Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Patriarhul copt ortodox Tawadros al II-lea, într-o vizita istorica la Vatican


Patriarhul copt ortodox al Alexandriei Tawadros al II-lea intreprinde o vizita istorica la Vatican, prima de acest fel din ultimii 40 de ani, relateaza joi AP si AFP.
Tawadros al II-lea este insotit de sase preoti in cursul vizitei sale, ce va dura mai multe zile si care are drept scop de a-l felicita pe papa Francisc pentru alegerea sa in Scaunul Pontifical. Patriarhul se va intalni cu papa Francisc vineri la Vatican, intalnirea reprezentand punctul culminant al calatoriei sale in Europa, in cursul careia el va vizita mai multe parohii ortodoxe copte.
Este vorba de prima deplasare in strainatate a patriarhului Tawadros al II-lea de la alegerea sa, in noiembrie 2012, in timp ce minoritatea copta din Egipt - intre 6 % si 10 % din populatie - se confrunta cu o escaladare a islamismului si unii aleg calea emigrarii.
In 1973, papa Shenouda al III-lea, predecesorul lui Tawadros al II-lea, s-a intalnit cu papa Paul al VI-lea la Vatican. In 2000, papa Ioan Paul al II-lea a efectuat o vizita la Cairo.
Patriarhul Tawadros al II-lea, care se va afla la Roma din 9 pana pe 12 mai, va fi primit la mai multe ministere ale Vaticanului. In afara de o audienta si o rugaciune comuna cu papa Francisc, el va vizita mormintele Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si se va intalni cu credinciosi ai comunitatii copte care locuiesc la Roma.
Vizita reprezinta un nou pas in materie de ecumenism, dupa ce patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu I, a asistat in martie a.c. la mesa de intronizare a unui papa, o premiera de la mare schisma din 1054, noteaza AFP. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page