Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

N-ATI FACUT NIMIC PENTRU NATIUNEA ROMÂNA!Maria Diana Popescu, Agero

 

Ori seful C.I.A., John Brennan a incurcat intrarile in palate, ori noile structuri de la Washington, schimbindu-si  poftele, trec pe plan secund Palatul Cotroceni. Cind un puternic al planetei vine in Romania pentru o intilnire secreta (neobisnuit sa vina muntele la Mahomed), nu-i deloc a buna. Nu batea el drumul pina la Bucuresti sa ne informeze personal ca Rusia refuza sa-si retraga munitiile si trupele din Republica Moldova. stiind ca in 1999, la Istanbul, Rusia s-a angajat oficial ca va retrage trupele de pe teritoriul Republicii Moldova. Sa fi venit sa-l convinga pe premier sa marturiseasca despre trocul cu Merkel? Hai sa aflam ce-au vrut americanii de la noi la intilnirea secreta. Ca de dat, nu vin niciodata sa ne dea. Ba da! Ne-au dat pentru 600 mil. euro avioane din timpul Razboiului Rece, ajunse la venerabila virsta de 30 de ani. La mina a treia, desigur (fiecarei miini revenindu-i cite un deceniu). Prima data au fost in dotarea Pazei de Coasta din S.U.A., apoi la portughezi, iar acum N.A.T.O ni le vinde noua ca in bancul acela: „Nu cumperi o rata”? Portughezii vor avea avioane noi de lupta americane, noi vom da bani grei pe sicriele zburatoare F16, folosite de ei. Nici piste adecvate nu avem macar. Abia in 2015 vor ajunge in tara „zburatoarele” rablagite de altii, insa prima transa de 97 milioane de euro va fi achitata anul acesta. Restul, esalonat in urmatorii 4-5 ani.

 

Mai simplu spus, dam banii dinainte, iar portughezii le vor folosi in continuare. Fabricate pe vremea presedintelui Reagan, avioanele au fost daruite portughezilor in schimbul utilizarii de catre americani a bazei aeriene Lajes din Insulele Azore. Noua ce ne-au dat americanii pentru bazele Deveselu si Kogalniceanu?  stiu si copiii de gradinita ca n-am primit nimic, stiu si de ce politicienii postdecembristi s-au angajat in ginguritul acesta comun al robilor, periculos si penal. Au in mineca asul de trefla - banul public, se cred un fel de „guru” al societatii, luindu-si in serios joaca murdara! In mintea lor, fiecare crede ca e un Cristofor Columb, primul socialist, potrivit unei glume, care nu stia unde merge, habar n-avea unde se afla si toate acestea pe banii contribuabililor. La fel si greii planetei, Putin, Obama, Merkel, Hollande si Cameron, s-au jucat la masa G8 de-a pir-poc cu armamentul pentru Siria, Afganistan, Irak si tarile beligerante! Criza n-avea cum sa-i afecteze. Pentru puternicii planetei a fost o mana cereasca. Au profitat din plin si profita in continuare. Au dat cu  „doctrina socului” si cu  austeritatea, intretinind artificial o criza binefacatoare lor. De aceea nici nu se grabesc cu solutiile. Chiar credeti ca nu se gaseau solutii rapide de cirpire a sistemului financiar? De citi ani au nevoie sa le gaseasca, cind, vorba ceea, altii schimba peste noapte Constitutia? In ce priveste tema „promovarii cresterii economice si crearea de locuri de munca”, inghitita nemestecat la masa G8,  ea fiinteaza de cind exista capitalismul pe pamint.

 

Altceva asteptam de la G8. Masuri urgente de eradicare a saraciei si coruptiei. Cresterea salariilor, a pensiilor, a nivelului de trai, confiscarea averilor nejustificate, inchiderea miilor de banci care fraudeaza omul, reducerea salariilor de milioane de euro ale celor din sistemul financiar si, evident, decimarea armatelor de politicieni si functionari publici, de prisos ca niste larve parazite. Revenind la masa G8, unul din subiectele fierbinti a fost dezvoltarea cercetarii. Neaparat pe pamint romanesc. Adica la Magurele. Cu asigurarea ca cele doua lasere  ultra-performante, care vor dezvolta fiecare puteri de ordinul a zece milioane de miliarde de wati si o facilitate de tip sursa de radiatie, care va genera energii de cuanta de pina la 19 mega-electroni volti, va avea doar scop „casnic”. Nu-i asa? Altfel cum gazduim noi cu naivitate un Centru de cercetare al U.E., cu structuri unice la nivel mondial? Noi, gospodinele avem nevoie de roboti de bucatarie din antimaterie. Cine sa creada ca, printre altele, nu are scop militar si ca nu exista niciun pericol? Daca era inofensiv, era plasat in Anglia, in Germania sau in Franta.

 

Cum scopul si gradul de periculozitate exista, au aruncat pisoiul in curtea noastra. In loc sa se orienteze spre proiectul inginerului iranian Keshe, oferit gratuit statelor interesate (un generator de energie din plasma - energia cosmica), am fost ajutati sa construim interesul altora in defavoarea noastra. Impotriva lui Keshe se situeaza toti producatorii de energie conventionala, care ar ramine fara biberon, dar, se pare, viitorul va apartine energiei cosmice. Profitorii lumii ne tin, ca asa vor ei, in continuare in intuneric, pentru ca aplicarea metodei i-ar lasa fara un os de ros sau osie la car. Poporul rabda de foame ca sa-si plateasca din mizeriile de retributii birurile si datoria externa, iar statul ii baga pe git, prin conventii si tratatele la minut, semnate pe genunchi, alte soiuri de jafuri: F16, super-lasere, scuturi antiracheta et caetera. Trage cineva la raspundere statul, institutie in slujba cetateanului prin definitie, pentru violarea dreptului la viata? Nu sint locuri de munca, salariile sint umilitor de mici. De nevoie, „second hand” a ajuns magazinul de baza al romanului, care nu-si poate intemeia o familie, pentru ca nu are unde locui, dar s-o mai si hraneasca. Este condamnat la somaj sau parasirea tarii, in cautarea unui loc de munca.

 

„Dragi” politicieni, romanii s-au saturat de ignoranta, imoralitatea si agresivitatea voastra! N-ati facut nimic pentru natiunea romana! Nu aveti solutii pentru ca nu vreti! Nu aveti proiecte pentru tara, ci pentru voi! Ii tot dati inainte cu majorari de preturi, taxe, impozite, biruri. Sa nu stiti voi ca aceasta e calea spre faliment? Ca intr-o zi vom ajunge la capatul drumului? Exclus.

 

Maria Diana Popescu, Agero
Sursa: www.agero-stuttgart.de
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page