Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (931)

* Intr-o galopanta trena, continua agresivitatea anormalitatii asupra ultimelor relicve de normalitate de care mai dispune zbuciumata noastra planeta.

Ultimele zdruncinaturi din Haiti si Chile nu lasa nici un dubiu ca finalul este revoltator de aproape, iar sansa de a apuca fatidica zi de 21 Decembrie 2012, orele 23:11, se diminueaza simtitor. Se pare ca modificarea faliilor terestre, care mai devreme sau mai tarziu ne vor duce direct in Toscarora-Groapa Marianelor, a modificat si faliile cerebrale ale celor care printr-o stranie coincidenta conduc destinele planetei sau sunt "alesii" unor organisme la nivel national si international.

Despre Statele Unite al Americii, ce sa va mai spun! Cei care nu impartasesc opiniile lui Pontifus Maximus si ale partidului pe care-l reprezinta sunt agresati verbal sau fizic - a se vedea ultimul incident in care a fost implicat Emanuel Rahn, sef de cabinet al Casei Albe, care l-a agresat in baie pe Congressmanul Eric Massa, democrat de New York. Daca memoria nu ma inseala, evenimente asemanatoare se intamplau in Uganda, in timpul generalului Idi Amin Dada, fost sergent major in armata coloniala britanica, in Congo, in timpul generalului Mobuto Sese Seko Dbenga Za Va Banga, care a avut o fulminanta ascensiune ajuns din sergent direct la gradul de general, sau in Republica Central Africana, unde Jean Bedel Bocassa s-a autoproclamat Bocassa I, avand printre delicatesele culinare, carne de om.

Din informatiile pe care le detin pana la aceasta ora, ne mai aflam inca in Statele Unite ale Americii, fosta candva un bastion al democratiei mondiale.

Este de-a dreptul ironic ca Pontifus Maximus nu-si asuma nici o responsabilitate, lexicul lui nu include si notiunea de "Mea Culpa". Blamarea tuturor este un mecanism ieftin de aparare a messianicului, in incercarea de a nu-si asuma responsabilitati. Ii recomand sa reflecteze la presedintele Harry Truman, tot democrat si sa ia exemplu de la politica administratiei americane din acea perioada.

Daca, prin absurd, credeti ca blamul vizeaza in exclusivitate pe presedintele George W. Bush, va inselati amarnic, blamul cuprinde propriul aparat de securitate nationala.

Dear Pontifus Maximus, cand schimbi terminologia din razboi impotriva teroristilor in lupta impotriva extremistilor, cand atacurile teroristilor sunt catalogate incidente izolate, cand afirmi ca Guantanamo Bay a generat extremismul terorist si sentimental de ura impotriva Americii, cand nu vezi legatura intre terorism si predicile imflamabile ale unor radicali extremisti din diverse colturi ale lumii, imi permit sa spun ca functia de commander in chief- commandant suprem - nu poate fi indeplinita la nivelul cerintelor. Sa citesti Miranda Law – drepturile inculpatului - lui Abdulmutallab, dejectia care a incercat sa doboare avionul aflat in cursa Amsterdam -Detroit, sa muti procesul lui Khalid Sheik Mahammed, creierul atentatului din 11 Septembrie 2001, dintr-o inchisoare, militara la un tribunal civil si interminabile alte erori, securitatea este in pericol, nu numai pentru America ci pentru intreaga planeta.

Doresc sa-i amintesc lui Pontifus Maximus si consilierului pentru probleme de contraterorism, Mr. John Brennan, ca in 1998 Osama Bin Laden, o declarat o Fatwa, atac global al islamului impotriva Americii, motivand existenta bazelor militare americane in Arabia Saudita cat si suferintele poporului Irakian, datorita sanctiunilor economice.

Ca titlu informativ, trupele americane in Arabia Saudita sunt ca si inexistente, iar sanctiunile asupra Irakului au fost complet anulate. Chiar nimeni din curenta administratie si din institutiile ai caror "asi de trefla" au fost nevoiti sa se pensioneze la 57 ani, nu vede ca in toate discursurile sale, Ayman al-Zawahiri, face referire la Andaluzia?

Pentru cei nefamiliari cu pretentiile celor pentru care taierea capului unui adversar produce aceeasi reactie ca bautul unei cafele, Andaluzia reprezinta peninsula Iberica, pierduta de Islam in anul 1492.

Dupa procesul de islamizare al Europei, consider ca in mai putin de 50 ani Europa va deveni Islamica, fara a inregistra vreun atac terorist. Cum cu America, procesul este de mai lunga durata, sunt convins ca nu vom fi scutiti de atacuri similare celor din 2001. Sa speram, desi am mari dubii, ca Pontifus Maximus va fi beneficiarul unui singur mandat.

Deocamdata, vechea adminstratie a lasat un Produs National Brut (GDP) de 14.2 trilioane dolari.

Pentru a realiza ceea ce inseamna aceasta suma, doresc sa va prezint niste date comparative.

Japonia are un produs national brut de 4,9 trilioane dolari, China de 4,3 trilioane dolari, Germania de 3,7 trilioane dolari, Franta de 2,9 trilioane dolari, United Kingdom de 2,7 trilioane dolari etc.

Daca mai apucam anul 2012, sunt curios unde ne va duce messianica administratie a lui Pontifus Maximus si care va fi valoarea Produsului National Brut la terminarea primului si sper ultimului mandat.

Comentatorul politic, Rush Limbauch spera ca presedintele sa esueze in incercarea sa de a distruge America si de a avea un total control asupra activitatii noastre. Eu, personal am dubii. Dar, atat timp cat politicienii, o clasa fara merite deosebite, devin o clasa privilegiata, democratia isi are zilele numarate. Acest proces deja a inceput in Statele Unite ale Americii din data de 20 ianuarie 2009.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page