Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Sa redevenim stapânii României!

Stimati redactori din presa scrisa si electronica, nu credeti ca a sosit vremea, sa ne publicati si pe noi?!
Confrati intru aspiratiile nationale firesti, publicati pe bloguri si prin mesaje  mail! Raspanditi vestea cea buna si prin viu grai!


 Sa redevenim stapanii Romaniei!

 -Din programul Partidului Dacia Eterna-
Se poate! Pe o cale strict legala!
 
Dupa Decembrie 1989 taranului roman i s-a restituit pamantul. Foarte bine! Dar taranului roman nu i s-a restituit inca intreaga proprietate. Intre cele doua razboaie mondiale pamantul se lucra cu tractoare, cu alte utilaje, cu plugul si grapa tracte de boi, cai, bivoli si cu alte unelte agricole. Pentru acele  vremi se ajunsese la o buna productie agricola, recunoscuta ca atare pe plan european. Dupa razboi, in Republica Socialista Romamia, cu aceleasi modalitati de cultivare a pamantului, s-a contribuit la plata de mai multe ori a impunerilor de razboi din partea URSS. Taranului roman i s-a luat nu numai pamantul, ci si utilajele mecanice, animalele, uneltele agricole, carale, carutele. Taranul roman, cu aceste posibilitati de lucrat pamantul, a contribuit, treptat, ca Romania sa aiba tractoare si utilaje agricole moderne. Intregul pamant arabil al Romaniei, in 1989, era lucrat,  irigat si mecanizat. Dupa Decembrie 1989, noii conducatori ai Romaniei au restituit taranului roman pamantul. Guvernantii  trebuie sa raspunda la intrebarea de ce utilajele agricole nu au pornit la lucru pe pamantul restituit? Prin aceasta hotarare s-a oprit productia agricola a Romaniei. Pamantul Tarii, unul din cele mai roditoare ale Europei, a ramas nelucrat. Romania a fost  invadata de produsele agricole, alimentare, ale tarilor europene. Romania poate alimenta  60 de milioane de oameni, populatia Romaniei, azi, fiind de vreo 18 milioane de locuitori. Fie sa avem in vedere doar agricultura si se poate constata ca Romania ar fi facut fata perioadei de criza economica. O buna parte din imprumuturile de zeci si zeci de miliarde de euro, ies din tara, spre tarile europene, pentru alimente. Imprumutam pentru altii. De ce au fost oprite utilajele agricole sa are pamantul tarii? S-a premeditat vanzarea acestui pamant?! Guvernele care au urmat guvernarii lui Petre Roman, imprumuta si iar imprumuta, zeci de miliarde de euro. Numai cu zece miliarde de euro Romania ar fi iesit din criza economica, iar romanii bejeniti in toata Europa in cautare de lucru s-ar fi intors pe pamantul mosilor si stramosilor, la un castig bun. In doi ani ar fi reirigat intreaga Romanie, ar fi cumparat utilaje agricole moderne, o fabrica pentru astfel de utilaje, ar fi arat si semanat peste tot si tara nu ar mai fi fost de vanzare. Profitul in agricultura Europei este mare. Nu ar mai fi trebuit sa imprumutam euro de la FMI. Banii nu ar mai fi iesit din tara pe produsele alimentare. Sunt aceste guverne complice cu guvernul  care nu a trimis la lucru utilajele agricole, complice la planul de vanzare a pamantului Romaniei catre straini?
Partidul Dacia Eterna va da in judecata guvernele de dupa Decembrie 1989. Va nationaliza pamantul cumparat pana acum, de catre staini, cu despagubire absolut corecta, despagubire cu pretul cu care l-au cumparat. Romania, acum, in plina criza economica, poate plati aceste despagubiri. Pana acum pamantul tarii a fost vandut la un pret foarte ieftin. Prevenim pe strainii care se vor repezi sa cumpere pamant, incepand cu 1 ianuarie 2014, ca acesta va fi nationalizat fara despagubiri, le va fi confiscat.
Retrocedarea utilajelor agricole fata de taranul roman nu a avut loc. A fost  fortat astfel sa nu poata lucra pamantul, sa-l vanda strainilor? Tara nu este de vanzare! Cei vinovati de acesta situatie vor raspunde in fata justitiei.
Gheorghe Gavrila Copil,
presedintele Partidului Dacia Eterna,
in curs de infiintare
gheorghegavrilacopil@yahoo.com
Tel. 0720127570
www.noidacii.ro
Cititi nr. 69

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page