Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Daniel Constantin: Trebuie sa scoatem în evidenta solutiile si suportul financiar pe acel master-plan privind dezvoltarea agriculturii românesti


Trebuie sa scoatem in evidenta solutiile si suportul financiar dupa aceste runde de discutii pe acel master-plan privind dezvoltarea agriculturii romanesti pe termen lung, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, la finalul dezbaterilor cu reprezentantii Comisiei Prezidentiale pentru Agricultura.
"In a doua dezbatere am auzit foarte multe informatii referitoare la cum este agricultura romaneasca, care sunt problemele si care sunt obiectivele. Total de acord ca trebuie sa crestem productia sau sa avem o organizare de piata mai buna, insa partea de solutii a fost mai putin scoasa in evidenta. Sunt nerabdator sa vad strategia finala pe care o va publica Comisia prezidentiala si acolo sa vedem mai multe solutii. In functie de acestea si de cele propuse de MADR sa putem putem face alegerile cele mai bune si sa mergem la nivelul Parlamentului pentru a aproba acel master-plan. Imi propun ca dupa toate aceste trei runde sa identificam mai multe seturi de discutii, sa le punem in dezbaterea publica, iar in lunile iulie si august sa alegem cele mai bune variante astfel incat sa le putem cuprinde in acel master plan agreat la nivelul Parlamentului. In felul acesta putem asigura progresul agriculturii pe termen lung", a spus ministrul Agriculturii.
Seful MADR a subliniat ca pe langa aceste solutii, trebuie avut in vedere si suportul financiar pentru a le putea pune in practica.
"Dincolo de aceste solutii trebuie sa ne gandim la suportul financiar pentru aceste solutii. Cel mai important va veni din fonduri europene, dar si bugetul de stat ar trebui sa aiba un angajament pe termen lung, un buget multianual, pentru a sprijini acest mater-plan, care sper eu ca va fi aprobat", a adaugat Constantin.
Ministrul Agriculturii a participat marti la reuniunea privind dezvoltarea sectorului agricol romanesc pe termen lung, in cadrul careia au avut loc consultari cu reprezentanti ai Comisiei Prezidentiale pentru Agricultura.
Intalnirea face parte din seria de consultari initiata de seful MADR, iar concluziile desprinse pe marginea acestor reuniuni se vor regasi intr-un master-plan privind dezvoltarea agriculturii romanesti pe termen lung, ce va fi supus dezbaterii parlamentare.
In data de 5 iunie, a avut loc in Aula Academiei Romane, sesiunea de consultari intre reprezentantii MADR, Academia Romana si Academia de stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu - sisesti", iar in data de 27 iunie 2013, MADR va organiza o reuniune cu reprezentanti ai patronatelor din agricultura si ai investitorilor straini in domeniul agricol national. AGERPRES/(AS-Mariana Nica)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page