Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Supravegherea totala - PRISM, TEMPORA, Snowden si tot asa mai departe.de Viorel Baetu ( Michael Cutui)                                           

In sfarsit putem dormi linistiti.
Acuma cand stim ca in afara de Dumnezeu care, ne pazeste de „cele rele”, de acolo de sus si aici pe pamant suntem permanent supravegheati, interceptati, ascultati, spionati,...... pardon am vrut sa spun „aparati”, ca sa nu ni se intample ceva rau, avem un somn usor si visam urat.
Cineva, ne asculta, ne citeste, ne spioneaza, ne stie toate secretele.
Asta e lumea de azi. Toti vrem date, date, date si pentru a le obtine lasam „amprente electronice” peste tot, la americani, la engleji, la rusi, la chineji si probabil si la cei din insula Vanatu.
Acum am ajuns in sfarsit sa fim si noi „cineva”!
Dar nu ne place.
Asa e omul, vesnic nemultumit, ba ca nu e aparat, ba ca e prea aparat si spionat, ba ca nu i se respecta sfera personala, ba ca nu-l baga nimeni in seama si lui nu i se asculta telefonul si nu i se citesc E-mailurile, ba ca nu are asigurare  de sanatate, ba ca are, dar pe cipul ala de pe card sunt trecute toate bolile lui de cand era copil si oricine le poate citi, ba ca si.... ba ca.
Cine te pune domnule sa fii peste tot in INTERNET?
Cine te pune sa te bagi pe toate platformele sociale?
Cine te pune sa crezi in promisiunile lor de anonimitate?
Cine te pune sa cumperi la magazine cu caserii electronice si sa platesti cu CARD-ul prorpiu.
Cine te pune sa te lasi inregistrat la spital, la primarie, la militie.
(Pardon asta e obligatoriu deci ultima fraza nu va fi luata in considerare)

Bunicii mei, stau sus la munte, au peste 90 de ani si nu au computer, handy, I-phone, telvizor, telefon, sau sistem de navigare.
Ei au crezut ca astfel au scapat de supravegherea totala.
Eroare, bunicul a primit o scrisoare de la un taran din Tadjikistan, care il intreba cum face branza de oaie la burduf!!!!!

Toata lumea e socata, toti tipa, toti sunt revoltati si de ce oare?
Pentru ca americanii au construit un monument arhitectonic pentru NSA (National Security Agency) unde lucreaza o mare gramada de oameni si unde se aduna date, de toate culorile, de toate marimile,  in toate limbile, pentru a apara cetateanul cinstit de teroristi, crimnali, pedofili, hoti, sarlatani si alti de-al de astia.
Acuma ca li se mai intampla sa si greseasca, iar unele programe ale lor, ca de exemplu PRISM („Planning Tool for Resource Integration, Synchronization, and Management), s-a apucat sa adune de capul lui, date despre toata lumea, asta a fost o greseala de programare, caci nimeni nu i-a spus, cine sunt cei buni si cine sunt cei rai, asa ca pentru a nu gresi i-a bagat pe toti intr-o oala si i-a supravegheat de dimineata pana seara si de seara pana dimineata fara partinire.

Pentru ca englejii nu s-au lasat mai prejos au si ei monumentul lor. O cladire cum n-a vazut Parisul, pentru GCHQ (Governmental Communications Headquarters) unde lucreaza o mare gramada de oameni si unde se aduna date de toate culorile, de toate marimile,  in toate limbile, pentru a apara cetateanul cinstit de teroristi, crimnali, pedofili, hoti, sarlatani si alti de-al de astia.
Acuma ca li se mai intampla sa si greseasca, iar unele programe ale lor, ca de exemplu TEMPORA, in comparatie cu care PRISM e un copil nevinovat, s-a apucat sa adune de capul lui, date despre toata lumea, asta a fost o greseala de programare, caci nimeni nu i-a spus, cine sunt cei buni si cine sunt cei rai, asa ca pentru a nu gresi i-a bagat pe toti intr-o oala si i-a supravegheat de dimineata pana seara si de seara pana dimineata fara partinire.

Iar cand un anume Edward Snowden, care a mancat din painea lor, a celor de la NSA, a descoperit ca nu programul e de vina ca toata lumea e supravegheata fara nici un discernemant, caci programul nu putea de unul singur sa se lipeasca fizic de peste 200 de fascicule din cablul de fibra de sticla transatlantic, care transporta aproape tot ce e comunicare in lumea asta si sa suga ca un aspirator fara nici o aprobare, deci pe „sest”, date si date si convorbiri si E-mailuri si poze si profile si, si, si....
Deoarece treaba asta presupunea interventia factorului uman, caci in telechineza nu mai crede nimeni, a inceput balciul. Secretele au intrat in gura presei si atunci s-a terminat cu secretul!
Prietenul nostru Snowden, a sters-o din SUA (cel mai liber si democratic stat din lume) si a cautat azil, ca sa poata sa spuna liber ce stie, in China (unde drepturile omului sunt calcate in picioare), in Rusia (unde democratia se scrie cu litere mici de tot) si vrea sa ajunga in Cuba (stat comunist!!!).
De unde se vede ca teoria lui Einstein e universal valabila:
-TOTUL E RELATIV-

Acum sa stam stramb si sa judecam drept.
Putin speriati putem sa fim.
Pentru ca  volumele de date care sunt inregistrate controlate si evaluate, au dimensiuni de neinmaginat, ca de exemplu 600 de milioane, da, da, 600 de milioane, de convorbiri telefonice pe zi !!!!!
De restul datelor, E-mailuri, platforme sociale, home page, etc etc, care au acceasi soarta, nici sa nu mai vorbim.

O socoteala simpla spune ca la 7 miliarde de locuitori cati are planeta daca socotim cam 2 miliarde de mijloace de comunicatie, telefoane, handy, Skipe, etc, etc, ajungem ca in fiecare a TREIA zi sa fim ascultati, inregistrati, spionati, evaluati.
Concluzia: Vorbiti la telefon, handy, Skipe, etc, numai in fiercare a PATRA zi!!!!

Totusi cred ca nu o sa dorm bine la noapte.
De unde stiu americanii ca eu am mancat ieri la pranz sarmale????

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page