Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Obama: Exploziile de la Boston, un act de terorism


Exploziile soldate cu trei morti luni la maratonul de la Boston reprezinta un act de terorism, ai carui autori raman deocamdata necunoscuti, a declarat marti presedintele american Barack Obama intr-o interventie la Casa Alba, transmit Reuters, AP si AFP.
'De fiecare data cand sunt folosite bombe care vizeaza civili nevinovati, este vorba de un act de terorism', a afirmat Obama in scurta sa interventie din sala de presa a Casei Albe, dupa o reuniune cu echipa sa de securitate.
El a calificat totodata exploziile drept un act 'odios si las' si a facut apel la americani sa fie vigilenti pentru a depista activitati suspecte.
Nu se stie deocamdata daca cele doua explozii au fost planificate si executate de o organizatie terorista interne sau straine ori au fost gestul unui 'individ rauvoitor', a mai mentionat Obama.
Presedintele american a precizat ca nu se cunoaste in acest moment nici care a fost mobilul atentatelor, adaugand ca ancheta este abia la inceput si 'la ora actuala orice altceva e pura speculatie'.
'Va dura ceva vreme pentru a urmari toate pistele si a stabili ce s-a intamplat. Dar vom afla. Vom afla cine le-a facut rau cetatenilor nostri si ii vom aduce in fata justitiei. si mai stim un lucru: poporul american refuza sa fie terorizat', a subliniat Barack Obama.
Politia federala americana a oferit marti un nou bilant al atentatului de la Boston - trei morti si peste 170 de raniti, dintre care 17 se afla in stare critica.AGERPRES/

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page