Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Guvern: Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Târgu Mures, înfiintat


Guvernul a adoptat, miercuri, in sedinta, hotararea privind infiintarea Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures.
Pe 12 iunie, Consiliul Judetean Mures a adoptat, cu majoritate de voturi, incuviintarea stabilirii sediului Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT) Targu Mures in imobilul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, in care functioneaza si in prezent, insa fara personalitate juridica distincta.
Potrivit expunerii de motive, proiectul de hotarare a intrat in dezbaterea CJ Mures ca urmare a solicitarii formulate de Ministerul Sanatatii prin adresa nr. EN5542/10.06.2013 si ''luand act de faptul ca proiectul de act normativ pentru infiintarea Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures se afla in procedura de avizare interministeriala''.
Hotararea adoptata arata ca se incuviinteaza stabilirea sediului Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures, "pe care Guvernul Romaniei intentioneaza sa il infiinteze prin reorganizarea Spitalului Clinic de Urgenta Targu Mures", in imobilul situat in Targu Mures, str. Gh. Marinescu nr. 50, aflat in domeniul public al judetului Mures si in administrarea SCJU.
''Cred ca Romania are nevoie de transplant cardiac. De la desfiintarea Institutului Inimii si pana astazi, in Romania nu s-a mai facut niciun transplant cardiac. Faptul ca se reinfiinteaza si CJ Mures sprijina reinfiintarea Institutului Inimii este un semn de normalitate. Faptul ca Targu Muresul redevine singurul centru din tara in care se face transplant cardiac, iar datoria noastra, de cetateni ai Muresului, este aceea de a sustine acest lucru - si in special performanta pe care o face Institutul Inimii'', declara pe 12 iunie presedintele CJ Mures, Ciprian Dobre.
Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures a fost reorganizat, in 2012, in centru de boli cardiovasculare si transplant, ca structura fara personalitate juridica, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. AGERPRES/(AS - autor: Irinela Visan, editor: Georgiana Tanasescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page