Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Rusia: Duma interzice adoptarea de copii rusi de catre cupluri de acelasi sex, dar si celibatari din strainatate


Duma de stat /camera inferioara a parlamentului federal rus/ a votat marti, in a doua lectura, in favoarea unui proiect de lege care interzice adoptarea de copii rusi de catre cuplurile homosexuale sau de catre celibatari din tarile unde au fost legalizate uniunile intre persoane de acelasi sex, relateaza AFP si AP.
Proiectul de lege a fost aprobat de 443 de parlamentari. Niciun deputat nu a votat impotriva. Textul urmeaza sa fie examinat in a treia si ultima lectura la 21 iunie, dupa cum a precizat agentia RIA Novosti.
Ulterior, proiectul va mai trebui aprobat si de camera superioara a legislativului rus, Consiliul Federatiei, iar apoi semnat de presedintele Vladimir Putin, care a indicat la inceputul lunii iunie ca intentioneaza sa semneze un astfel de document, atunci cand ii va fi propus.
Potrivit textul votat marti, adoptarea de copii rusi le este interzisa 'persoanelor de acelasi sex a caror uniune este recunoscuta drept casatorie si a fost inregistrata intr-un stat unde sunt autorizate astfel de uniuni, dar si cetatenilor din astfel de state care nu sunt casatoriti'.
'Adoptarea acestui proiect de lege elimina de facto orice posibilitate ca strainii care au, cum se spune, o orientare sexuala netraditionala sa poata adopta copii rusi', a declarat Elena Mizulina, una din autorii amendamentelor propuse la proiect.
Conform textului acestuia, cuplurile casatorite heterosexuale pot adopta copii rusi, celibatarii fiind insa privati.
Casatoriile intre persoane de acelasi sex sunt autorizate in prezent in 14 tari, intre care Canada, Belgia, Spania si, mai nou, si Franta. AGERPRES/(Mihaela Toth)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page