Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul Educatiei si George Soros au stabilit continuarea proiectelor pentru integrarea copiilor romi în scoala


Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, s-a intalnit, joi, cu presedintele Fundatiei Soros, George Soros, tema intalnirii reprezentand-o integrarea copiilor romi in sistemul de educatie romanesc, la toate nivelurile de scolarizare.
Potrivit unui comunicat de presa remis joi AGERPRES, Remus Pricopie a prezentat eforturile Ministerului Educatiei Nationale pentru incluziunea copiilor romi in sistemul de invatamant romanesc, accentuand asupra necesitatii cresterii numarului acestora si a accesului egal la educatie.
Totodata, ministrul a subliniat importanta implicarii tuturor actorilor importanti - inspectorat, autoritati locale, cadre didactice, societate civila - pentru o cat mai buna insertie in scoala a copiilor de etnie roma, conform datelor prezentate rata de abandon timpuriu a scolii fiind mai ridicata in randul populatiei rome, comparativ cu populatia majoritara.
La randul sau, George Soros a apreciat ideea dezvoltata de Ministerul Educatiei Nationale pentru sprijinirea, prin burse, a elevilor din familiile defavorizate, incluzand si elevii romi, pentru frecventarea invatamantului profesional.
"In acest sens, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Educatiei Nationale, in parteneriat cu agentii economici si comunitatile locale, subventioneaza, din toamna anului 2012, diverse specializari necesare la nivel regional. George Soros a subliniat necesitatea crearii unei clase de mijloc in comunitatea roma, care poate fi formata prin aceasta filiera a sistemului de invatamant. Un factor esential ar fi integrarea facila pe piata muncii atat in Romania, cat si in celelalte state europene", se arata in comunicatul MEN.
De asemenea, George Soros a subliniat importanta educatiei in lupta cu stereotipurile prin care sunt judecati membrii comunitatii rome.
Fundatia Soros functioneaza in Romania de mai bine de 20 de ani, timp in care a dezvoltat variate programe pe educatie, destinate cu precadere categoriilor de populatie dezavantajate din punct de vedere economic si social.
Printre proiectele Fundatiei, o parte dintre ele sprijinite de MEN, se numara Roma Education Fund, Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, Centrul Educatia 2000+, programele Fundatiei pentru o Societate Deschisa etc.AGEERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page