Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

CASATORIE FALSIFICATA DUPA MOARTE

Simona BOTEZANAllison Lear (39), nepoata inventatorului „Learjet”, William Bill Lear, a fost arestata in 25 mai 2013 si este acuzata de de fals in acte publice si sperjur. Lear este acuzata de falsificarea unui certificat de casatorie, pe baza caruia a revendicat averea pilotului de curse Alexandru Djorjevich. Allison Lear era adjunct al sefului jandarmeriei locale in 25 mai 2013, cand a fost arestata la clubul de noapte Hakkasan „MGM Grand” din Las Vegas, in jurul orei 04:30 am. Potrivit „Las Vegas Sun”, care citeaza politia din Las Vegas, in momentul arestarii Allison Lear era in misiune, impreuna cu seful ei si avea asupra sa droguri. Declaratiile si rapoartele politiei sunt rezervate deocamdata.

Pilotul de curse Alexandru Djorjevic a decedat intr-un accident violent, in 26 iunie 2010, la o cursa de masini din vecinatatea orasului Virginia City. In timpul probei de viteza a cursei „Spectre 341 Challenge”, pilotul a cazut intr-o prapastie cu masina sa Porsche argintie. Alexandru Djordjevic era un pilot bine cunoscut, iar moartea lui a fost subiect de stiri nationale. Era cunoscut in lumea curselor de masini drept „VR Alexandru” si facea parte din zeci de asociatii de afaceri din California si Nevada. De asemenea, era presedintele unei organizatii de caritate a militarilor americani. Misterul planeaza si astazi asupra conturilor si surselor de venit ale lui Alexandru Djorjevic, desi au trecut trei ani de la decesul lui. Chris Chow, cel mai bun prieten al pilotului, a declarat: "Alex era o persoana foarte retinuta in privinta afacerilor sale. Nici astazi nu sunt 100 la suta sigur unde sunt banii lui si de unde provenea venitul sau."

Moartea lui Alexandru Djordjevic (37) a produs familiei mai multe neplaceri decat doliul, deoarece Allison Lear, pe baza certificatului de casatorie care se presupune ca este fals, a revendicat integral averea lui Alexandru in procesul de succesiune din 2010. Ea a declarat la proces ca s-au casatorit in casa parintilor ei, John si Marilee Lear, cu cinci zile inainte de moartea pilotului de curse.
 
Tatal pilotului a sustinut tot timpul ca fiul sau nu s-ar fi putut fi casatori cu Allison Lear in Las Vegas la data inclusa pe certificatul de casatorie, pentru ca Alexandru a fost in California in acea zi, pentru o afacere de familie. „Nu as putea spune ca a fost o dragoste mare intre ei. Cred ca a fost doar cautarea unor beneficii materiale", a declarat Slobodan Djordjevic, tatal lui Alexandru, pentru „Review Journal”.

Relatia dintre Allison Lear, nepoata unei legende a aviatiei si pilotul de curse Alexandru Djorjevic, a inceput ca oricare alta. Potrivit tatalui lui Djordjevic, cei doi s-au intalnit pentru cateva luni, dar fiul sau nu a vorbit niciodata despre intentia sa de a se casatori cu Allison Lear. Alexandru a cunoscut-o pe Allison pe Internet, unde ea a publicat un anunt in anul 2009, in cautarea unui potential tovaras de viata milionar.

Politia afirma ca Lear a prezentat documente falsificate in instanta care s-a ocupat de succesiunea pilotului de curse, pentru a-si insusi averea acestuia. Declarandu-se vaduva lui Alexandru, Allison Lear s-a instalat pe proprietatea pilotului, estimata la circa 200.000 dolari si a intrat in posesia a doua masini - un Corvette Z 1991 si o Toyota Supra, masina de curse din anul 1994. De asemenea, Lear a mostenit o colectie de arme de foc. Potrivit familiei, in casa lui Alexandru se aflau bijuterii si obiecte personale cu valoare sentimentala pentru familie.

Documentele prezentante de Allison Lear in fata instantei de succesiune si atitudinea ei fata de rudele lui Alexandru, au determinat politia sa demareze o serie de investigatii.

In lunile de dupa moartea lui Alexandru Djordjevic, in loc de doliu impreuna cu membrii familiei Djordjevic, Allison Lear a facut tot posibilul pentru a-i indeparta. Slobodan Djorjevic si Julia Linton, parintii  lui Alexandru, nu au avut dreptul sa vada corpul fiului lor la morga timp de trei luni, deoarece Lear era listata drept sotia lui, iar medicul legist le-a interzis accesul. Familia lui Alexandru a luptat luni de zile in instanta de succesiune, pana cand a obtinut dreptul sa-si ingroape fiul, la sfarsitul lunii august.

"Pierderea lui a fost grea, dar ce sa intamplat dupa a fost si mai greu. Nu am avut timpul necesar pentru a ne pregati emotional, pentru neplacerile prin care a trebuit sa trecem", a spus tatal lui Djordjevic. Dupa ce Allison Lear a determinat  inhumarea cu intarziere a lui Alexandru Djordjevic, tatal ei a fost investigat de politie. John Lear a declarat ca nu a avut loc nici o casatorie si ca "ar fi cunoscut daca fiica lui s-ar fi casatorit in 21 iunie 2010, la ora 4,00 pm in casa lui."

Practic, mai multe persoane ar fi avut dreptul la cote parti din averea lui Alexandru, dar  pentru ca Allison Lear a prezentat in instanta un certificat de casatorie din data de 21 iunie 2010, declarand ca ea si Djordjevic, s-au casatorit, mostenirea i-a revenit integral. Potrivit documentelor instantei de succesiune, Cory Matteucci din Boise, Idaho ar fi efectuat ceremonia, iar Miles Shawn a fost listat ca martor la casatorie. Inregistrarile de la proces arata ca Lear a spus ca nu este sigura daca au fost respectate toate procedurile legale pentru casatorie. Politia a gasit doua probleme cu certificatul de casatorie. Cory Matteucci din Idaho nu a cerut un permis de la „Application Service Nevada”, ceea ce inseamna ca nu era in masura sa autorizeze o casatorie in statul Nevada, dupa cum reiese din rapoartele politiei. Si chiar daca acest cuplu ar fi obtinut un certificat de casatorie valid in statul Nevada, inainte de accident, din punct de vedere juridic acesta trebuia obtinut in cadrul unei ceremonii de casatorie. Matteucci a declarat politiei ca un prieten i-a spus despre moartea lui Alexandru Djordjevic, iar apoi i-a cerut sa semneze certificatul de casatorie, datat inainte de accident, dar el a refuzat, se arata in raportul politiei. De asemenea, Miles Shawn, persoana numita in calitate de martor la casatorie, nu a putut fi localizata de catre politie, alimentand in continuare suspiciunea ca certificatul de casatorie este un fals. "Tot ce se intampla acum este gresit, in fiecare sens al cuvantului si singurul motiv pentru care ea emite pretentii este un castig monetar personal” a declarat o sursa anonima, apropiata  familiei, referindu-se la rapoartele instantei de judecata din 2010. "Ea inca mai crede ca Alex avea sume mari de bani si spera sa gaseasca undeva comoara lui ascunsa."

Allison Lear era angajata la biroul Ofiterului sef Jason Watkins din Las Vegas, din 29 septembrie 2012. Potrivit purtatorului de cuvant al politiei locale, Allison Lear a suferit trei controale de fond separate in aceasta perioada, ultimul in luna martie 2013 si toate erau curate. Ofiterul Jason Watkins, care era cu Lear in misiune la momentul arestarii ei, a spus ca Allison vorbea rareori despre trecutul ei, dar i-a spus ca logodnicul ei a murit intr-un accident de masina, cu cativa ani in urma. Ea nu s-a referit niciodata la Alexandru Djordjevic ca la fostul ei sot, a mai declarat Watkins. Biroul ofiterului Watkins a primit demisia lui Allison Lear la trei zile dupa arestarea ei, in data de 28 mai, a declarat purtatorul de cuvant al biroului, Lou Toomin. Toomin a declarat ca in cadrul departamentului se desfasoara acum o investigatie proprie, referitoare la incidentul din 25 mai, in care un ofiter de jandarmi a fost arestat de politie in timpul misiunii, intr-un club de noapte. Mandatele de arestare pe numele lui Lear au fost emise la 17 decembrie 2012, de catre Curtea de Justitie, datorita unor nereguli din declaratiile ei de la taxe si a actelor cu care a probat in instanta casatoria cu Alexandru Djorjevic. „Toata chestia asta pute! Este un caz care miroase foarte urat ", a spus ofiterul Jason Watkins jurnalistilor, vizibil marcat de incident. „Este curios ca mandatele de arestare nu au aparut in recordul lui Allison Lear la niciuna dintre cele trei verificari. Curtea ne-ar fi contactat imediat. Pe baza mandatelor, ea putea fi arestata oricand, daca mandatele ar fi fost in sistem si se stia cu precizie unde poate fi gasita”, a declarat purtatorul de cuvant al politiei locale, Larry Hatfield.

Arestarea lui Allison Lear este doar unul dintr-un  sir lung de incidente negative, in care a fost implicat biroul jandarmilor din Las Vegas. Consilierii locali au votat in martie 2013 pentru eliminarea acestui department in intregime, incepand cu anul 2015, dar decizia este in prezent contestata intr-un proces in fata Curtii Supreme a statului Nevada. Membrii familiei Djordjevic au declarat ca nu mai sperau ca va fi arestata vreodata sau ca ar putea sa recupereze bunurile lui Alex: "Ne-am pierdut credinta in orice, mai ales in faptul ca ea va fi acuzata vreodata pentru ce a facut. Acum vreau sa fac pace cu mine insumi. Pana acum nu am putut ", a declarat Slobodan Djordjevic."Sper ca nimeni sa nu mai aiba niciodata un caz ca acesta" a adaugat el.
---------------------------------------------------------------------------
Surse: Review Journal; Las Vegas Sun; Daily Mail UK

Simona BOTEZAN
Washington DC (SUA)
13 iunie 2013

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page