Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul palestinian de externe, asteptat în România


Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean a primit, luni, o delegatie a Comitetului Central al Fatah, prilej cu care interlocutorii au apreciat nivelul relatiilor bilaterale romano-palestiniene ca fiind "foarte bun", reflectat si de frecventa schimburilor de vizite din ultima perioada, relateaza diplomatia de la Bucuresti.
Oficialul roman s-a referit la principalele evenimente aflate pe agenda bilaterala pentru perioada urmatoare, cu deosebire la cea de-a doua sesiune a Comitetului interguvernamental romano-palestinian, precum si la preconizata vizita a ministrului afacerilor externe palestinian in Romania, mentioneaza sursa citata.
Potrivit MAE, Titus Corlatean a asigurat ca Romania va continua sa contribuie la reconstructia institutiilor palestiniene prin proiecte de asistenta pentru dezvoltare.
Demnitarii palestinieni au exprimat aprecierea pentru cooperarea traditionala romano - palestiniana si au facut o prezentare a contextului actual al situatiei interne palestiniene, a dinamicii procesului de reconciliere nationala, precum si a eforturilor pentru organizarea alegerilor generale.
seful diplomatiei romane a exprimat speranta ca alegerile parlamentare si prezidentiale palestiniene vor avea loc in viitorul apropiat. De asemenea, in cadrul unui amplu schimb de opinii privind situatia din Orientul Mijlociu, ministrul roman a reiterat necesitatea relansarii negocierilor directe si a subliniat sprijinul deplin al Romaniei pentru solutia celor doua state care sa traiasca alaturi in pace si securitate. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page