Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Hunedoara: Scriitorul Valeriu Butulescu, premiat la primul festival de aforisme organizat în România


Scriitorul Valeriu Butulescu, unul dintre cei mai cunoscuti autori de aforisme din Europa, a fost premiat pentru cel mai bun aforism in limba romana, cu ocazia primului Festival international de aforisme si proza satirica ce este organizat in tara noastra, la Timisoara, in perioada 24-25 iunie.
'Pentru mine este o mare bucurie faptul ca am reusit sa castig acest premiu, mai ales ca festivalul se afla la prima editie. Festivalul international de aforisme si proza satirica a fost organizat sub egida Uniunii Sarbilor din Romania, din initiativa scriitorilor timisoreni Slavomir Gvozdenovic si Goran Mrakic', a declarat luni, pentru AGERPRES, scriitorul hunedorean Valeriu Butulescu.
Organizatorii au strans laolalta autori consacrati de aforisme din spatiul balcanic, printre care Aleksandar Baljak, Valeriu Butulescu, Aleksandar Cotric, Grujo Lero, Vasile Ponea, Slobodan Simic, Dragutin Minic Karlo, George Draghescu, Levente Balint, Bojan Ljubenovic, Staislav Tomic, Ekrem Macic, Vladimir Calic.
Toate aforismele au fost prezentate in limbile romana si sarba. Premiul pentru cel mai bun aforism in limba romana i-a revenit dramaturgului Valeriu Butulescu, iar pentru cel mai bun aforism in limba sarba scriitorului Ekrem Macic din Bosnia-Hertegovina.
In cadrul festivalului a fost vernisata si expozitia de caricaturi a unor autori din Belgrad, Novi Sad si Pancevo. AGERPRES/(AS - autor:Sorin Blada, editor: Karina Olteanu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page