Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Daniel Constantin: Agricultura - o prioritate pentru USL


Agricultura ramane in centrul prioritatilor pentru Uniunea Social Liberala, iar faptul ca doua programe consecutive ale USL au pus in centru acest domeniu, dar si pe cel energetic arata ca sunt indeplinite alte doua obiective - cresterea economica si crearea locurilor de munca, a declarat marti ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
"Cred ca faptul ca a fost o prioritate agricultura s-a vazut in 2012, cand am beneficiat de o alocare suplimentara bugetara absolut necesara in acel moment pentru agricultura Romaniei in anul 2012. Sigur doar cateva cifre vedem imbunatatirea ratei de absorbtie, de exemplu pe Programul National de Dezvoltare Rurala - daca in mai 2012 era la 37%, astazi a crescut cu 20 de procente, deci peste 57%. Cred ca aceste lucruri subliniaza foarte mult atentia pe care o acordam acelor sectoare pe care le consideram prioritare, sigur fara a neglija celelalte sectoare importante ale economiei romanesti", a subliniat Daniel Constantin, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul USL, impreuna cu copresedintii Uniunii, Victor Ponta si Crin Antonescu.
Potrivit acestuia, 10 milioane de hectare sunt cultivate.
"Avem in Romania 11 milioane de hectare de teren arabil din care 10 milioane s-au cerut in acest an pentru a fi platite, deci 10 milioane dintre ele au fost cultivate Din calculele pe care le avem statistice, mai putin de 500.000 de hectare nu sunt lucrate. Restul sigur ca 500.000 sunt undeva in zona celor care sunt sub limita permisa de lege si nu cer ajutor de la APIA. Dar statistica arata ca sunt doar 500.000 de hectare care nu sunt lucrate", a mentionat ministrul Agriculturii. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page