Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

CORINA UNGUREANU-KISS DIN NOU PE SCENA FILARMONICII DIN DÜSSELDORF

George ROCAArtista Corina Ungureanu-Kiss doctor in muzica si pianista de exceptie (concerteaza in Europa si Statele Unite ale Americii) avand o voce frumoasa este invitata sa cante in Corul Filarmonicii din Düsseldorf alaturi de orchestra orasului „Düsseldorfer Symphoniker”. Domnia sa este singura romanca, care s-a aflat de data aceasta pe scena alaturi de solisti in „Oda bucuriei" din Simfonia IX-a de Beethoven, sub conducerea muzicala a dirijorului japonez Rysuke Numajiri.
  Prima auditie a avut loc acum 189 de ani (1824) pe 7 mai la Viena, pe un text al lui Friederich Schiller (poet si dramaturg german), texul fiind conceput deja in 1785 sub  forma de oda "An der Freude" (Bucurie). Acest  final scris pentru solisti vocali, cor si orchestra este o parte de sine statatoare cu sens de epilog muzical.
Dirijorul Ryusuke Numajiri dupa o lunga experienta la Filarmonicile din Nagoya, Shinsei si Tokyo devine dirijorul principal al Teatrului muzical din Lübeck. Ryusuke Numajiri a surprins publicul german nu numai printr-o energie neobisnuita dar si printr-o interpretare aparte: pianissimo pentru tema "Göterfunken" la partida de violoncel si fostissimo pentru intrarea corului (tenor si bas). Concertul s-a incheiat cu "Hymnischer Applaus".
A consemnat,
George ROCA
Sydney, Australia,
mai 2013

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page