Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Europarlamentarul Corina Cretu considera ca UE are nevoie urgenta de alta reteta anticriza decât impovararea cetatenilor


Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a pledat, la Strasbourg, pentru o actiune europeana urgenta in vederea solutionarii problemelor grave care subrezesc nivelul de trai al cetatenilor si increderea acestora in proiectul european, informeaza un comunicat de presa al PSD.
In caz contrar, exista riscul major ca viitoarele alegeri europene din 2014 sa fie rezultatul unei combinatii toxice intre indiferenta si votul-sanctiune al cetatenilor exasperati, a avertizat vicepresedintele PSD. "Impovararea cetatenilor cu factura crizei, ara perspectiva relansarii economiei, sporeste riscul rabufnirii unei minoritati radicalizate, pe fondul indiferentei majoritatii. Ne indreptam spre decontul mandatului sovaielnic al unei Comisii Europene incapabile sa gaseasca solutii pentru depasirea crizei. Pretul poate fi catastrofal pentru constructia europeana, daca, dupa cinci ani de ezitari si experimente nereusite, va urma un mandat asezat, prin votul cetatenilor, sub semnul sacrificarii ideii europene", a atras atentia Corina Cretu, in interventia scrisa aferenta dezbaterii din plenul Parlamentului European cu privire la viitorul UE.
"Lipsa de entuziasm a croatilor de a vota, duminica, la primele alegeri organizate pentru Parlamentul European in viitoarea a 28-a tara a UE este oglinda necrutatoare a unei stari de fapt general-europene. Doar 1 din 5 croati a tinut sa participe la acest scrutin ce precede aderarea tarii lor la 1 iulie si acest fapt a favorizat dreapta nationalista si extrema-dreapta. E o rata de participare sub jumatatea mediei europene la europarlamentarele din 2009", a precizat europarlamentarul roman.
"Ceasul ticaie inexorabil pentru Europa. Mai e un an in care solidaritatea si eficienta pot reda speranta", a avertizat vicepresedintele Grupului Socialist, criticand lipsa de vointa a Comisiei Europene si a Consiliului de a stimula investitiile publice si private pentru a combate somajul record, de a a impune bancilor separarea activitatii de creditare de operatiunile speculative si de a face pasul spre mutualizarea datoriilor in UE.
"Cetatenii europeni au platit, deja, o factura dureroasa a crizei, inclusiv pentru salvarea bancilor. Urmeaza scadenta unei datorii acumulate inutil si paradoxal tocmai in timpul austeritatii. Solutia cipriota creeaza, oricate asigurari ar veni deocamdata dinspre oficialii europeni, un precedent si arata ca, inca, la Bruxelles sau Berlin, nu s-a gasit alta reteta anticriza decat varatul mainii tot mai adanc in buzunarul contribuabilului", a subliniat europarlamentarul Corina Cretu. AGERPRES
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page