Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Senatul a adoptat un proiect privind înfiintarea Fundatiei "Proiect Ferentari"


Senatorii au adoptat luni un proiect legislativ privind infiintarea Fundatiei "Proiect Ferentari" a Secretariatului General al Guvernului, persoana juridica romana, apolitica, fara scop patrimonial, de utilitate publica, care va avea ca scop derularea unor proiecte, programe si activitati ce vizeaza incluziunea sociala adresata comunitatilor de romi din Romania.
Fundatia va avea ca obiect imbunatatirea permanenta a conditiilor de viata a cetatenilor romani de etnie roma in comunitatile in care acestia traiesc, identificarea si administrarea finantarii cu celeritate si transparenta a obiectivelor de investitii in comunitatile de romi, indiferent daca acestea se afla in mediul urban sau rural.
Totodata, fundatia faciliteaza dialogul cu implementatorii selectati in cadrul Contractelor cadru si acolo unde va fi posibil va deveni implementatorul schemelor de grant din Programul de Cooperare Romano-Elevetian si din finantarea acordata Romaniei prin EEA Grants in cadrul subprogramului "Promovarea participarii si a incluziunii sociale a romilor".
Fundatia, care va implementa activitati investitionale in zona Ferentari/Rahova si zonele ulterior identificate ca posibile beneficiare din tara, va avea sediul in Bucuresti.
De asemenea, fundatia va oferi asistenta tehnica Agentiei Nationale pentru Romi si organizatiilor neguvernamentale rome atunci cand este solicitata.
Caracterul proiectului este de lege ordinara, initiatorul fiind Guvernul Romaniei, iar Senatul este prima Camera sesizata. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page