Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

CONDUCATORI

 CONDUCATORI DUPA „INIMA LUI DUMNEZEU"

SI CONDUCATORI DUPA „INIMA OAMENILOR"

de Preot Paroh Iconom Stavrofor Aurel Sas

„Iar Samuel i-a zis (regelui Saul): Rau ai facut ca nu ai implinit porunca Domnului Dumnezeului tau, care ti s-a dat, caci ar fi intarit Domnul domnia ta peste Israel de-a pururi. Acum insa nu va dura domnia ta. Domnul Si-a ales un om dupa inima Sa; si Domnul Ii va porunci sa fie rege peste tot poporul Sau, fiindca tu n-ai pazit ceea ce Ti-a poruncit tie Domnul" (1 Regi 13:13-14).

„Domnul a zis catre Samuel: „Pana cand te vei tangui tu pentru Saul, pe care l-am lepadat, ca sa nu mai fie rege peste Israel? Umple cornul tau cu mir si du-te, ca te trimit la Iesei Betleemitul, caci dintre fiii lui Mi-am ales rege" (1 Regi 16:1).

„... Si a zis Domnul catre Samuel: „Scoala-te si unge-l pe David, caci el este bun!" Atunci Samuel a luat cornul si l-a uns in mijlocul fratilor sai; si Duhul Domnului a venit peste David, din ziua aceea si de atunci inainte..." (1 Regi 16:12-13).

„Caci din inima ies: ganduri rele, ucideri, adultere, desfranari, furtisaguri, marturii mincinoase, hule" (Matei 15:19). „Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta" (Matei 6:21).

Trecand prin anul 2009, de crize morale si economice, si intrand din binecuvantarea lui Dumnezeu, in Noul An 2010, in aceleasi crize, am crezut potrivit sa scriu despre conducatori dupa „inima lui Dumnezeu" si conducatori dupa „inima oamenilor", pentru ca numai schimbarea „inimii" conducatorilor si a oamenilor aduce interventia binefacatoare a lui Dumnezeu in istorie, de salvare de la crizele de orice natura.

Exemplu, in aceasta directie, sta schimbarea „inimii" regelui si a poporului din marea cetate Ninive, capitala Imperiului Asirian, asezata pe malul stang al marelui rau Tigru, dupa ce proorocul Iona le-a vestit distrugerea cetatii in „patruzeci de zile" daca nu se vor intoarce la Dumnezeu, dupa Scriptura care ne descopera, zicand: „Si a fost cuvantul lui Dumnezeu catre Iona, pentru a doua oara, zicand: „Scoala si porneste catre cetatea cea mare a Ninivei si vesteste-le ceea ce iti voi spune!" Si s-a sculat Iona si a mers in Ninive, dupa cuvantul Domnului... si a patruns Iona in cetate, zicand: „Patruzeci de zile mai sunt si Ninive va fi distrusa!" Atunci Ninivitenii au crezut in Dumnezeu, au tinut post si s-au imbracat cu sac, de la cel mai mare pana la cel mai mic.

Si a ajuns vestea pana la regele Ninivei. Acesta s-a sculat de pe tronul sau, si-a lepadat vesmantul lui cel scump, s-a acoperit cu sac... Apoi, din porunca regelui si a dregatorilor sai, s-a strigat..., ca fiecare sa se intoarca de la calea lui cea rea si de la nedreptatea pe care o savarseau mainile lor. Atunci Dumnezeu a vazut faptele lor de pocainta, ca s-au intors de la caile lor cele rele... si prezicerile nu le-a implinit" (Ioan 3:1-10).

Schimbarea „inimii omului", la inceput de An Nou, este o lucrarea foarte importanta, pentru ca inima este izvorul a toate, dupa Scriptura prin care Iisus zice: „Iar cele ce ies din gura pornesc din inima si acelea spurca pe om. Caci din inima ies: ganduri rele, ucideri, adultere, desfranari, furtisaguri, marturii mincinoase, hule" (Matei 15:19). „Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta" (Matei 6:21).

Astfel, stimate cititorule, sa pornim la drum prin Sfintele Scripturi si sa vedem conducatori dupa „inima lui Dumnezeu" si conducatori dupa „inima oamenilor", spre schimbarea „inimii omului" dupa „inima lui Dumnezeu", spre binecuvantare si mantuire, intru Hristos Iisus.

Prin Scripturile de mai sus, Dumnezeu descopera generatiilor omenirii din toate vremurile istorice, cum El l-a ales pe David rege al poporului Israel, pentru ca era „un om dupa inima Sa" (cf. 1 Regi 13:14), adica dupa „inima lui Dumnezeu", si l-a inlaturat pe regele Saul, pentru ca „nu a implinit porunca Domnului Dumnezeu" (cf. 1 Regi 13:13) si l-a „lepadat sa nu mai fie rege peste Israel" (cf. 1 Regi 16:1).

Saul a ajuns rege al lui Israel pentru ca poporul a cerut lui Samuel sa le dea un rege, care sa-i judece ca si la celelalte popoare (cf. 1 Regi 8:5), iar Dumnezeu le-a ales pe Saul, din fiii lui Veniamin, care era „un tanar frumos, incat nu mai era nimeni in Israel mai frumos ca el; acesta era de la umeri in sus mai inalt decat tot poporul" (cf. 1 Regi 9:1-2). Deci, Saul era un tanar frumos si inalt, dupa „inima oamenilor" si nu dupa „inima lui Dumnezeu", privind interiorul sufletesc al lui Saul, adevar care il vom vedea pe parcurs.

Aceasta ne descopera Dumnezeu, in Scriptura prin care vorbeste lui Samuel in alegerea lui David, zicand: „Dar Domnul a zis catre Samuel: „Nu te uita la infatisarea lui si la inaltimea lui; ca Eu nu ma uit ca omul; caci omul se uita la fata, iar Domnul se uita la inima" (1 Regi 16:7). Dupa aceasta introducere, hai sa intram la tratarea temei dupa Sfintele Scripturi.

Alegeri de conducatori dupa „inima oamenilor"

Stmate cititorule, mai intai: De ce am fi interesati in aceasta tema „conducatori"? Iata, de ce: Pentru ca de cand e istoria lumii viata popoarelor in toate directiile: educationala, culturala, economica, morala etc. a venit, vine si va veni din politica conducatorilor dupa cultura, filosofia, ideologia si credinta lor. Cand vorbesc de conducatori, este vorba de conducatori incepand de la cele mai inalte trepte guvernamentale si pana la cei din cele mai mici organizatii din societate.

Poporul nu este decat o turma umana pe care conducatorii o conduc in ce directie vor. Daca nu de buna voie prin forta. Iar noi care venim din istoria communist-ateista, fara Dumnezeu, cu dictatori, cunoastem foarte bine. Daca poporul nu este interesat, de la inceput, in ce fel de conducatori are, precum se spune in popor de multi: „Ca nu ma intereseaza"! Iata raspunsul: Daca individul si poporul nu este interesat in ce conducatori are, este bine sa stie, caci conducatorii sunt interesati in manevrarea individului si a poporului. Si atunci, cu atat mai bine. De ce? Conducatorului ii este cu atat mai usor manevrarea individului si a poporului cu cat individul si poporul nu este interesat.

Astazi, in secolul 21, conducatori din popor si de popoare din lumea intreaga, vazuti si cunoscuti de popor, altii nevazuti si necunoscuti, conduc lumea spre scopurile gandite de ei. Asa se realizeaza o noua ordine mondiala in lume, unde omul devine un numar a lui antihrist implantat pe mana dreapta sau pe frunte (cf. Apoc. 13:15-18), ca sa-l conduca unde vor liderii.

Asa se intampla in lume unde conducatorii nu voiesc sa asculte de „Domnul domnilor si Imparatul imparatilor" (Apoc. 17:14), Dumnezeu, Hristos Iisus care a zis: „Eu sunt Pastorul cel bun. Pastorul cel bun isi pune sufletul pentru oile sale. Dar simbriasul si cel ce nu este pastor si cel ce nu este stapan al oilor vede lupul venind si lasa oile si fuge; si lupul le rapeste si le risipeste. Iar simbriasul fuge, fiindca simbrias este, si de oi nu ii este lui grija. Eu sunt Pastorul cel bun si cunosc pe ale Mele si ale Mele Ma cunosc pe Mine. Asa cum Tatal Ma cunoaste pe Mine, tot asa Il cunosc Eu pe Tatal. Si viata Mea Mi-o pun pentru oi"(Ioan 10:11-15).

Nu asa, nu asa, se intampla cu conducatorii care nu sunt dupa „inima lui Dumnezeu", care sa aiba Credinta si sa urmeze comandamentele Evangheliei lui Hristos, Domnul domnilor si Imparatul imparatilor. Conducatorii ultimelor secole, in special, au educat popoarele pentru a nu urma comandamentele Dumnezeului cerului si al pamantului, iar acum omenirea se gaseste in cele mai mari si grele crize de toate naturile.

(Va urma)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page