Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Constanta: Nava sub pavilion britanic cu marinari români la bord retinuta în Egipt pentru datorii


Marinarii romani de pe nava tip ro-ro Olympus, sub pavilion britanic, retinuta de peste doua luni in portul egipean Adabiya, au apelat, marti, la Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN), din Constanta, sa intervina pentru a plata salariilor lor restante.
Potrivit liderului SLN, Adrian Mihalcioiu, echipajul de pe Olympus, format din 35 de oameni dintre care 29 romani, se afla la limita subzistentei de cand nava a fost retinuta in port, iar marinarii au anuntat ca nu mai au apa si alimente decat pentru doua zile.
'Nava este de doua luni in rada exterioara a portului Adabiya, fiind retinuta de autoritati initial pentru probleme tehnice la care s-au adaugat acum datoriile pentru stationare si neplata salariilor catre echipaj. Noi am sesizat situatia de la bordul navei reprezentantului Federatiei Internationale a Transportatorilor din Egipt si acesta va interveni conform legislatiei internationale. Nu tti insa cita autoritate au reprezentantii statului pentru a interveni, iar la bord situatia este de-a dreptul exploziva', a declarat Mihalcioiu.
Marinarii romanii, ca si colegii lor georgieni, sunt neplatiti de patru luni, iar armatorul, compania elena Mel Lines, din Lesbos, a promis in urma cu doua saptamani ca va plati salariile, dar nu intreprins niciun demers pana in prezent. Marinarii romani nu pot parasi nava pentru ca se afla ancorata in larg si nu au bani ca sa achite cheltuielile de transport. AGERPRES

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page