Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ticalosia politica si inrobirea

Autor: Prof. univ. dr. Gavril CORNUTIU

Retelele de crima organizata de tip mafiot au un obiectiv fundamental, dincolo de care nu exista pardon: banii, sub orice forma, pe orice cale. Pentru aceasta fac escrocherii, inseala, fura, ataca, talharesc, omoara, exploateaza orice viciu uman etc., orice pentru bani. Retelele de crima organizata au oamenii lor, dar uneori au nevoie de intermediari. Daca vrei sa fraudezi ai nevoie de oameni in guvern...

Crima organizata s-a perfectionat in crima economica orice escrocherie de ordin financiar direct sau indirect, care duce la saracirea si la suferinta unor paturi largi de populatie sau a unor popoare intregi. Unul dintre domeniile predilecte ale mafiotilor din toate timpurile a fost constructia de drumuri. Urmeaza constructiile in general, salubrizarile etc., tot ceea ce ulterior nu poate fi evaluat decat cu o marja enorma de aproximatie. Dupa ce ai terminat un drum, cine iti poate calcula foarte exact cata excavatie, transport, zile de munca, beton etc... Niciodata nu ajungi la capat. Nu poti evalua decat prin comparare cu altii mai onesti. Atentie! Nu onesti, ci mai onesti. Si acum sa ne intoarcem la ale noastre. Inainte de 1989, constructorii romani faceau autostrazi in Turcia. Brusc, dupa 1989, nu se mai pricep si tot brusc turcii, care n-au fost in stare sa construiasca la ei acasa, construiesc autostrada principala din Romania. Da, dar la cel mai scump pret pe km de asfalt din lume, cu un contract "care nu poate fi desecretizat". Mai, fir-ar sa fie, adica imi iau banii din buzunar si o sa-i ia timp de decenii din buzunarul copiilor mei si al tuturor romanilor si nu avem dreptul sa stim pe ce si cum ne iau banii. Sunt de vina escrocii mafioti sau ticalosii care ne-au vandut? Stiti cine a semnat? Stati asa si mirati-va! Banii sunt ai romanilor, care nu au de lucru, isi iau lumea in cap, iar firma care ne talhareste cu autostrada a construit tronsonul Cluj-Napoca - Turda doar cu muncitori turci si... macedoneni, iar in rest - 5% romani. Cine conduce aceasta tara? Ce grija are de romani? In fiecare noapte acei daci turco-macedoneni goleau toate rezervoarele de benzina si motorina, pe care le umpleau dimineata pe banii romanilor, iar ce furau noaptea vindeau ziua, rotunjindu-si gretos-turceste veniturile. La tronsonul Suplacu de Barcau, acei multi stalpi pentru viaduct, care au costat spre 100 de milioane de euro, sunt fisurati. A-i lasa asa inseamna un pericol imens, adica, la un moment dat, prin efectul vibratiilor generate de rulajul masinilor si al intemperiilor (inghet, dezghet), autostrada se va prabusi cu masinile de pe ea cu tot. Distrusi, cine va suporta paguba? Tot romanii? Sa-i intrebam pe guvernanti. Tronsonul proaspat contractat Campina-Brasov este cel mai scump din istorie pe km de asfalt - 80.000.000 euro!! Afirmativ din cauza muntelui, dar atentie! Inginerii drumari sustin ca, din contra, muntele ofera o baza sigura de piatra si ca ar trebui sa fie mai ieftin km de asfalt decat la deal, adica decat restul autostrazii, pentru ca toata Transilvania, Crisana, Salajul sunt deluroase. Ce ziceti? Cine a semnat? Pentru cat? Parca ziceau ca ei nu au facut privatizari dubioase.

Recent, au fost scoase la licitatie soselele Oradea - Arad si Oradea - Satu Mare. Cine credeti ca a castigat? Doua firme straine, care au in tara cate un apartament, un calculator si cate o secretara. Da! Cititi bine. Ei vor subinchiria lucrarea prostilor de romani, care vor lua 80-85% din banii platiti de noi, iar firmele capusa care isi vor concedia si secretarele vor incasa 15-20% din banii nostri. De ce? Cine a semnat? Nu sunt bani in tara? Dl Berceanu da afara mii de oameni pentru ca nu are bani. Zau! Se duc pe sosele si autostrazi? Dl Boc arunca in somaj 18.000 de angajati din invatamant? Cheltuiti banii pe sosele, domnule prim-ministru! Frumos si profitabil inceput de domnie in Fanar! Ce ziceti de ultimul anunt? De la Bechtel vor fi dati afara toti romanii care lucreaza la autostrada. Vor ramane doar turcii si alti muncitori adusi din lumea larga. Banii sunt ai milioanelor de romani, care se umilesc capsunarind prin Europa si ai celor cu salarii mici din tara. Cu banii nostri, ne discrimineaza umilitor. Isi bat joc de noi. Sunt banii nostri si avem dreptul sa cunoastem continutul exact al contractului cu Bechtel si numele celor care l-au semnat. Nicio chichita avocateasca nu ne poate interzice dreptul de a sti ce se face cu banii din buzunarele noastre. Au aceasta tara si acest popor o conducere? Au conducatorii o minima demnitate?

Doresc si cred ca fiecare roman doreste "desecretizarea" contractelor de construire a autostrazii si a soselelor. Pana cand vor dormi romanii iar altii vor juca tontoroiul pe pieptul lor? In rest, nu putem decat sa constatam ca oriunde si intotdeauna constructiile si reparatiile de drumuri si sosele au fost un vanat ravnit de toti mafiotii, dar nu oriunde si nu oricand mafiotii au vanat in tara nimanui.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page