Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Fraude financiare, inocente ... (7)

Criza generata de sistemul financiar anglo-saxon - protestant, intreprinzator si aventurier - a pus in dificultate celelalte doua mari sisteme si intreaga lume.

China se bazeaza pe confucianism, este condusa cu succes de o casta de mandarini rosii si rezista presiunilor de a redeveni colonie. Rusia a renuntat la Lagar, marxism si s-a lasat scurt timp cucerita de ideile de tranzitie, a aventurierilor protestanti, ca apoi sa incline pentru modelul mic burghez continental european, cu sistem social bine pus la punct. Asa ca Europa nu mai este atacata azi pe doua fronturi, de ortodocsi si protestanti, ca in trecut. Anglo-americanii nu se impaca insa cu situatia si ataca din nou Europa la punctul ei slab, la greco-ortodocsii din Balcani. Aici Goldman & Sacks, campioana mondiala la jocul alba-neagra, a ajutat falsificarea datelor financiare, legal si inocent, cam cum au fost ele falsificate si la aderarea Greciei la UE. Tara e falimentara, pentru ca ortodocsii nu fac o legatura intre productivitate si remunerarea muncii, ei vor devalmasie cu salar si pensia de la stat. De aceea Euro(pa) este acum sub presiune. Cine va plati pentru nivelul de trai nejustificat al greco-ortodocsilor? Germanii refuza. Grecii afirma ca ei au furat aurul si tezaurul in al doilea razboi mondial si trebuie sa plateasca. Grecia este insa un cal troian prea mic pentru a dezechilibra Europa continentala, cu care Rusia coopereaza si nu intra in conflict. Tensiunile intre greco-ortodocsi si Euro-Land continua si euro a scazut fata de dolar de la 1,51 la 1,35. In acest context s-au intalnit in Manhattan, dupa cum releateaza Wall Street Journal, reprezentanti ai capitalului anglo-saxon. Cum ar putea fi ingenuncheat, adus euro la nivelul dolarului, adica unu la unu, si reabilitata reputatia financiara anglo-saxona, in care nu mai crede nimeni.

Speculantul Söros, care a devalorizat lira sterlina, crede (sau mai probabil vrea) ca euro sa se prabuseasca. Dar fara euro Europa ar fi din nou in bataia vanturilor de peste Atlantic.

In aceasta situatie au aparut idei salvatoare: un guvern economic european, care sa-i ajute pe greco-ortodocsi si pe cei incapabili sa faca fata normelor UE, si unul mondial, FMI & SUA, care sa refaca dominatia sistemului financiar anglo-saxon in concurenta cu cel chinez si Euro-Land. China si UE rezista insa cantecului de sirena al dolarului, dar SUA are cea mai puternica si bine antrenata armata din lume. Asa ca cele trei blocuri financiare, culturale, religioase - protestantii, romano-catolicii si confucianistii - negociaza si nici unul nu va ceda. Greco-ortodocsii sunt numai calul de bataie a unor interese mult mai mari si de lunga durata.

www.viorel-roman.ro

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page