Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

România va oferi ajutor financiar Libanului pentru a face fata valului de refugiati sirieni


Romania s-a declarat pregatita sa furnizeze asistenta financiara Libanului pentru a ajuta aceasta tara sa faca fata numarului crescand de refugiati sirieni ce sosesc pe teritoriul sau, scrie miercuri portalul libanez www.dailystar.com.lb citandu-l pe ambasadorul roman la Beirut, Daniel Tanase.
'L-am informat pe premierul Najib Mikati in legatura angajamentul guvernului roman de a contribui la ajutorarea refugiatilor sirieni din Liban, iar tara mea si-a anuntat deja contributia la conferinta donatorilor de la Kuweit', a afirmat ambasadorul roman in fata reporterilor. 'Suntem pregatiti sa oferim aceasta contributie guvernului libanez prin intermediul Comitetului de Sprijin (High Relief Committee) si fondurile vor ajunge in Liban in urmatoarele saptamani', a adaugat diplomatul roman.
Portalul libanez mai scrie ca ambasadorul Daniel Tanase nu a precizat suma pe care guvernul de la Bucuresti intentioneaza sa o ofere si acesta a mai afirmat ca este de datoria comunitatii internationale sa ajute Libanul si familiile din aceasta tara care gazduiesc refugiatii sirieni.
Potrivit unui raport recent al Comisiei ONU pentru Refugiati, in Liban s-ar afla circa 428.00 de refugiati sirieni, dar guvernul de las Beirut sustine ca numarul lor este mai mare, intrucat multi nu sunt inregistrati, mentioneaza sursa citata. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page