Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Mircea Dusa: Larisa Tudor, absolventa a Academiei West Point, ar putea lucra la SMG


Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a intampinat-o marti la sediul MApN pe Mihaela Larisa Tudor, prima absolventa a cursurilor Academiei Militare West Point din SUA, afirmand ca vrea ca Larisa sa ramana in sistemul militar romanesc, motiv pentru care se va gasi o modalitate prin care ea sa ajunga sa lucreze la Statul Major General.
"Acesti tineri care fac eforturi deosebite pentru a se pregati si vin si cu gandire noua despre ceea ce inseamna Armata si doctrina militara as vrea sa-i pastrez si sa munceasca in folosul Armatei Romane. De aceea, am discutat astazi cu domnisoara Larisa, sa vad ce posibilitati exista la MApN, ce dorinte are si ce doreste sa realizeze in activitatea practica si mi-a spus ca este devotata Armatei Romane, ca desi a studiat in strainatate, va ramane un ostas de nadejde al Armatei Romane si ca doreste sa-si desfasoare activitatea in cadrul Fortelor Terestre ale Armatei Romane. In acest sens, am discutat si de o posibila incadrare la o unitate militara din Bucuresti si cu perspectiva ca intr-o perioada scurta de timp sa fie adusa in structurile centrale din conducerea Armatei, pentru ca este un tanar care s-a pregatit si a facut eforturi deosebite si sa nu-si piarda experienta prin comenzi sau munci administrative prin Armata Romana", a spus Dusa.
El a mentionat ca de-a lungul timpului au mai fost si alti tineri care au studiat in SUA, dar pe parcurs au ales sa paraseasca sistemul militar romanesc.
"Au fost zece tineri care au studiat la Academia Fortelor Terestre, alti opt tineri care au studiat la Academia Fortelor Aeriene din SUA si alti sase care au studiat la Academia Fortelor Navale. Acei tineri care au terminat studiile in SUA au fost incadrati la MApN, dar probabil ca neoferindu-se posibilitatea ca pe masura incadrarii sa isi puna in practica si cunostintele pe care le-au dobandit la aceste academii, au parasit sistemul", a apreciat ministrul.
Mihaela Larisa Tudor urmeaza sa fie inaintata, prin ordin al ministrului, la gradul de subofiter iar apoi sa fie incadrata la una dintre unitatile militare din Capitala.
"Eu ma bucur ca sunt tineri care dupa ce petrec patru ani in strainatate, poate vad si altceva, revin totusi in tara, dar cred ca militarilor asa le sta bine. Sunt educati in spiritul acesta al obiectivelor de doctrina militara romanesti si revin in Armata Romana pentru ca doresc sa-si puna experienta dobandita in slujba Armate Romane", a sustinut Mircea Dusa.
Mihaela Larisa Tudor are 23 de ani si a inceput sa studieze la West Point la 19 ani.
A urmat cursurile Colegiului Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza si a fost pana in 2009 studenta Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page