Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1086)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

  Cei la care memoria nu le joaca feste si raman ardenti cititori ai acestor eseuri, discursul mesianicei fapturi, tinut la 8 Decembrie 2009, in fata unui auditoriu compus din "bostanii" si "peretii" amfiteatrului Universitatii "George Mason", Facultatea de Economie-Scool of Economics, sunt deja familiarizati cu noul termen economic, "Capitalism de Stat", introdus de Titanica faptura, ceea ce inseamna o socializare treptata a tuturor mijloacelor de productie - un fel de 11 Iunie, 1948, cand toata proprietatea privata din Romania a trecut in proprietatea statului - si trecerea la sistemul socialist si ulterior la sistemul comunist.
 Din nou, trebuie sa va clarific: cele doua sisteme ar fi fost functionale perfect, daca erau aplicate de descendenti ai ... Vechii Sparte-oameni, fara falsa modestie, ca mine, sau ca Maria Diana Popescu, Ion Maldarescu, Corneliu Leu, Gheorghe Gruia si foarte probabil o multitudine pe care n-am avut onoarea, cinstea si privilegiul sa-i cunosc. Deci retineti, indiferent de sistemul politico-economic care urmeaza a fi implementat, functionalitatea lui depinde in exclusivitate de calitatea celor care doresc sa-l implementeze. Cu ceea ce avem astazi pe esichierul politic, va asigur ca niciun sistem politic din lume nu va putea deveni viabil. Raman constant adeptul teoriei lansate de John Birch Society, ca cei mai influenti oameni din lume - presedinti, industriasi, jurnalisti etc - sunt componentii unei conspiratii care doresc sa aduca lumea sub controlul unui singur guvern totalitar. Ce coloratura va avea un asemenea guvern, numai Divinitatea va putea sti. Oricum, hotararea si etapele de realizare ale acestui diabolic plan, a fost luata inca din 1773, la Frankfurt, Germania.
Pana sa ajungem sub controlul unui guvern mondial, Vineri 7 Iunie, 2013, Titanicul Pontifus Maximus s-a produs in Santa Monica, California, cu un nou discurs, care avea sa confirme pentru eternitate,  cele afirmate de mine anterior: fara teleprompter si cohortele de adulatori care-i misuna in preajma-i, mesianica faptura ramane cel mai nepregatit presedinte din istorie, un amator propulsat la conducerea lumii de anumite grupuri de interese - apropos, Grupul Bildenberg a avut un miting "intamplator", inaintea intalnirii mesianicului personaj cu presedintele Chinez, Zi, din data de 8 Iunie, 2013, la Rancho Miraje, California-un diletant al arenei politice internationale, un personaj manat in exclusivitate de interese personale, un incompetent care a fost preprogramat sa genereze naufragiul lui USS America.
 In discursul de Vineri, presedintele  a cautat sa familiarizeze natiunea americana cu trecerea, de la 1 Ianuarie, 2014, sub controlul statului a sistemului de asigurari medicale - 1/6 din economia americana si cu faptul ca nu putem avea securitate 100% si in acelasi timp viata privata 100% netulburata ... De decenii ma straduiesc sa explic ca libertatea presupune un sistem coercitiv de legi, mult mai aspre si mai dure, care sa constranga populatia sa se incadreze in normele democratiei. Inca din 10 Ianuarie, 1776, omul politic Thomas Paine, ne-a avertizat ca "cine se asteapta sa culeaga roadele libertatii trebuie sa treaca prin oboseala de a o sprijini-Those who expect to reap the blessing of freedom must undergo the fatigue of supporting it". N-am fost deloc surprins sa aflu ca toata populatia Americii si a lumii este  sub o stricta supraveghere; inca cu mult inainte de atacul terorist din 11 Septembrie 2001, cei care conduc din umbra destinele lumii, au planuit construirea unui computer ultraperformant care sa inmagazineze datele tuturor locuitorilor globului pamantesc!!! Deci, stati linistiti: din motive de securitate nationala, se stie totul, dar absolut totul, despre fiecare dintre noi. Nu ma asteptam ca Titanica faptura sa fie familiara cu operele lui Kant, Hegel, Feuerbach sau cu notiunea de Freiheit Ohne Grenzen-libertate fara limite, totusi ma asteptam sa fi stiut ca "functia unui stat adevarat este sa impuna minimum de restrictii si sa garanteze maximum de libertati populatiei-the function of the true state is to impose the minimum restrictions and safeguard the maximum liberties of the people". Ce restrictii mai mari doriti cand convorbirile telefonice nu mai constituie un secret pentru nimeni, cand posta electronica are acelasi regim, cand viata dumneavoastra privata este obiectul de "studiu" al Unchiului Sam si nu numai, cand toata aparatura de emisie pe care o aveti in locuinta poate fi transformata, la nevoie, in aparatura de receptie etc.
Fara sa realizam, America devine un stat politienesc. De fapt, controversatul avocat al drepturilor civile, Jesse Jackson, a cerut presedintelui Obama ca strazile oraselor americane, contaminate de mega epidemie de crime, sa fie patrulate de trupe federale. Publicatia Los Angeles Times, cunoscuta pentru orientarea liberalo-stangista, intr-un curent articol mediatizeaza faptul ca "noi am creat o societate brutala si inumana-we're creating a brutal and inhumane society". Sunt convins ca putini dintre dumneavoastra sunteti familiarizati cu controversatul National Defense Authorization Act, care in sectiunile 1021 si 1022 permit arestarea cetatenilor americani pe termen nelimitat, fara a fi nevoie de o decizie judecatoreasca!?!  Amendamentul 10 la Constitutia USA,  Bill of Rights si multe acte normative care se refera la libertatile individuale nu mai au aplicativitate sub curenta administratie. Sa nu fi auzit nimeni din curenta administratie de Amendamentul 5, la Constitutia USA, care stipuleaza in "plain english" ca, "nimeni nu poate fi privat de viata, libertate sau proprietate fara un proces-No person shall...be deprived of life, liberty or property, without due process of law". Chiar asa de ignoranti sunt guvernantii nostri sa nu fi stiut ca acest amendament, referitor la protectia libertatilor individuale isi are originea si a fost preluat din Magna Carta, emisa in Anglia, la 15 Iunie,1215, sub domnia regelui John, in localitatea Runnymede. M-am asteptat ca la iminenta aniversare a 798 de ani, macar cineva sa-si reaminteasca de acest important document. Dar, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!
 Un grup de jurnalisti, care include pe Chris Hedges, laureat al prestigiosului Premiu Pulitzer, Noam Chomsky si Daniel Ellsberg au dat in judecata pe presedintele BHO, pentru ingradirea unor drepturi constitutionale.
In ce ma priveste, subscriu in totalitate la opinia lui Steven Greehut, vicepresedinte of journalism la Franklin Center for Government and Public Integrity: "este nevoie sa cerem ca autoritatile sa se comporte mai mult  ca  membrii ai comunitatii noastre si mai putin ca o armata invadatoare-we need to demand that the authorities behave more like members of our community and less like an invading army".

Si totusi locuim in USA, supranumita, "HOME OF THE BRAVE AND LAND OF THE FREE".

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page