Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

FOSTUL EROU AL EUROPEI LIBERE DIN ’89 SI PENSIA FANTOMEIMaria Diana Popescu, Agero

 Tocmai ce ma dumirisem cum e cu „ciorba reincalzita, cu looserii de profesie, care au luat bataie, si cu tutarii presedintelui”, cind o noua lege tinteste buzunarul cetateanului. Inainte de a merge in instanta, treci obligatoriu pe la mediator. Fie ca divortezi sau vrei sa te judeci cu megiesul pentru uluca rupta din gard, medierea e obligatorie, altfel risti amenzi usturatoare. Peste noapte au aparut 8.000 de mediatori in toata tara. Alta categorie de incasatori de bani. Tot asa, ca ciupercile dupa ploaie, au invadat natiunea bancherii si recuperatorii. Taxe, suprataxe si molii inmultite pe lamela capitalista. Pe vremea raposatului, „medierea” de azi se chema „Comisia de impaciuire”, si nu costa nicio para. Era o incercare reala de impacare a partilor. Politicienii n-au in cap decit modalitati de golire eficienta a buzunarelor noastre. Tot ce aduce bani pentru prosperitatea trintorilor devine lege.
Guvernul da cu o mina la piine si jumuleste cu cinzeci de miini prin noile taxe, iar firma germana „Syborg Informationssyteme”, implicata intr-un scandal de interceptari ilegale, care la un tirg I.T. se lauda cu cel mai performant sistem de monitorizare, s-a ales cu  600.000 de euro de la Politia Romana, in baza unui contract, pentru un sistem ce urmeaza sa fie livrat la inceputul lunii septembrie si care, oficial, se va ocupa de localizarea telefoanelor mobile. Dar neoficial? Firma a fost acuzata ca „sub acoperirea unui sistem de localizare a vindut politiei germane instrumente care permiteau ascultarea telefoanelor, interpretarea datelor, citirea email-urilor, a discutiilor de pe chat si asa mai departe”. Parca din 2010 devenise obligatorie, la noi, Legea ascultarii aproapelui. Toti providerii si cablistii au fost obligati sa monteze la intrarea in sistemul lor niste „cutiute negre”. Mai mult, compania este acuzata ca ar fi negociat livrarea unor astfel de sisteme si catre fostul dictator libian Muammar Gaddafi. Atunci, cum sa nu fie plasata Angela Merkel pe primul loc in sondaje, inainte de alegerile care vor avea loc pe 22 septembrie! Sau sondajele sint masluite ca peste tot? Vom trai si vom vedea.
Doua avioane straine au incercat saptamina trecuta sa intre in spatiul aerian al tarii noastre. Si nu sint primele. Somate de aviatia militara de vinatoare romana, pilotii straini au ales alta ruta. Ale cui erau jucariile care incercau sa zboare pe cerul Patriei noastre? Sa ne raspunda ministrul M.Ap.N.! Trebuie sa stim si noi cine ne priveste de sus. Americanii, rusii sau ungurii? Potrivit proverbului, ciinele moare de drum lung si prostul de grija Ardealului, inseamna ca nu antiromanul Tökes e baiat destept, ci guvernantii de pe Dimbovita, pentru ca de peste 23 de ani vorbesc limbi straine, tatoneaza reactia populara, apoi fac treaba murdara. Dupa cum evolueaza evenimentele, nu m-ar surprinde sa conlucreze cu Satana in sutana la restabilirea dominatiei - de ce nu, chiar a ocupatiei maghiare in Transilvania. Mai e putin pina la 30 august, ziua celui de-Al doilea arbitraj sau Diktatul de la Viena, prin care Romania a fost silita sa cedeze in favoarea Ungariei horthyste aproape jumatate (43.492 km²) din teritoriul Transilvaniei. Ar insemna incalcarea legilor supreme si uzurparea drepturile cistigate in istorie cu singe romanesc. Dupa ce a pingarit sutana si s-a facut deseori de risul lumii in Parlamentul European, se pare ca nimeni nu-l mai ia in serios! Asta-i popa? Fereasca Dumnezeu! Mai bine si-ar face mila un preot sa-i faca o exorcizare! Tökes nu mai e spionul activ, eroul Europei Libere din 1989. E un cal de bataie expirat, dar fericit ca e lasat in pace sa mai necheze la tribuna.
Ce se preda la Universitatea aia de vara de la Tusnad? Pai, stiintele hortiste, neofasciste, iredentiste ale revizionismului maghiar. Protectoratul asupra Transilvaniei dupa modelul Tirolul de Sus, cerut de raspopitul europarlamentar, e demn de bancurile cu bula. In Transilvania romanii sint majoritari. La fel si proditorii Mihai si Pacepa. Primul Mihai ne-a vindut rusilor, al doilea Mihai, „agent al rusilor, care a dat cea mai crunta lovitura spionajului romanesc”, a fost degalonat cu argumente serioase de catre istoricii Cristian Troncota si Larry Watts, dar sustinut cu aplomb tismanesc de te miri cine. De dincolo de moarte jinduia dupa pensie de la statul roman. O mare dilema romano-americana, care ar trebui sa nu-i dea pace premierului, cum nu i-a dat nici Haysamm. Pe ce adresa a virat statul roman pensia fantomei? Reabilitarea judecatoreasca, cu ochii inchisi, a tradatorului si repunerea acestuia in drepturile de pensionar militar al statului roman, a trezit institutia platitoare din anestezia injectata de politica si justitie. Cererea institutiei, prin care pensionarul Ion Mihai Pacepa trebuia sa faca dovada ca se afla in viata, a ramas fara raspuns. Am pentru guvernati o tema de vacanta: elucidarea dubiilor cu privirea la comiterea unor falsuri ce aveau ca scop reabilitarea lui Pacepa, demascarea autorilor fraudei si recuperarea pensiei platite fantomei. Desi i se iau interviuri  regizate pentru copiii autisti, cei avizati, trecuti prin dirmon, afirma ca e „dus” demult. Pina una alta, factura celor sase ani de cind Romania se pregateste sa intre in spatiul Schengen, respectiv din 2007 si pina in prezent, ne-a costat peste 1 miliard de euro. Bani de buzunar pentru gascarii U.E., nu-i asa? Era sa uit ca recentul (r)acord cu F.M.I. a mai emis o perla, ca noua sursa de jupuit. Pe cine, anume? Pe romancele casnice, pe care le va obliga sa plateasca impozit... pe statul acasa. Dar despre aceasta monstruozitate, in curind. Pina atunci, faceti Crucea mare ca Skaraotki-i neinfricat si are in plan sa ne impoziteze mersul pe jos, dormitul, mestecatul, tusea si sforaitul. Cam astea au mai ramas neimpozitate.
Maria Diana Popescu, Agero
www.agero-stuttgart.de

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page