Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

BURSE SI REZIDENTE 2013


    
Bursele „Ion Mincu”     
          

Acest tip de bursa a fost inaugurat in 2013, avand in vedere incurajarea absolventilor la nivel de doctorat in domeniile predilecte – arhitectura, urbanism, conservarea patrimoniului cultural si istoric –, de a-si perfectiona studiile, timp de doua luni, in cadrul unor institutii de invatamant si cercetare prestigioase din Europa alese de candidati in functie de proiectele de cercetare gandite in prealabil.

Se acorda anual doua burse, in valoare de 3 000 EUR, pentru o perioada de doua luni.
Data limita pentru depunerea dosarelor este 1 octombrie 2013.
Numarul de burse acordate anual: 2 burse.
Domeniile pentru care se organizeaza evaluarea si selectia: Arhitectura; Urbanism; Conservarea patrimoniului cultural si istoric.
Durata bursei: 2 luni.

Detalii suplimentare: AICI [...]

    
             

Bursele „Lucian Blaga”     
          
        Bursa „Lucian Blaga” se adreseaza cercetatorilor romani si consta din subventia pentru a petrece trei luni in vederea documentarii si cercetarii stiintifice intr-o institutie dintr-o alta tara revelevanta pentru cercetarile propuse. Acest program este dedicat schimburilor academice, vizand doctoranzi si cercetatori consacrati, care lucreaza pe o tema de interes pentru cercetarea romaneasca in directa legatura cu o alta tema mai larga ce presupune o perioada de cercetare desfasurata in mediul academic strain (universitati, institute de cercetare, biblioteci, etc.) din tara care face obiectul cercetarii candidatilor, in vederea pregatirii lucrarilor de doctorat, respectiv a lucrarilor de cercetare care urmeaza a fi publicate.

Selectia este facuta de o comisie independenta de specialisti, in baza unui dosar de candidatura, care trebuie sa contina, printre altele, o scrisoare de recomandare din partea coordonatorului lucrarii de doctorat, si/sau scrisorile de confirmare ale institutiilor unde vor efectua stagiul de cercetare, contactate in prealabil de catre candidati.

Data limita de depunere a dosarelor de candidatura este 30 iunie 2013.
Valoarea unei burse: 4500 EUR.
Numarul de burse acordate anual: 3.
Durata bursei: maximum 3 luni.
Domeniile pentru care se organizeaza evaluarea si selectia: cercetare si documentare in domeniile enuntate in cadrul Art. 4, Capitol II din Regulamentul general de acordare a burselor pentru cercetare si documentare si a altor forme de sprijin material

Detalii suplimentare: AICI [...]

   

Bursele „Nicolae Iorga”     
          
Bursa „Nicolae Iorga” se acorda romanilor care traiesc in afara tarii si consta din subventia pentru a petrece trei luni intr-o institutie din Romania.
Urmatorul program este dedicat exclusiv perfectionarii academice, vizand studenti din anii terminali, masteranzi si/sau doctoranzi, pentru pregatirea lucrarilor de licenta/masterat/doctorat.

Bursele, in numar de 3, se acorda cetatenilor de origine romana care traiesc in afara tarii. Selectia este facuta de o comisie independenta de specialisti, in baza unui dosar de candidatura, care trebuie sa contina, printre altele, recomandarea din partea coordonatorului lucrarii de licenta/masterat/ doctorat. Tematica proiectelor se va referi la Romania.

Data limita pentru depunerea dosarelor este 15 septembrie 2013.
Valoarea unei burse este de 2 000 EUR/persoana.
Programul de cercetare se intinde pe durata a 2 luni, perioada indicata de catre candidati in cadrul proiectului de cercetare.
Domeniile pentru care se organizeaza evaluarea si selectia : cercetare si documentare in domeniile enuntate in cadrul Art. 4, Capitol II din Regulamentul general de acordare a burselor pentru cercetare si documentare si a altor forme de sprijin material.

Detalii suplimentare: AICI [...]

   
             

Bursele „Seton-Watson”     
          
        Bursa „Seton-Watson” se acorda cercetatorilor straini si consta din subventia a trei luni de stagiu intr-o institutie de profil din Romania, in vederea elaborarii unei lucrari care dezbate subiecte de tin de diverse sfere ale societatii romanesti. Programul este dedicat perfectionarii academice, vizand doctoranzi care lucreaza pe o tema romaneasca, pentru pregatirea lucrarilor de doctorat, cat si cercetatori consacrati. Selectia este facuta de o comisie independenta de specialisti, in baza unui dosar de candidatura, care trebuie sa contina, printre altele, recomandarea din partea coordonatorului lucrarii de doctorat (dupa caz).

Data limita de depunere a dosarelor de candidatura este 15 mai 2013.
Valoarea unei burse: 3 000 EUR.
Numarul de burse acordate anual: 4.
Durata bursei: 3 luni.
Domeniile pentru care se organizeaza evaluarea si selectia: cercetare si documentare in domeniile enuntate in cadrul Art. 4, Capitol II din Regulamentul general de acordare a burselor pentru cercetare si documentare si a altor forme de sprijin material.

Detalii suplimentare: AICI [...]

   
             

Bursele „Europa”     
          
        Bursa „Europa” se adreseaza jurnalistilor straini si consta din subventia unui stagiu de documentare de o luna in Romania, pentru a realiza proiecte vizand tara noastra si cultura romana, in scopul promovarii acestora in afara granitelor. Acest program isi propune promovarea fenomenului cultural romanesc in presa straina. Astfel, ICR acorda burse jurnalistilor straini care propun proiecte de lucru vizand Romania si cultura romana. Numarul de burse acordate anual este de 10 burse, distribuite in functie de perioada convenita impreuna cu jurnalistii desemnati castigatori. Acestia isi vor desfasura perioada de documentare pe durata unei luni petrecuta in zonele vizate de subiectul acestora.

Termenul de depunere a dosarelor a fost prelungit pana la data de 10 mai 2013. Valoarea unei burse este de 1500 EUR/luna.
Numarul de burse acordate anual: 10 burse.
Domeniile pentru care se organizeaza evaluarea si selectia: jurnalism cultural/film documentar-fotoreportaje
Durata burselor: maximum 1 luna.

Detalii suplimentare: AICI [...]

    
             
Bursele „Univers“     
          
        Burse pentru traducatori profesionisti

Acest program isi propune formarea unei noi generatii de traducatori ai literaturii romane intr-un numar cat mai mare de limbi straine, precum si o colaborare mai stransa cu traducatorii profesionisti existenti. In acest sens, candidatilor selectionati li se ofera posibilitatea de a petrece in Romania o perioada care sa le permita cunoasterea directa a literaturii romane si a mediului care o defineste.

Data limita pentru depunerea dosarelor de candidatura este de 15 aprilie 2013.
Se ofera anual 10 burse de una pana la doua luni (la alegerea candidatului) in perioada solicitata de catre acesta.
Valoarea unei burse este de 2 000 EUR (1 000 EUR pentru o luna, respectiv 2 000 EUR pentru cele doua luni, impartiti in doua transe egale).
Domeniile pentru care se organizeaza evaluarea si selectia: traduceri.
Durata burselor: 1-2 luni

Rezidente pentru traducatori in formare

Programul de rezidente isi propune formarea unei noi generatii de traducatori ai literaturii romane intr-un numar cat mai mare de limbi straine precum si o colaborare mai stransa cu traducatorii profesionisti existenti. In acest sens, candidatilor selectionati li se ofera posibilitatea de a petrece in Romania o perioada care sa le permita cunoasterea directa a literaturii romane si a mediului care o defineste.
Data limita de depunere a dosarelor de candidatura: 30 mai 2013.
Valoarea unei rezidente: 1 000 EUR/persoana
Numarul de rezidente acordate anual: 10 burse
Domeniile pentru care se organizeaza evaluarea si selectia: traduceri.
Durata rezidentelor: 1 luna

Detalii suplimentare: AICI [...]

    
DATE DE CONTACT
INSTITUTUL CULTURAL ROMAN
Aleea Alexandru nr. 38, 011824 Bucure?ti, Romania
Tel.: (+4) 031 71 00 627, (+4) 031 71 00 606
Fax: (+4) 031 71 00 607
E-mail: icr@icr.ro

 
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page