Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

VIZITA ÎN ROMÂNIA A DR. DOMINIQUE RUEFF ; 15 – 20 Aprilie 2013
Fundatia Spandugino in parteneriat cu Alumnus Club pentru UNESCO a organizat la Bucuresti in septembrie 2012 vizita profesorului Luc Montagnier, Laureatul Premiului Nobel pentru Medicina (2008), in cadrul proiectului “Momentul Magellan” care reprezinta contributia romaneasca la Programul “Global Ethics – Save the Planet Earth”, initiat de Federatia Mondiala a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO.

Al doilea eveniment al acestui proiect l-a constituit invitarea in tara noastra in perioada 15-20 aprilie 2013 a prof. dr. Dominique Rueff, Presedintele Asociatiei pentru dezvoltarea medicinii ortomoleculare (ADNO), Presedinte al Chronimed si colaborator apropiat al profesorului Luc Montagnier. Este autorul a peste zece volume de medicina nutritionista, oncologie, nutritie ortomoleculara, homeopatie sau fitoterapie dintre care Editura Spandugino va lansa doua lucrari in perioada 15-20 aprilie 2013: “Mai mult decat vindecarea. Beneficiile medicinei integrative”, prefata de Luc Montagnier, o carte despre medicina integrativa, respectiv „Imunoslabire. Scaderea in greutate tinand seama de intolerantele noastre alimentare si de controlul glicemiei”, o lucrare despre terapia prevenirii si eliminarii excesului de greutate.
Cu aceasta ocazie Editura Spandugino inaugureaza Colectia Medicala, prilej cu care s-au lansat si urmatoarele doua carti: HelgaRohra – „Pasi spre lumina. De ce militez pentru drepturile pacientilor cu dementa” si Judith Albertat „Boala Lyme. Drumul meu pentru regasirea sanatatii”.


In cadrul conferintei de marti, 16 aprilie de la World Trade Center, medicul francez Dominique Rueff a atras atentia asupra faptului ca astazi nu se mai moare de batranete, ci se moare in urma complicatiilor generate de obezitate, tulburari metabolice, diabet, maladii infectioase, cancer, degenerescente neurologice, boli cardiovasculare etc.
Acest fapt este o consecinta directa a alimentatiei nostre zilnice si a stilului de viata traduse prin absenta unui aport corect de nutrienti esentiali organismului. Dr Dominique Rueff a tinut sa precizeze care sunt acesti nutrienti esentiali organismului uman, precum si instrumentele pentru a depista eventualele carente.
Pe lista celor mai importanti nutrienti, si asupra carora Dr Rueff a insistat in mod deosebit, se afla Vitamina D, Vitamina C, Omega3/Omega6, si importanta crearii unui raport corect, Qoenzima Q10, Resveratrolul si L-Glutamina, absolut necesara in restabilirea permeabilitatii intestinale.Programul vizitei a continut cinci conferinte in Bucuresti, Calimanesti si Brasov, dupa cum urmeaza:

Marti 16 aprilie 2013
•    12:00 a.m. – Conferinta cu tema „Sanatate si Preventie Nutritionala” adresata personalului medical specializat de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “Prof. Dr. N. Paulescu” (Str Movila Ion, nr 5-7, sector 2, Bucuresti, Amfiteatru, et. 4)
Amfitrion: prof. univ. dr. Constantin Ionescu-Tirgoviste
•    18.30 p.m. - Conferinta cu tema: „Rolul nutrientilor in imbunatatirea calitatii si duratei vietii” – World Trade Center, Sala New York


Miercuri 17 aprilie 2013
•    11:00 a.m – Conferinta cu titlul „Beneficiile medicinei integrative” la UMF “Carol Davila” din Bucuresti.
 

Joi 18 aprilie 2013
•    Conferinta la Calimanesti, in cadrul Congresului National de Medicina Interna 2013.
Tema conferintei: „Principalele strategii de folosire a suplimentelor nutritive ca adjuvanti in terapia cardiovasculara”


Vineri 19 aprilie 2013
•    17:00 – 19:00 p.m. - Conferinta la Centrul Cultural “Reduta” din Brasov
Tema conferintei: „Rolul nutrientilor in imbunatatirea calitatii si duratei vietii”
BIOGRAFIE
Dominique Rueff

Dominique Rueff, Doctor in medicina, pionierul francez al tratamentelor nutritioniste, autor al bestseller-ului Biblia impotriva imbatranirii, renumit oncolog si fondator al Asociatiei pentru dezvoltarea nutritiei ortomoleculare, este unul dintre deschizatorii de drum ai acestui tip de medicina.
Specialist in Medicina Generala
Diploma universitara in oncologie obtinuta in 1985
Studii medicale la Spitalul Universitar CHU Cochin, teza in 1973
Studii de homeopatie si acupunctura la societatea medicala de bioterapie si Asociatia Franceza de Acupunctura (Spitalul St Jacques, Paris)
A ocupat functia de intern la spitalulul de homeopatie St Jacques in Paris
A acordat consultatii la clinica homeopata Danton intre anii 1970 - 1974
In perioada 1983 - 1985 a urmat studii universitare de oncologie la Bobigny, cu profesorul Lucien Israël.
In 1985 a creat asociatia "Oncologie si medicina holistica", care ofera educatie oncologica pentru medicii generalisti.
Dezvolta in Franta conceptul de nutritie orthomoleculara si participa in 1988 la crearea de asociatii de cercetare in preventie, micro-nutrienti si terapie nutritionala.
In 1991, a creat Asociatia pentru Dezvoltarea Medicinei Orthomoleculare (ADMO), care a devenit in 1994 Asociatia pentru Dezvoltarea nutritiei orthomoleculare (ADNO).
Se instaleaza la Cannes in 1988, ca generalist cu o orientare spre oncologie, terapie nutritionala si medicina anti-imbatranire si integrativa.
A fost profesor asociat (homeopatie, terapie nutrit?ionala), la Facultatea de Medicina din Marsilia si vicepresedinte  al „Societati de medicina si fiziologie a imbatranirii” (SFMPV, Paris) pe care a infiintat-o in 2003, impreuna cu dr. Christophe de Jaege.
Din anul 2003 este un colaborator constant  al „Centrului Medical European pentru Sanatate si Longevitate” (CEMESAL), devenit ulterior Institutul Jasmin, 7, rue de l’Yvette, 75116 Paris, iar din 2010 este Presedintele Chronimed, grup de cercetare care a reunit in jurul laureatului Nobel - profesorul Luc Montagnier –medici, biologi si alti specialisti interesati sa intensifice schimbul de experienta cu privire la cautarea originii bolilor cronice.
Se numara de asemenea printre expertii cei mai apreciati ai revistei trimestriale „Anti-Age Magazine”.


Colectia medicala


 Mai mult decat vindecarea - Beneficiile medicinei integrative
Dominique Rueff

Dominique Rueff, Doctor in medicina, pionierul francez al tratamentelor nutritioniste, autor al bestseller-ului Biblia impotriva imbatranirii, renumit oncolog si fondator al Asociatiei pentru dezvoltarea nutritiei ortomoleculare, este unul dintre deschizatorii de drum ai acestui tip de medicina.
In cartea Mai mult decat vindecarea. Beneficiile medicinei integrative, Dominique Rueff ne propune un alt mod de a avea grija de sanatatea noastra si de a preveni diferite boli. Acesta explica, intr-un limbaj accesibil cum este posibil sa inaintezi in varsta mentinandu-ti sanatatea fizica si mentala, pastrand in acelasi timp dinamismul si deschiderea catre lume. Aceasta in conditiile in care recurgi tot mai rar la medicamente.
O panorama a metodelor nutritionale si hormonale permite sa-ti conservi, si chiar sa-ti regasesti sanatatea si sa fii in plina forma.

Imunoslabire – Scaderea in greutate tinand seama de intolerantele noastre alimentare si de controlul glicemiei
Dominique Rueff

Cartea doctorului francez Dominique Rueff, specialist in nutritie si adept al medicinii integrative, propune o noua metoda de slabire care se bazeaza pe studiul personalizat al obiceiurilor alimentare, al intolerantelor digestive si al consumului de produse zaharoase.
Aparuta in Franta in 2012, „Imunoslabire – scaderea in greutate tinand seama de intolerantele noastre alimentare si de controlul glicemiei” nu se vrea a fi o alta carte despre diete, ci mai degraba o carte de sensibilizare a publicului in privinta unor aspecte legate de alimentatia noastra de zi cu zi, care ne influenteaza atat sanatatea, cat si modul de raportare la lumea inconjuratoare.
Cartea este destinata atat specialistilor, cat si publicului larg si prezinta, intr-un limbaj pe alocuri ironic si plin de umor, toate detaliile metodei de slabire si felul in care se poate ajunge la obiceiuri alimentare sanatoase.

Bataliile vietii - Este mai bine sa previi decat sa tratezi – in curs de aparitie
Luc Montagnier

Laureat al premiului Nobel in 2008, pentru punerea in evidenta, in 1983, a HIV, Luc Montagnier include in Bataliile vietii reale pagini de jurnal, facand cronica unui veac de evolutie medicala, pe care o raporteaza apoi, printr-un artificiu care pare rupt dintr-un roman stiintifico-fantastic, la insasi originea vietii pe Pamant.
De la prima pana la ultima pagina, cartea reuseste sa isi tina cititorul aproape, atat prin limbajul accesibil, cat si prin povestile uimitoare pe care le relateaza. Teoria componentei infectioase a bolilor cronice este temeinic sustinuta, precum si aceea a nevoii mentinerii unui sistem imunitar in parametrii optimi. Totodata, lectura ne ofera si
solutii pentru prevenirea sau atenuarea acestui fenomen, insistand in special pe consumarea unor cantitati insemnate de produse bogate in antioxidanti.

Boala Lyme Drumul meu in cautarea sanatatii - Judith Albertat

Judith Albertat este o luptatoare. In ciuda unei stari haotice si degradate de sanatate, nu a incetat sa caute cauza simptomelor sale, care au purtat-o din doctor in doctor, din spital, in spital. I-au trebuit mai bine de zece ani sa descopere numele patologiei: maladia Lyme.
Intr-un stil clar, plin de umor, combativ si documentat, autoarea – fost pilot si instructor de zbor al unei mari companii aeriene – impartaseste greutatile prin care trec toti pacientii cu boala Lyme: neintelegere din partea cadrelor medicale, un lung sir de consultatii, diagnostice gresite, medicatie excesiva sau nepotrivita, trimiterea eronata la psihiatru. „Totul e numai in mintea ta!”
Epuizata de anii de consultatii fara niciun rezultat, Judith Albertat a gasit o solutie in terapiile complementare combinate cu tratamentele alopate. Fara a avea pretentia sa generalizeze si sa ofere retete, dimpotriva chiar, autoarea prezinta numai terapii pe care le-a incercat, se pare cu succes in cazul sau, pentru tratarea bolii Lyme.
In prefata cartii, Dr. Dominique Rueff subliniaza: „Fie ca a fost vorba de maladii psihiatrice, de oboseala cronica, fibromialgii, de maladii inflamatorii metabolice sau articulare, de maladii degenerative precum Parkinson sau Alzheimer si chiar de anumite tipuri de cancer, multe din aceste afectiuni au fost ameliorate, mai mult sau mai putin, prin tratamente antiinfectioase adaptate, asociate tratamentelor menite sa intareasca sistemul imunitar. Aceasta este calea pe care Judith a intalnit-o dupa zece ani de suferinta, a caror poveste ne-o impartaseste in aceasta carte.”

Pasi spre lumina De ce militez pentru drepturile pacientilor cu dementa
Helga Rohra

Helga Rohra reprezinta Vocea pacientilor, face parte din conducerea Asociatiei Alzheimer din Germania iar, incepand cu octombrie 2012, este si Presedintele Asociatiei Persoanelor cu Dementa din Europa si membra a Comitetului European de Alzheimer.
Cartea este un manifest pentru schimbarea imaginii stereotipe asupra persoanelor afectate de dementa si pentru integrarea lor sociala; este totodata un real exemplu de tarie, relatand istoria unui caz de la primele simptome, pana la diagnostic si evolutia actuala.
In acest mod, cartea devine o lectura utila atat pentru pacienti, care s-ar putea chiar identifica cu autoarea in anumite etape ale evolutiei bolii sale, cat si pentru medici, carora le expune si partea cealalta a baricadei, de la odiseea stabilirii diagnosticului pana la relatarea impactului acestuia asupra pacientului.
„Dementa este o boala de familie si depresia este prezenta permanent. Cand vad ca toata lumea e trista, fara forta, fara perspective, eu spun: «Traiti clipa! Bucurati-va de soare, bucurati-va de un ghiocel, bucurati-va ca puteti simti inca toate aceste lucruri!» Viata nu inseamna numai a ne gandi la boala. Viata e foarte complexa si tocmai
complexitatea ei te ajuta sa nu te gandesti numai la boala. … Dar chiar si intr-un diagnostic sau intr-un simptom poti sa vezi ceva pozitiv.”(Helga Rohra)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page