Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Titus Corlatean s-a întâlnit cu secretarul Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, Nikolai Patrusev


Ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut, luni, o intrevedere cu secretarul Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, Nikolai Patrusev, aflat in vizita la Bucuresti, cei doi oficiali discutand despre stadiul relatiei bilaterale si identificarea domeniilor de interes reciproc pentru colaborarea viitoare.
"Ministrul roman al Afacerilor Externe a salutat dinamica pozitiva a contactelor bilaterale la nivel de lucru din ultima perioada si a aratat disponibilitate pentru continuarea lor, pe agenda bilaterala figurand si o vizita a sefului diplomatiei romane la Moscova in perioada urmatoare. A evocat interesul partii romane pentru remodelarea relatiei in jurul unei agende pragmatice, pozitive si constructive, care sa promoveze dialogul deschis si sa se bucure de predictibilitate", informeaza MAE intr-un comunicat remis AGERPRES.
Cei doi au discutat despre valorificarea rezultatelor bune inregistrate in ultimul timp in ce priveste cooperarea economica. De asemenea, au apreciat rezultatele sesiunii a XI-a a Comisiei Economice Mixte pentru cooperare economica si tehnico-stiintifica, din 18-19 aprilie, confirmand dorinta reciproca de avansare in colaborarea economica.
Ministrul Titus Corlatean si oficialul rus au fost de acord ca marcarea in acest an a zece ani de la semnarea Tratatului Politic de baza si 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Federatia Rusa reprezinta o oportunitate deosebita de reconectare a celor doua societati. De asemenea, cei doi au avut si un schimb de opinii pe tema parteneriatelor UE-Rusia, NATO-Rusia, fiind discutate teme precum situatia din Afganistan dupa retragerea ISAF din 2014, apararea antiracheta si cooperarea in domeniul telemedicinei, respectiv in domeniul combaterii terorismului, pirateriei si traficului de droguri, precum si pe dosare de actualitate de pe agenda regionala si internationala (Nordul Africii, Orientul Mijlociu, inclusiv Siria, Iran).
Secretarul Consiliului de Securitate a Federatiei Ruse, Nikolai Patrusev, efectueaza o vizita de lucru in Romania la invitatia consilierului prezidential pe probleme de securitate, Iulian Fota. Este prima vizita a demnitarului rus in tara noastra. In cadrul vizitei in Romania secretarul Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse are o serie de intrevederi oficiali ai statului roman. Nikolai Patrusev a fost desemnat secretar al Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse in mai 2008, iar in 2012 a fost reconfirmat in functie. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page