Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Qui Prodest !

 Evenimentele istorice ce vor avea loc in Romania in primile zile ale lunii iunie, cand electoratul se va prezenta la urne pentru a-si trimite alesii in Parlamentul European, ar trebui sa ne preocupe si pe noi romanii, care, intr-o forma sau alta, am spus un NU hotarat comunismului.

Numai ca aici la noi, massmedia romaneasca ignora constient sau nu acest eveniment istoric pentru  viata poporului roman.

Daca pana nu de mult, cu ocazia altor alegeri, cele doua ziare din Los Angeles relatau cu lux de  amanunte numarul si programul sectiilor de votare, astazi paginile acestora pastreaza o tacere vinovata, iar cititorii sunt lipsiti de informatiile necesare pentru a-si exercita dreptul de a alege.

Intrebat despre aceasta situatie nemaiintalnita pana acum, directorul revistei Clipa, Dwight Luchian-Patton, mi-a raspuns ingrijorat:

"Domnule, mai sunt doar cateva zile pana la alegeri si, din ratiuni care-mi scapa, functionarii Consulatului General al Romaniei in Los Angeles, nu ne-au furnizat niciun fel de informatii in legatura cu acest eveniment marcant din viata politica a Romaniei si nici referitoare la sectiile de votare! Cu exceptia Consulatului General al Romaniei in New York, intotdeauna prompt in furnizarea de informatii cu caracter comunitar si in permanenta deschis la o colaborare cu massmedia, restul Reprezentantelor statului roman se remarca printr-o totala tacere".

Se vrea capul PDL, se vrea capul lui Basescu, stiut fiind ca alegerile pentru Parlamentul European vor influenta puternic pe cele prezidentiale din aceasta toamna.

Desigur nimic nu este intamplator, se doreste o participare cat mai redusa a electoratului din diaspora, cunoscute fiind rezultatele alegerilor precedente, ca si afinitatea acesteia pentru PDL si Presedintele Basescu.

Informatii de ultima ora scot la iveala faptul ca in mai toate centrele mari, Chicago, Los Angeles etc. Consulatele Romaniei pastreaza o tacere "stranie" despre numarul centrelor de vot, in afara de cele care se vor dschide la Consulatele de cariera si onorifice. 
La New-York
 spre exemplu, Consulatul Romaniei este situat in Manhattan, cartier de bogatasi, departe de centrele unde locuiesc romanii, iar la Los Angeles, Consulatul General al Romaniei este situat la 80-90 de mile fata de Riverside, zona preponderent romaneasca, in trecut un important centru de vot, astazi ignorat din motive politice dirijate din Romania.

Criza financiara impiedica la randul ei prezenta la vot a multora dintre noi, astazi disponibilizati si fara lucru, cheltuielile de transport fiind o problema uriasa, aceasta desigur fiind o situatie exploatata de Ambasada si Consulatele Romanesti din America, pentru a sluji scopurilor meschine ale celor care inca mai stau la panda. Acestia vor sa castige prin neprezentarea noastra la vot, tactica veche si rasuflata la prezidentialele anului 2004, turul al doilea.

Suntem atacati pe doua fronturi. Pe de o parte se va vota numai la consulatele onorifice si cele de cariera, situate in afara perimetrului geografic unde locuieste populatia de origine etnica romana si pe de alta parte se manifesta dorinta expresa de a ne tine dezinformati si a crea dezinteres prin ignorarea massmediei, deci anularea posibilitatii de a fi informati.

Se doreste ca diaspora, fief al PDL, incet, incet sa se indrepte spre rosu si cum nimic nu este intamplator..................

Rugam Autoritatile romane de resort  sa se treaca la votul prin corespondenta, care sa permita majoritatii cetatenilor romani din diaspora, sa-si exercite acest drept inalienabil. Aceasta, in eventualitatea ca Diaspora mai este luata in calcul !

Neculai Popa

Consiliul Roman American, Los Angeles 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page