus, de pilda, in discutie, si nu am protestat in momentul in care dl Tokes Laszlo, in ciuda lungii sale cariere antiromanesti, a fost decorat de catre acelasi presedinte Traian Basescu. Am incercat sa inteleg atunci ca este decorat cu Steaua Romaniei in grad de cavaler - inalta distinctie a statului roman - pentru rolul sau la Revolutia din decembrie 1989", a precizat presedintele liberalilor.
El a mai sustinut ca Vona Gabor nu inseamna nimic, aratand ca partidul condus de acesta reprezinta "un punct de jena pentru Europa". AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tanasescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page