Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Semnarea unui acord de tip `cer deschis` între UE si Israel


Uniunea Europeana si Israelul au semnat luni un acord de tip 'cer deschis' pentru deschiderea pietelor lor respective, ce ar urma sa se traduca printr-o crestere a numarului de zboruri directe si o scadere a preturilor, conform promotorilor sai.
In virtutea acestui acord semnat la Luxemburg pe marginea unei reuniuni a ministrilor europeni ai transporturilor, 'toate companiilor aeriene ale Uniunii Europene vor putea folosi zboruri directe plecate de pe aeroporturi din state membre UE cu destinatia Israel, in timp ce companiile de transport israeliene vor putea deservi orice aeroport din spatiul UE', a precizat Comisia Europeana intr-un comunicat, preluat de France Presse.
Aceasta liberalizare se va face progresiv in cursul urmatorilor cinci ani. 'Anticipam o crestere a numarului de zboruri directe cu destinatia si provenind din Israel, o scadere a preturilor, crearea de noi locuri de munca si urmari economice pozitive pentru cele doua parti', a declarat comisarul european insarcinat cu transporturile Siim Kallas, citat in comunicat.
El a estimat ca 'punerea in aplicare progresiva a acordului' le-ar lasa 'suficient timp transportatorilor sa se pregateasca pentru o concurenta sporita'.
Acordul vizeaza de asemenea integrarea Israelului intr-un spatiu aerian comun mai extins cu UE, condus de reguli comune, mai ales in materie de siguranta aeriana, de mediu, drepturi ale pasagerilor, gestionare a traficului aerian si probleme sociale, conform Comisiei.AGERPRES


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page