Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Barack Obama a început o vizita de 24 de ore la Berlin, prima din Germania în calitate de presedinteBarack Obama a ajuns marti seara la Berlin, in prima sa vizita in Germania in calitate de presedinte, in cadrul careia se va intalni, miercuri, cu cancelarul Angela Merkel si alti oficiali guvernamentali si va sustine un important discurs in aer liber, la Poarta Brandenburg, relateaza AFP si AP.
Obama, acompaniat de sotia sa Michelle si de cele doua fiice ale lor, a venit din Irlanda de Nord, unde a participat la summitul G8 din Irlanda de Nord care a durat doua zile. Familia Obama este cazata la un hotel din centrul capitalei germane, marti nefiind prevazut niciun angajament oficial.
Aceasta vizita de 24 de ore are loc la aproape fix 50 de ani de la celebrul discurs despre Razboiul Rece al lui John F. Kennedy la Berlin. Peste 7.000 de politisti si militari au fost mobilizati pentru aceasta vizita, iar sectorul unde este cazata familia prezidentiala arata ca o fortareata.
Vizita va fi cu siguranta comparata cu cea din 2008, cand Obama era candidat in alegerile pentru Casa Alba. El a avut atunci parte de o primire ca pentru un star rock, 200.000 de persoane adunandu-se la Columna Victoriei pentru a-i asculta discursul.
In prezent, Germania asteapta explicatii, in special in privinta actiunilor de spionaj asupra comunicatiilor. Negocierile pentru un acord de liber-schimb intre SUA si UE, Siria sau retragerea trupelor din Afganistan, toate dosare G8, ar urma de asemenea sa figureze pe agenda discutiilor cu Angela Merkel.
Miercuri, Obama ar urma sa-s inceapa ziua cu o intrevedere cu presedintele german Joachim Gauck, dupa care se va deplasa la cancelarie. O conferinta de presa cu Angela Merkel este prevazuta dupa intrevederea lor si inaintea unui dejun comun.
Dupa un mare discurs in fata a 4.000 de invitati la Poarta Brandenburg, simbol al Germaniei reunificate, el se va intalni cu Peer Steinbruck, candidatul social-democrat la postul de cancelar la alegerile legislative din septembrie.
Michelle Obama si cele doua fiice ale cuplului vor urmari o lectie de istorie in aer liber, de la Memorialului Evreilor din Europa exterminati de nazisti, pana la Zidul construit de fosta RDG comunista, trecand pe la Checkpoint Charlie, faimosul punct de trecere intre sectoarele american si sovietic din Berlinul ocupat.
Familia Obama va parasi miercuri seara Berlinul, dupa un dineu oferit de Angela Merkel si sotul sau Joachim Sauer la Castelul Charlottenburg. AGERPRES/(Ionut Mares)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page