Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Denis Diaconu – Performer al hocheiului galatean si mai mult de atâtDe Tatiana Scurtu-Munteanu

Un elev bun, un sahist inteligent si un hocheist exploziv
 Denis Diaconu este elev in clasa a V-a la scoala "Mihai Viteazul" din Galati si sportiv al Clubului Dunarea, la hochei pe gheata, antrenat de Cristi Munteanu. Nascut in satul Sivita, Denis a fost remarcat la selectia efectuata de antrenorul sau, care era hotarat sa le dea o sansa in acest sport si copiilor din imprejurimile Galatiului. Marian Buholteanu din Sendreni, fratii Andrei si Ionut Andrisoi, Ciprin Zlate, Bianca Bobu si Denis Diaconu din Sivita au avut curajul si bucuria de a se alatura echipei Gladiators Galati. De aproape 5 ani acestia fac naveta zilnic la Galati, fiind toti colegi la aceeasi scoala si aceeasi echipa. Bianca, Ionut si Ciprian sunt portarii echipelor de juniori U10, U12 si respectiv U14, care duc responsabilitatea majora a apararii, iar Denis este de departe atacantul numarul 1 al celor de la U12. Talentul unui sportiv este incununat de munca si ambitie, in asa fel incat Denis Diaconu este astazi si capitanul echipei Gladiators Galati U14.

De la Sivita la Viena
In urma deplasarilor in Austria de anul trecut si in acest sezon, cand Gladiatorii au avut privilegiul sa participe in Campionatul National austriac la categoria de varsta U13, de unde s-au intors cu rezultate foarte bune, Denis a fost remarcat si invitat sa joace in finala campionatului de acolo alaturi de echipa Wiener Eisloven. Pentru Gladiatori acest lucru insemna o pierdere, fiindca aveau nevoie de el la meciurile din tara, dar pentru Denis, poate sansa vietii lui. "As fi mandru ca fiecare din elevii mei sa aiba sansa de a juca pentru echipe din strainatate. Acest lucru ne-ar certifica valoarea. Nu voi sta niciodata in calea sportivilor mei, ba din contra, ii incurajez sa-si urmeze visul, iar daca ei sunt acolo, sunt si eu impreuna cu ei, prin tot ce i-am invatat. Sunt sigur ca Denis nu va fi un caz singular in acest sens. Am copii talentati in echipa, trebuie doar sa-si doreasca si sa constientizeze si vor ajunge departe", spune antrenorul Cristi Munteanu.

One Man Show la Wiener Eisloven
La numai 11 ani, departe de familie, Denis a reusit sa faca senzatie in timpul meciurilor, dovedind o capacitate de concentrare uimitoare. Timp de 2 saptamani, acesta a jucat 6 meciuri, in care a reusit sa inscrie 5 goluri din totalul de 7 ale echipei. In meciul cu HC Innsbruck (2:2), Denis a dat un gol si o pasa de gol, cu Vienna Tigers (5:1), singurul gol al echipei a fost dat de Denis, EC VSV vs. WE-V (1:1), gol Denis, EC VSV vs. WE-V (0:1), gol Denis si WE-V vs. LLZ Stmk Sud/Graz 99ers (3:2), 2 goluri Denis. Astfel golurile lui au urcat echipa cinci locuri in clasament, WEV terminand in "final ten" pe locul 5 si tot pe locul 5 s-a situat si Denis in clasamentul marcatorilor, din 200 de juniori inscrisi in campionat. Probabil numarul 5 de pe tricoul austriac i-a purtat noroc si i-a adus titlul de cel mai bun jucator al echipei WEV Wienier Eislowen.

Romani in echipele austriece
  Pe langa Denis Diaconu, au mai fost cooptati si alti Gladiatori in echipele vieneze: Dragos Petrica, care a fost in imposibilitate de joc din cauza unei accidentari, Raul Maftei si Robert Balaban la U10. Antrenorul de la Wiener Eisloven de origine romana, Aurel Voican, s-a aratat incantat si mandru de acesti copii, manifestandu-si dorinta de a mentine colaborarea cu Gladiatorii.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page