Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

In memoriam - Profesor Constantin Lungu (1926 - 2013)


Modest omagiu pentru un Mare OM care a parasit aceasta lume in 12 aprilie 2013.

    Stimat auditoriu si indurerata familie,

Ne aflam aici, intr-un moment tragic, dureros si apasator de multa tristete si emotie profunda, pentru a conduce pe ultimul drum pe domnul  Constantin Lungu, profesor si director al Liceului din localitatea noastra, Lehliu-Gara, judetul Calarasi. Cu sufletele ranite si cu ochii inlacrimati trebuie sa ne luam ramas bun de la Omul care s-a afirmat ca personalitate desavarsita, ireprosabila si coplesitoare prin daruirea totala si neconditionata, indeplinind cu onoare si eficienta nobila profesiune de Slujitor al Scolii Romanesti.
Domnul Constantin Lungu a fost un mare Pedagog al comunitatii noastre in special si al invatamantului romanesc in general. Domnia Sa a fost Protagonistul grupului de tineri dascali ajunsi in aceste locuri, prin repartitiile universitare specifice anilor 1950, care s-au luptat mult, dar cu folos pentru infiintarea Liceului Teoretic din localitate. Apoi a condus peste doua decenii, la cotele cele mai inalte liceul, contribuind la instruirea si educarea zecilor de promotii de elevi, care au reusit sa studieze, dupa absolvire, la cele mai inalte facultati din tara si din strainatate. De-a lungul carierei sale a daruit cu har si intelepciune din experienta sa multe si folositoare invataturi colegilor tineri, veniti in stagiatura, sa-si perfectioneze cariera de dascali profesionisti. Directoratul Domnului Constantin Lungu a constituit si perioada de Glorie a Liceului din Lehliu-Gara.
  Principiile calauzitoare in viata si activitate au izvorat din celebrul dicton latin "Sine ira et studio" (Fara ura si partinire), mergand pe o cale netulburata de patimi nesabuite, razbunari meschine, pretentii egoiste, orgolii marunte sau vrajmasii zadarnice. Munca neintrerupta, toleranta rationala, luciditatea permanenta si optimismul binefacator i-au caracterizat intreaga existenta. In plan personal a avut o viata frumoasa, traita cu discretie si eleganta in armonie calda, chibzuita cu inteligenta si demnitate, avand alaturi pe distinsa si blanda sotie, doamna profesoara Maria Lungu, formand un cuplu perfect si exemplar pentru toti cei din jur, bucurandu-se si fiind mandri de familia fiului dumnealor, inginer Daniel Lungu.
Domnul Profesor si director Constantin Lungu a fost binecuvantat de Dumnezeu sa faca numai BINE semenilor sai. Acum, dupa ce si-a indeplinit cu cinste si onoare misiunea in viata pamanteana, cea unica si trecatoare, Dumnezeu l-a chemat in lumea celor drepti, lasand un dor nestins in familie si o amintire de flacara stralucitoare in memoria celor care l-au cunoscut ori au muncit alaturi de domnia sa.
  Ramas bun, domnule Constantin Lungu si-l rugam pe Bunul Dumnezeu sa va aseze langa cei Alesi, acolo Sus, in Ceruri, la loc de odihna luminoasa si pace vesnica.

Prof. T. Iancu, Bucuresti, Romania
 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page