Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Antihristii invierii lui Hristos si prabusirea lor

de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

 „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma." (1 Ioan 2,18).

„Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai." (Ioan 11,25).

(Continuare din numarul pecedent)

Cei de atunci din Grecia si din Roma puteau sa mearga la Ierusalim si sa stea de vorba cu cei multi dintre care mai traiau si atunci cand Pavel predica in Grecia si Roma. Noi cei de azi, nu mai avem aceasta fericire ca cei de atunci, de a merge si a sta de vorba cu cei ce L-au vazut pe Domnul Inviat, dar avem evidentele aratarilor lui Iisus dupa Inviere ca L-au vazut altii, care ca oameni de buna credinta, ne conduc la a fi credinciosi si Nu necredinciosi. Cate lucruri intamplate in istorie se iau adevarate pentru dovezile ce le aduc istoricii, tot astfel se poate crede Adevarul Invierii lui Hristos din morti care are dovezi de netagaduit ca cele aratate mai sus.

Am numit dovezile si evidentele de netagaduit, ale aratarilor Domnului Iisus Hristos dupa Inviere, pentru ca ne gasim in fata marturisirilor si a afirmatiilor martorilor oculari ai evenimentului Invierii, care marturisesc in istoria tuturor generatiilor: „ Am vazut pe Domnul" (Ioan 20:18), iar acestia au fost zeci si sute de oameni precum am vazut.

Astfel, privim la Soarele Hristos, al invierii diminetii noastre, ca in drept si adevar a zis despre Sine: „Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai." (Ioan 11,25). Si in alte Scripturi Domnul se prezinta pe Sine, zicand: „Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii" (Ioan 8:12) si „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" (Ioan 14:6).

Frate cititorule, am adus aceste dovezi ale Invierii lui Hristos Iisus din morti, a treia zi dupa Scripturi, in tema de fata ca sa vedem existenta evidentelor de netagaduit in istorie a splendorii aratarilor Mantuitorului Hristos dupa Inviere, atat Apostolilor Sai cat si multimilor de oameni. Acestea sunt doar cateva din aratarile lui Iisus dupa Inviere. Mai sunt si altele, dar consider ca acestea sunt suficiente ca sa putem trece sa vedem aparitia antihristilor Invierii si prabusirea lor in istorie.

Primii antihristi ai lui Hristos a fost regele Irod cel Mare, de la nasterea lui Iisus, Arhiereul Anna, care L-a audiat primul pe Iisus la judecata, Caiafa care a condus procesul de judecata a lui Iisus si L-a condamnat la moarte, impreuna cu cei de partea lui din Sinedriul Iudaic Pilat procuratorul roman in Iudeia care a dat sentinta finala a rastignirii lui Iisus, dupa cum a strigat Caiafa cu ai lui din multime:„Rastigneste-L! Rastigneste-L!" (Luca 23:21).

Si acum, sa-i luam pe rand pe fiecare si sa le vedem uneltirile diabolice impotriva lui Hristos Iisus care ii califica drept antihristi.

Irod cel Mare de la Nasterea lui Iisus „care a omorat toti pruncii ce erau in Betleem si in toate hotarele lui, de doi ani si mai jos" (Matei 2:16), caci „cauta viata Pruncului (Iisus) ca sa-L ucida" (Matei 2:13).

Irod, „monstrul fara mila", cum l-a numit marele istoric evreu Iosif Flaviu, a fost „mare", nu pentru anumite merite si insusiri, ci datorita indelungatei domnii de 38 de ani. Sau mai degraba pentru ca el era in vremea Nasterii lui Iisus. Irod a devenit „mare" si renumit prin crimele fara numar pe care le savarsea ca atati regi blestemati ce a cunoscut istoria.

Irod, era ambitios si crud, orgolios si insetat dupa onoruri, darnic cu strainii si aspru si gata de crima cu supusii, mandru fata de evrei si umil si slugarnic fata de romani, cu urechea surda la neajunsurile supusilor, dar cu punga deschisa pentru mituirea stapanilor. Asa Irod ramane in istorie, un simbol si o masura a raului diabolic. Irod a fost mai intai guvernator al Galileii, in urma increderii preotului- rege Hircan hatmoneul. In semn de recunostinta s-a casatorit cu nepoata regelui Hircan, pe nume Mariamna. El era inchinator al legii mozaice, dar si aducator de jertfe zeilor din Capitoliul Romei. El a avut investitura de rege al Iudeii semnata de Octavian Antoniu in schimbul unor daruri de neimaginat cu care l-a cumparat. Irod a platit daruri mari in fiecare an cezarilor Romei pentru investitura lui si astfel Irod devine rege dupa chipul cezarilor Romei.

Irod era stapanit de ambitii mari si ros de visuri marete inca de pe la 33 de ani. Avea nevoie de o capitala mare si o alta mai mare ca Ierusalimul nu era. Dar cum el nu a putut cuceri Ierusalimul singur a chemat in ajutor 13 legiuni de romani, bine inarmate si platite care au trecut orasul Ierusalim sfant prin foc si sabie, fara mila! Regele tiran, Irod, si-a atins scopul, dar orasul Ierusalim era acum pustiit si distrus si el in dispretul si desgustul populatiei. A fost o victorie fara glorie dar nu l-a interesat.

S-a imbogatit de la an la an si a platit tot mai mari biruri cezarilor Romei pentru functia ce o avea. Giovani Papini, care a scris si el „Viata lui Iisus" trad. Bucuresti, 1942, pag. 13, scrie: „Acest soldat de rand, ajuns om mare, acest arab cioplit in pripa revenise sa-i impace pe elini cu evreii pe care voia sa-i castige de partea sa: a izbutit sa-i cumpere pe decazutii urmasi ai lui Socrate care ii ridicasera o statuie in Atena. Dar evreii l-au urat de moarte ...". Asa Irod si-a socotit tot timpul scaunul in primejdie si asa a iubit varsarea de sange, crima, cu o salbatacie de om bolnav. Nu la induiosat nici o lacrima si la inima lui nu a putut patrunde nici un suspin al nimanui. Si-a omorat pana si pe sotia sa Mariamna de teama ca pune la cale inlocuirea lui de la tron. Marile crime ale lui Irod si impunerea iudeilor a obiceiurilor romane i-a indarjit pe evrei impotriva lui. Asa zece iudei isi luara sarcina de a-l ucide pe tiranul Irod, dar unul dintre ei a tradat.

Asadar pe tiranul Irod nu l-a induiosat nici moartea, omorarea tanarului Aristob de 18 ani de la templu, nici batranetea regelui Hircan, nici a regelui Antigon si nici lacrimile propriilor copii, nici moartea celor trei sute de de slujitori ai sai, nici a imparatesei Alexandra, nici a prietenilor si nici uciderea lui Teroras care era fratele lui. A jefuit personal mormintele regilor Solomon si David pentru a gasi aur, dar nu a gasit nimic, informeaza istoricul Iosif Flaviu.

Sfarsitul tiranului antihrist al Nasterii lui Iisus

Iata, prezentarea istoricului Iosif Flaviu: "Irod s-a imbolnavit grav, ca o pedeapsa a judecatii lui Dumnezeu pentru pacatele lui. O puternica arsura incepuse sa creasca in el. Raul nu se putea pipai pe dinafara, pe masura ce-l rodea pe dinauntru. Avea o nestavilita pofta de mancare pe care nu si-o putea stavili. Intestinele ii erau ulcerate, dar mai ales il chinuia intestinul gros. O scurgere apoasa si transparenta emana din picioare si aceeasi suferinta il ardea si in adancul pantecelui... Toate suferintele l-au dus aproape de nebunie". In suferinta si inainte de a inchide ochii a mai pus la cale o crima, dar care nu a putut avea loc. Chemase la Ierusalim toti capii de familie din Iudeia, urmand sa fie tinuti intr-un amfiteatru pana urmau sa fie ucisi in ziua mortii sale ca nimeni sa nu se bucure de moartea lui.

Dar Salomeia in ziua mortii lui Irod, ea a poruncit eliberarea iudeilor inchisi si vestea mortii lui Irod a fost socotita ca o binecuvantare a cerului. In locul sau la tron a urmat fiul sau Arheleau in Iudeia, din care cauza la intoarcerea Pruncului Iisus cu mama Sa Maria si dreptul Iosif din Egipt, unde a fost salvata viata Pruncului, s-au stabilit in Galilea, in orasul Nazaret (cf. Matei 2:19-23). Am prezentat cu date istorice aspecte criminale din viata antihristului Irod, de la Nasterea lui Iisus pentru a vedea caracterul antihristului, crimele lui si sfarsitul tragic, ca sa fie o lectie de intelepciune pentru anthihristi vremurilor ce le traim.

Iuda Iscarioteanul si sfarsitul lui

„Atunci Iuda, cel ce L-a vandut (pe Iisus) vazand ca a fost osandit la moarte, s-a cait si a dus inapoi arhiereilor si batranilor cei treizeci de arginti. Zicand: Am gresit vanzand sange nevinovat. Iar ei i-au zis: Ce ne priveste pe noi? Tu vei vedea. Si el, aruncand argintii in tepmlu, a plecat, si ducandu-se s-a spanzurat" (Matei "7:3-5).

Iuda care s-a bucurat de a fi fost in prezenta si la invatatura lui Iisus, trei ani, trei luni si, douzeci de zile, in loc sa devina un Apostol, a ajuns un antihrist al tradarii lui Iisus, al carui sfarsit il cunoastem, ca s-a dus si s-a spanzurat (cf. Matei 26: 14-15; Matei 26:21-25; Matei 27: 5).

Meditatie

In viata lui Iuda, vanzatorul lui Iisus, putem vedea cum Dumnezeu il cheama si il destineaza pe om la cele mai inalte idealuri de viata si mantuire, ca pe Iuda, dar omul asculta de diavolul si se perverteste, cum a ascultat Iuda Iscarioteanul, si asa isi schimba destinul fericit si mare la care l-a chemat Dumnezeu, si i-a destinul cu un sfarsit nefericit, urmand chemarea diavolului!

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page