Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Bancherii si crimele capitalismului corporatist


    
Maria Diana Popescu    

Va asteptati la protectie din partea guvernului sau a presedintiei? Fiti seriosi, dragi romani! Pentru ei sinteti doar platitori de taxe, evidente de stors bani, masini de vot si buzunare de intors pe dos. Atit! Cel mai inalt oficial in Justitia americana, Procurorul General Eric Holder a afirmat public ca bancherii sint niste criminali ce nu pot fi inchisi, ca bancile jefuiesc intreaga natiune si ca ceea ce fac ele este impotriva legii, dar pe de alta parte aceleasi banci sint mai presus de lege, astfel incit Departamentul Justitiei din America nu va face nimic impotriva lor. La noi, presedintele Tarii ordona folosirea fortei impotriva romanilor datornici la banci. Citez de pe o hotarire judecatoreasca de executare silita, trimisa in redactie: „Noi Presedintele Romaniei, dam imputernicire si ordonam executorilor judecatoresti sa puna in executare titlul executoriu... si ordonam agentilor fortei publice sa sprijine indeplinirea prompta si eficienta a tuturor actelor de executare silita". In inteles mai clar, trimite mascatii fortosi peste romanii amariti, pe care, tot presedintele si guvernul, i-au lasat fara locuri de munca, ca acum sa li se ia cu forta casa si patul, aragazul si masa de bucatarie, pentru o datorie de citeva sute sau mii de lei.
Islandezii n-au glumit cu bancherii corupti. N-au cedat in fata oligarhilor internationali. I-au arestat pe bancheri, iar acum isi construiesc un stat de drept, unde hotia bancilor si a corporatiilor nu-si mai gasesc locul. La noi, criminalitatea bancilor, incurajata si sustinuta de Putere si de Guvernator, a distrus Tara prin regizarea inflatiei, vinzarea bunurilor de pret ale natiunii si imprumuturi pe buzunarul sarac al poporului. In numele Romaniei clasa politica se imprumuta de dimineata pina seara. Domnule politician, guvernator, presedinte, domnilor bancheri, recuperatori si executori, domnilor Mafioti ati lasat Tara fara talpi la pantofi! Averile voastre trebuie confiscate. Averile voastre umflate cu legile sub brat! N-aveti niciun interes sa urgentati reformele in Justitie! Romania are nevoie de Reforme reale in institutiile statului si mai ales in Justitie. Nu de improvizatii interpretabile in functie de caciula mafiotilor aciuati la Putere. Nu de eludarea legilor! De aici pleaca tot haosul intern! Pentru ca Romania sa scape de sub cizma bancherilor-camatari, toti cei cu mina lunga, coruptii si toata adunatura politica trebuie sa paraseasca Puterea de mina cu (in)justitia, cu bancherii si cu nanasul lor de la benere.
Mafia care conduce Romania are un singur scop: distrugerea Romaniei, ca stat national, la toate nivelurile. Sindicatele ce fac? Pai, liderii de sindicat sint si ei vinduti „diavolilor". Schimbati-i! In functiile decizionale au ajuns tradatorii nascuti si facuti, care mint poporul cu zimbetul de ceapist, devenit peste noapte doctor in stiinte politice si administrative. Alungati aceste zdrente care ne-au vindut si pe noi, si Tara. N-au niciun Dumnezeu. Mamon este Zeul lor. Doamne!, ce blestem pe Tara noastra, sa aiba parte numai de conducatori tonti, vinzatori de neam si analfabeti. In loc sa redreseze economia, sa faca ceva pentru dezvoltarea Tarii, se grabesc sa vinda ce-a mai ramas in picioare, iar gaurile facute de ei in visteria Tarii, le completeaza, incurajind, prin legi aberante, deposedarea prin forta a romanilor saraci, datori la banci cu citiva lei. Rusine, domnilor! De la presedinte la guvernator pina la ultima capusa a Puterii de la Bucuresti! Tilharilor le este permis orice in scop politic. Daca ne mai si destrama tara, sintem terminati. Crocodilii internationali abia asteapta sa ne facem praf si pulbere. Si asa Romania are cea mai mare saracie din U.E.. Spuneti-mi, va rog: are romanul de toate si doar regionalizarea ii mai lipseste? Are romanul de toate si trebuie sa tina in spinare miile de bancheri prin clauze abuzive, miile de trintori si functionari guvernamentali? Mai ramine romanul cu ceva, daca astfel de legi antisociale ticluite de banci, cu dus si intors, il lasa fara casa, fara masa si fara orataniile din curte? Am citit anunt de vinzare a obiectelor confiscate prin executare silita: „De vinzare: fotoliu, aragaz, televizor, pat, sifonier, calculator, fier de calcat, centrala electrica, poarta din fier"...
Nu mi-a trecut prin cap niciodata ca romanilor li se vor pune la cale astfel de nenorociri si ca in loc sa se emita legi cu caracter social, statul vrea, cu prioritate, bone profesioniste. Adica, chiar au intocmit un proiect de lege care obliga dadacele sa aiba pregatire profesionala. Au de toate romanii, asa ca, doar bonele profesioniste le lipseau. Ca sa nu zica poporul ca nu sint activi, demnitarii statului se ocupa cu tot felul de matrapazlicuri, cu maidanezi si bone, si deloc de starea jalnica in care au adus poporul. Femeiul asta contabilizeaza totul pina la ultimul cent, dar e orb cu salariile si pensiile umilitoare ale romanilor, care abia ii mai tin in viata. Si de ce, domnilor guvernanti sunteti solidari doar in materie de confiscari, executari, taxe, impozite, taieri, ajustari si nu in materie umana, in privinta securitatii individului? Romania este singurul stat din U.E. unde nu exista o lege a falimentului personal. Romanul nu beneficiaza de nicio forma de protectie in fata bancherilor care au abuzat milioane de romani. Cine i-a lasat fara locuri de munca, aducindu-i in situatia de a nu-si mai putea onora ratele, ca acum sa li se confiste pina si poarta de la intrarea casei? Guvernele democrate. Cine a condus finantele spre dezastru? Industria bancara de pe teritoriul tarii si lacomia paranoica a bancherii-camatari. Dar legea, fiind facuta pentru poftele lor, nu-i arde la seif. Comisioanele interbancare din Romania sint cele mai mari din Europa. Dobinzi extrem de mari, dobinzi frauduloase la dobinzi, comisioane de intirziere, comisioane la comisioanele de intirziere sau comisioane la plati anticipate! O datorie de 500 de euro a ajuns de 5.000 de euro. Doar 10% din datoria creata artificial reprezinta imprumutul. Guvernul si guvernatorul nu-si falimenteaza acolitii sau firmele in cirdasie. Ba mai mult, acestora le sterge datoriile si baga poporul in faliment. Desi Executivul le-a oferit ca argumente doar presupuneri, deputatii au aprobat stergerea datoriilor Rompetrol. Si nu e prima sau ultima mare companie.
Lasa ca se duc amaritii de romani, luna de luna, ei cei mai mici si loviti din toate partile, si se inghesuie la ghisee sa-si plateasca darile. Chiar daca ramin fara bani de utilitati, hrana sau medicamente. Ca altfel, naiba ii ia! Vin executorii si le iau perna de sub cap. Aceasta clasa a impuiat in democratie si s-a ingrasat cu trintori care isi papa biberonul de la banci. Bine ca se sterg datoriile companiilor mari! Tot ale lor, ale cumetrilor si matusilor sint. Sa plateasca multimea datoriile lor! De ce nu veniti sa stergeti datoriile amaritilor pe care i-ati dat afara si le-ati vindut intreprinderile, iar acum nu mai au cu ce supravietui, dar sa mai si plateasca ratele frauduloase ale bancilor. Ar trebui construita o fabrica de tepe, iar din multime sa se ridice un alt Tepes! In aceasta era a ticalosiei, toate partidele politice au preocupari infractionale. Atunci, ce solutii sau legi cu caracter national sa emita acestea? De un sfert de secol, cei din fruntea bucatelor nationale, gunoaiele din politica, fura de la stat, fura unii de la altii, se iarta unii pe altii si isi sterg datoriile intre ei. Sper ca va veni ziua cind vor raspunde la intrebari in fata poporului. Prea mic, prea neincapator e „Zidul de la Targoviste" pentru cit de multi la numar sint tradatorii si vinzatorii Tarii! De ce Angela si Barosso nu se cramponeaza de incalcarea drepturilor constitutionale ale romanilor, care platesc taxe europene din salarii de lumea a treia? Europenii au intre 1.500 si 3.000 euro lunar, romanii, 200 sau 300 de euro lunar. Din toate aceste pricini avem o economie imaginara, datorii uriase cum n-a avut niciodata Romania, viitorul poporului amanetat, aparatul administratiei de stat intesat de trintori, hoti si retele de prostitutie.
Coruptia, santajul si gunoaiele de prestigiu au ajuns endemice, iar benere este condusa de acelasi om, tot de aproape atitia ani cit a condus Romania presedintele Ceausescu. Care, oricum, a fost un mare patriot. Dumnezeu sa-l ierte! Tot ce a construit Nicolae Ceausescu au vindut democratii, si s-au imbogatit intre ei, la virf. Oare tara noastra nu mai are niciun expert in finante, niciun bancher onest si patriot? Care sa il inlocuiasca pe vesnicul, cu o singura calitate, dobindita la prima vizita in S.U.A.: poseda un anumit telefon, la care raspunde cu o singura replica: Yes. Naivi sint cei care cred ca el conduce B.N.R. si face strategii bancare cu capul din dotare. Strategii antinationale, caci despre asta este vorba in propozitie. Va amintiti de perioada hiperinflatiei? Atunci, benere tiparea bani cu toptanul si, cind a primit telefon de la unchiuletul Sam sa tina inflatia in friu, a stopat subit masinia de tiparit. In rest, ambiguitatea strategica (ne ascundem de „spioni", vorba aia), guvernatorul ne ameninta ca va fi „volatil" - si cam asta i se livreaza romanului rebegit de frigul ignorantei de stat. Oricita „caldura" ar promite acest „volatil", bancherii isi fac de cap in cirdasie cu recuperatorii si executorii, abuzind mii de romani, in baza aberantelor legi, parafate de Puterea care chefuieste pe malurile Dimbovitei.
Maria Diana Popescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page