Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Antihristii invierii lui Hristos si prabusirea lor

de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

 „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma." (1 Ioan 2,18).

„Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai." (Ioan 11,25).

 

(Continuare din numarul pecedent)

Aratarea lui Iisus Apostolilor cu Toma

Dupa ce Apostolii s-au intalnit cu Toma i-au spus cu bucurie ca au vazut pe Domnul, dar Apostolul Toma nu a putut crede si a zis ca nu va crede pana ce nu va vedea si astfel Isus se arata la opt zile dupa Inviere iarasi Apostolilor cand erau impreuna cu Toma dupa cum prezinta Evanghelistul Ioan, zicand: "Iar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamanul, nu era cu ei cand a venit Iisus. Deci au zis lui ceielalti ucenici: Am vazut pe Domnul! Dar el le-a zis: Daca nu voi vedea, in mainile Lui, semnul cuielor si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede. Si dupa opt zile, ucenicii Lui erau iarasi inauntru, si Toma impreuna cu ei. Si a venit Iisus, usile fiind incuiate, si a stat in mijlocul lor si a zis: Pace voua! Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana Ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios. A raspuns Toma si I-a zis: Domnul Meu si Dumnezeul Meu! Iisus i-a zis: Pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Fericiti cei ce nu au vazut si au crezut!¨ (Ioan 20:24-29).

Aceasta evidenta a convingerii Apostolului Toma despre adevarul Invierii lui Hristos, este in felul in care oamenii tuturor timpurilor istorice vor sa se convinga despre lucrurile care le aud, adica, prin a vedea si a pipai. In fata acestei convingeri a lui Toma despre Invierea lui Hristos s-au predat si au crezut de-a lungul istoriei milioane si milioane de oameni in toate generatiile.

De ce? Pentru ca un om ca noi, Toma, care a afirmat categoric, in fata celorlalti Apostoli, ca nu va crede, pana nu va vedea si nu va pune mana in coasta Lui, s-a convins in locul nostru si pentru fiecare om de buna credinta din toate generatiile, prin a fi vazut pe Iisus inviat si semnul cuielor, si a fi pus mana in coasta Domnului care a fost strapunsa de sulita, exclamand dumnezeirea lui Hristos Cel Inviat, zicand: "Domnul meu si Dumnezeu meu" (Ioan 20:28). Astfel, Domnul Hristos, Cel Inviat, ii fericeste pe toti oamenii din toate generatiile care au crezut desi nu au vazut, zicand: "Fericiti cei ce nu au vazut si au crezut!" (Ioan 20: 29).

Fericiti suntem si noi din aceste vremuri istorice ale secolului 21, care credem in adevarul Invierii si nu trecem de partea atihristilor Invierii lui Hristos, si ascultam indemnul Domnului sa fim: "credinciosi si nu necredinciosi" (Ioan 20:27).

Aratarea lui Iisus ucenicilor la Marea Tiberiadei

Apostolul si Evanghelistul Ioan prezinta, astfel: „Dupa aceasta, Iisus S-a aratat ucenicilor la Marea Tiberiadei, si S-a aratat asa: Erau impreuna Simon- Petru si Toma, cel numit Geamanul, si Natanaiel, cel din Cana Galileii, si fii lui Zevedeu si altii doi din ucenicii Lui. Simon-Petru le-a zis: Ma duc sa pescuiesc. Si i-au zis ei: Mergem si noi cu tine. Si au iesit si s-au suit in corabie, si in noaptea aceea nu au prins nimic.

Iar facandu-se dimineata, Iisus a stat la tarm; dar ucenicii nu au stiut ca este Iisus. Deci le-a zis Iisus: Fiilor, nu aveti ceva de mancare? Ei i-au raspuns: Nu. Iar El le-a zis: Aruncati mrejea in partea dreapta a corabiei si veti afla. Deci au aruncat-o si nu mai puteau s-o traga de multimea pestilor. Si a zis lui Petru ucenicul acela pe care il iubea Iisus: Domnul este! Deci Petru, auzind ca este Domnul, si-a pus haina, caci era gol si s-a aruncat in apa. Si ceielalti ucenici au venit cu corabia, caci nu erau departe de tarm, ci la doua sute de coti, tragand mrejea cu pesti. Deci, cand au iesit la tarm, au vazut jar pus jos si peste pus deasupra, si paine.

Iisus le-a zis: Aduceti din pestii pe care i-ati prins acum. Simon-Petru s-a suit in corabie si a tras mreja la tarm, plina de pesti mari: o suta cincizeci si trei si desi erau atatea nu s-a rupt mrejea. Iisus le-a zis veniti si pranziti. si nici unul din ucenici nu indraznea sa-L intrebe: Cine esti Tu?, stiind ca este Domnul. Deci a venit Iisus si a luat paine si le-a dat-o lor si de asemenea si peste" (Ioan 21:1-13).

Aceasta aratare a lui Iisus Hristos, Cel Inviat din morti, la Marea Tiberiadei ucenicilor, care pescuise toata noapte si nu prinsese nimic pentru harana lor de ziua urmatoare, arata providenta divina, adica purtatrea de grija a lui Dumnezeu pentru harana, pentru painea cea de toate zilele a popoarelor din toate timpurile istorice, precum a purtat de grija de hrana ucenicilor pentru ziua urmatoare caci toata noaptea pescuise si nu prinsese nimic.

Pescuirea minunata la venirea Domnului Iisus, in zorii diminetii, arata vremea ucenicilor cu Dumnezeu, cand la porunca Lui au putut prinde o multime mare de pesti, iar vremea dinainte, cand au pescuit toata noaptea si nu au prins nimic, arata vremea ucenicilor fara Mantuitorul. Asa si noi oamenii si poapoarele lumii cand incep lucrarile fara credinta si rugaciunea inaintea lui Dumnezeu de binecuvantare, lucrarile oamenilor nu aduc nici un rezultat, dar cand incep oamenii si popoarele vremea anilor cu chemarea lui Dumnezeu toate sunt cu binecuvantarea Domnului si cu spor mare pentru painea cea de toate zilele. Minunea pescuirii minunate, la aratarea lui Iisus dupa Inviere, este inca o dovada de netagaduit a Invierii Sale din morti, cu purtarea de grija pentru nevoile de viata a oamenilor si a popoarelor.

Aratarea Domnului Iisus la peste cinci sute de oamnei deodata

Iata Scriptura care prezinta, astfel: "In urma S-a aratat deodata la peste cinci sute de frati, dintre care cei mai multi traiesc si astazi, iar unii au si adormit" (1 Cor. 15:6).

Aceasta dovada a Invierii lui Hristos din morti este ceva de netagaduit, pentru ca S-a aratat la peste cinci sute de oameni deodata, in Ierusalim, care L-au vazut Inviat! In fata acestei aratari a lui Iisus dupa Inviere, la peste cinci sute de oameni, s-au prabusit, se prabusesc si se vor prabusi toti antihristi ce apar in istorie. De ce? Pentru ca ceea ce marturisesc cinci sute de oameni ca au vazut este un adevar si nu poate fi o minciuna.

Sfantul Apostol Pavel a prezentat aceasta aratare a lui Iisus dupa Inviere in orasul Corint din Grecia si din alte orase ale Imepriului Roman de atunci unde a propovaduit Evanghelia Invierii lui Hristos, spunandu-le multimilor de oamnei la care vestea ca, multi mai traiesc si azi, zicand: „dintre care cei mai multi traiesc si astazi, iar unii au si adormit" (1Cor.15:6)

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page