Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Traian Basescu a facut afirmatii amenintatoare la adresa maghiarilor (lider socialist ungar)


Liderul socialistilor ungari (de opozitie) Attila Mesterhazy a respins, luni, recentele afirmatii facute de presedintele roman Traian Basescu despre Ungaria, care au fost, in opinia sa, 'fatis amenintatoare si desconsideratoare' fata de maghiari, transmite marti agentia ungara de presa MTI.
Presedintele roman a declarat luni in cadrul unui forum in tinutul Secuiesc ca Ungaria a devenit un 'focar de instabilitate' in problemele minoritatilor etnice si ca politicile Budapestei creeaza probleme in tarile unde traiesc minoritati maghiare, mentioneaza MTI.
'Asaltul violent antimaghiar' al lui Basescu demonstreaza cu claritate esecul politicii Fidesz, aflat la guvernare in Ungaria, fata de comunitatile maghiare din afara tarii, a afirmat de asemenea Mesterhazy.
'Unul din principalii aliati de dreapta si cei mai apropiati prieteni ai /premierului ungar/ Viktor Orban a mers pana intr-acolo incat sa faca o declaratie amenintatoare, dojenitoare si desconsideratoare care este inacceptabila in cultura politica a Europei si merge impotriva intereselor ambelor tari', a spus liderul socialist ungar.
Politicile nationaliste /ale premierului Orban/, eforturile de a diviza comunitatile maghiare din afara tarii si exportul conflictelor din politica interna au dus, asa cum era de asteptat, la un impas si le-au pus la dispozitie politicienilor nationalisti de dreapta o arma adecvata pentru aprinderea sentimentelor antimaghiare, a adaugat acesta.
Socialistii resping toate manifestarile nationaliste si populiste care pun in pericol bunele relatii ungaro-romane si interesele comunitatii etnicilor maghiari din Romania, a conchis Attila Mesterhazy, potrivit MTI.AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Toth,editor: Mariana Ionescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page